29 Haziran 2009, Pazartesi 13:20:35

Çocuklar Boeing bursuyla uzayı keşfetti

Dünyanın dördüncü, Türkiye’nin tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye’nin yaz dönemi renkli bir programla başladı.

Uzay Kampı’nın ilk 6 Günlük Yaz programı, 32 öğrencisi Boeing sponsorluğuyla olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen toplam 131 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Uzay Kampı’nın 21-27 Haziran 2009’da gerçekleştirdiği programı başarıyla bitiren öğrenciler, astronot simülatörleri kullanımı, uzay mekiği ile sanal ortamda uzay yolculuğu, teleskopla gökyüzü gözlemi, ilginç bilimsel gösterilerin izlenmesi, model roket yapılıp fırlatılması ve yıldızevinde takımyıldızların incelenmesi gibi birçok eğlenceli ve eğitici aktiviteye katıldılar.  Öğrenciler kişisel yeteneklerini de ön plana çıkaran bu farklı aktivitelerle unutamayacakları tecrübeler kazandılar.  

Boeing’in sağladığı bursla Samsun’dan kampa gelen Göl İlköğretim Okulu öğrencisi Tugay Demirel (14), “Uzay Kampı’na geldiğimde astronomi ve uzaya olan merakım ve ilgim çok arttı. Burada gezegenleri tanıdık, astronot giysilerini giydik, birçok simülatöre bindik. Yani Uzay Kampı benim hayatımda çok büyük bir etki yarattı. Boeing firmasına çok teşekkür ediyorum” dedi. Ankara’dan kampa gelen Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Nur Eğritaş (13) ise “Bence bu program süper birşey... Bize yeni arkadaşlar, bilgiler sağlıyor! Kendimize güvenimizi sağlıyor. Ailemizden uzak 6 gün bizi gelecekteki hayatımıza hazırlıyor, bizi olgunlaştırıyor. Bu yüzden Boeing firmasına çok teşekkür ederim” diyerek en içten şekilde duygularını ifade etti. Programa katılan diğer öğrenciler ise,  “Parolamız eğlenerek öğrenmekti ve gerçekten bu parolanın izinden giderek hem eğlendik hem öğrendik”  diyerek ortak görüşlerini belirttiler.

Uzay Kampı Türkiye’nin kurucu sponsorlarından olan uzay ve havacılık şirketi Boeing, eğitim, sağlık ve kültür-sanat alanlarında pek çok sosyal projeye sponsorluk yaparak destek sağlıyor. 2001 yılından bu yana Boeing, 2009 yaz programına katılan 32 öğrenciyle birlikte şimdiye kadar toplam 216 öğrenciye Uzay Kampı’na katılmaları  için burs imkanı sağlamıştır. Bu öğrenciler, Boeing’in okulların yeniden inşasından, bilgisayar sınıfı kurulmasına, bina yenilemesinden kütüphane kurulmasına kadar pek çok şekilde katkıda bulunduğu okul yönetimleri tarafından seçilmektedir.

The Boeing Company’nin Türkiye Başkanı Greg Pepin, ”Uzay Kampı’ndan mezun olan tüm öğrencileri içtenlikle kutluyorum. Boeing, gençlerin matematik ve fene ilgilerini ve geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olacak yeteneklerini geliştirmek amacıyla Uzay Kampı Türkiye gibi eğitim programlarını desteklemektedir. Bu öğrencilerin uzav ve havacılığa bu kadar hevesli olduğunu görmek harika. Umarım bu kamp, aralarından bazılarına geleceğin mühendisleri olma konusunda ilham kaynağı olmuştur”  dedi.

Çocuklar Boeing bursuyla uzayı keşfetti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000