29 Temmuz 2013, Pazartesi 14:42:25

ÇOCUĞU İÇİN B737 KOKPİTİ İNŞA ETTİ

Fransız Laurent Aigon, görenleri hayrete düşüren çabasıyla yılın babası ödülünü fazlasıyla hak etti. Aigon, beş yıllık uğraşı sonucunda çocuğunun odasına gerçeğinden hiçbir farkı olmayan Boeing 737 kokpiti inşa etti.
  • Naptı, o sistemlerin tüm mekaniğini, elektroniğini yeniden mi üretti, bir yerde sürekli üretim varsa orada eskiyen sistemlerin çöplüğü de vardır, al parçaları birleştir yap, ne var bunda, sanki adam uçağı ilk defa icat etti, 5 yılda o parçaları satın almak için para biriktirdi ve çocuğuna hediye olarak bunu yaptı diye haber olsaydı, fedakar baba diye övgüyü hak ediyor olabilirdi,tövbe estağfurullah...
  • Nasil bir kitle olduk böyle herseyi elestirmekten mi zevk alıyoruz yada bizi aştıgi icin mi elestiri yapmamız gerekiyor.Şahsen ben hayran oldum böyle bir seyi yapmaya gucum yada bilgim yetse bir an bile tereddüt etmem. Ben bu kisiyi gercekten alkisliyorum.
  • bence baba kendine yapmıs sistemi garibim cocukta sesten gürültüden uyuyamıyordur gecenin bir yarısı bence saydırıyordur babasına
  • 10 yil sonra bir arastirmak lazim, bu cocuk neci oldu diye !!! Ya bu cocuk ileride renkli kiyafetler giyinipde sarkici olursa !!!!! vay o babanin emeklerine...!!!!
  • Daha bilgisayar acip kapamasini bilmiyenler en cok elestiriyi yapanlar.
  • Ne güzel babalar var...:))
  • Okadar komiksinki kelime olarak karşılığı yok sıradan insan :D zaten yapamaz/yapamıyor ama diyelim mümkün sıradan bir tipin ucurdugu ucaga kimse binmek istemez, oyle birinin yaptığı ameliyatı kimse olmak istemez, öyle bir komutanın yöneteceği orduya güvenmez. Sen hariç :D
  • Çocuğun odasına yapmış, çocuk o odada yatmaya devam etmiş mi, ya bu elektronik aletlerin yaydığı radyasyon? Böyle bir sistemi bir çocuğun odasına kurmak sağlıklı mı sizce?
  • Güzel görünüyor ama sanki ölçüler biraz babaya göre izlenimi veriyor. Çocuk kaç yaşında acaba?
  • yahu bir kerede biseyi takdir edin. Adam usenmemis yapmis evine simulatoru iste kendi cabalariyla. Aferin darisi bizim hicbiseyi takdir etmeyen begenmeyen babalara.

Çocuğunuzun havacılığa ilgi duymasını ya da gelecekte pilot olmasını hayal ediyorsanız, Fransız Laurent Aigon gibi binlerce saatinizi vererek gerçek bir Boeing 737 kokpiti inşa etmeyi düşünebilirsiniz.

Görenleri hayrete düşüren kokpit, o kadar başarılı ki, Bordeaux-Merignac Havaalanı Hava Aracı Enstitüsü 40 yaşındaki Aigon’dan çalışması hakkında ders vermesini istedi. Birçok havayolu şirketi de eğitim amaçlı simülasyon oluşturması için Aigon’la temasa geçti.

PİLOT OLAMADI AMA KOKPİTİ VAR
Gizmodo sitesinin haberine göre, Lacanau kentinde yaşayan Aigon,her zaman uçaklara ilgi duydu. Çocukluğu Merignac havaalanından 200 metre mesafedeki evinde geçen Aigon, uçakları izleyerek büyüdü ve 12 yaşından itibaren uçuş simalasyonlarına ilgi duymaya başladı.

Tembel bir öğrenci olması nedeniyle pilot olamayan Aigon, beş yıl önce kendisi gibi havacılık tutkunu olan Jean-Paul Dupuy ile bir araya gelerek benzeri olmayan bir çalışmaya başladı.

Beş yıl boyunca binlerce saat ve Euro harcayarak kokpiti inşa eden Aigon, gerekli olan tüm bağlantıları yapmak ve devreleri kurmak için büyük bir çaba gösterdi. Zamanla Boeing 737 simülasyonunda uzmanlaşan Aigon, çocuğunun yatak odasına sığdırdığı gerçek boyutlu simülatörle havacılık sektöründe kendisine bir gelecek oluşturmayı başardı.











 

ÇOCUĞU İÇİN B737 KOKPİTİ İNŞA ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

... ~ 11 yıl önce
Naptı, o sistemlerin tüm mekaniğini, elektroniğini yeniden mi üretti, bir yerde sürekli üretim varsa orada eskiyen sistemlerin çöplüğü de vardır, al parçaları birleştir yap, ne var bunda, sanki adam uçağı ilk defa icat etti, 5 yılda o parçaları satın almak için para biriktirdi ve çocuğuna hediye olarak bunu yaptı diye haber olsaydı, fedakar baba diye övgüyü hak ediyor olabilirdi,tövbe estağfurullah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Nasil bir kitle olduk böyle herseyi elestirmekten mi zevk alıyoruz yada bizi aştıgi icin mi elestiri yapmamız gerekiyor.Şahsen ben hayran oldum böyle bir seyi yapmaya gucum yada bilgim yetse bir an bile tereddüt etmem. Ben bu kisiyi gercekten alkisliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 11 yıl önce
bence baba kendine yapmıs sistemi garibim cocukta sesten gürültüden uyuyamıyordur gecenin bir yarısı bence saydırıyordur babasına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU COCUGUN GELECEGI ~ 11 yıl önce
10 yil sonra bir arastirmak lazim, bu cocuk neci oldu diye !!! Ya bu cocuk ileride renkli kiyafetler giyinipde sarkici olursa !!!!! vay o babanin emeklerine...!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Daha bilgisayar acip kapamasini bilmiyenler en cok elestiriyi yapanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper baba ~ 11 yıl önce
Ne güzel babalar var...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıradanlastırına ~ 11 yıl önce
Okadar komiksinki kelime olarak karşılığı yok sıradan insan :D zaten yapamaz/yapamıyor ama diyelim mümkün sıradan bir tipin ucurdugu ucaga kimse binmek istemez, oyle birinin yaptığı ameliyatı kimse olmak istemez, öyle bir komutanın yöneteceği orduya güvenmez. Sen hariç :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nfte ~ 11 yıl önce
Çocuğun odasına yapmış, çocuk o odada yatmaya devam etmiş mi, ya bu elektronik aletlerin yaydığı radyasyon? Böyle bir sistemi bir çocuğun odasına kurmak sağlıklı mı sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Güzel görünüyor ama sanki ölçüler biraz babaya göre izlenimi veriyor. Çocuk kaç yaşında acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
opsayt ~ 11 yıl önce
yahu bir kerede biseyi takdir edin. Adam usenmemis yapmis evine simulatoru iste kendi cabalariyla. Aferin darisi bizim hicbiseyi takdir etmeyen begenmeyen babalara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000