29 Ocak 2009, Perşembe 08:33:12

Citigroup'tan 'Jet' iptal!

Kamuoyu baskısı devlet desteğiyle ayakta kalan Citigroup’u 50 milyon dolarlık jet sevdasından vazgeçirdi. Önceki gün uçak alacağını belirten banka dün böyle bir planı bulunmadığını açıkladı
  • devlet desteğiyle ayakta kalacaksın, sonra da kalkıp 50milyon amerikan parasına jet alacaksın. bunu da bırak ikiyüzlülüğün daniskası bir şekilde uçak alma programımızda yok diyeceksin. ayıptır valla.

Devlet yardımıyla ayakta duran Citigroup  kamuoyu tepkisi nedeniyle iki yıl önce siparişini verdiği ve yıl sonuna doğru teslim almayı planladığı 50 milyon dolarlık uçaktan vazgeçti. Önceki gün alacağı uçakla önemli oranda tasarruf yapacağını belirten Citigroup dün de uçak alma planı bulunmadığını açıkladı.

Haberi ‘Citi of Fools- Aptalların Citi’si’ başlığıyla veren ilk gazete olan tabloid New York Post gazetesi uçağın Fransız yapımı Dassault Falcon 7x tipi bir jet olduğunu duyurmuştu. Sipariş iptali durumunda bankanın tazminat ödemek zorunda kalacağı öne sürülüyor. Citigroup hükümetin kurtarma paketinden aldığı 45 milyar dolarlık destekle ayakta kalmıştı.

‘Saçmalık önlensin’
Demokrat Partili senatörüCarl Levin, yeni Hazine Bakanı Timoty Geithner’in bu saçmalığı durdurması için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini vurgulamıştı. Senatör Levin, Citigroup’un milyonlarca vergi mükellefinin parasına uçmak için değil yaşamak için ihtiyaç duyduğunu ifade etmişti.
 Haberi veren New York Post gazetesi bankanın her biri 27 milyon dolar değerindeki iki Dassault iş jetini satmaya hazırlandığını da yazdı.

52 bin kişi işsiz kaldı
ABD Başkanı Barack Obama’nın sözcüsü Robert Gibbs ise konu ile ilgili yaptığı açıklama da başkanın lüks jet alımını paranın en iyi kullanım alanı  olarak görmediğini ifade etmişti.

Cumhuriyetçi Parti New York senatörlerinden  John Hall ise Timothy Geithner’ın kurumunun gücünü kullanması ve Citigroup’un uçak satın alma işlemini durdurması konusunda baskı kurması gerektiğini söylemişti. Hall, Kongre’nin Citigroup’un bu eylemine izin vermeyeceğini ifade etmişti.

Radikal

Citigroup'tan 'Jet' iptal!

Yorumlar

deniz ~ 15 yıl önce
devlet desteğiyle ayakta kalacaksın, sonra da kalkıp 50milyon amerikan parasına jet alacaksın. bunu da bırak ikiyüzlülüğün daniskası bir şekilde uçak alma programımızda yok diyeceksin. ayıptır valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000