28 Ekim 2021, Perşembe 10:50:25

Cinsiyet hanesinde X yazan ilk pasaport düzenlendi

ABD’nin, cinsiyet hanesinde X yazan ilk pasaportunun basıldığı bildirildi.
  • Lgbt liler kadar başınıza taş düşsün. Harika bi uygulama olmuş. Sizin saçma sapan toplumsal anlamlandırma algılarınıza uymak zorundalar mı. Hangi çiçek diğerini suçluyor sarı açtı diye. Kim ne hissediyosa o dur. Sinema tv sektöründe lgbt ya da pembe sinema kuşağındaki karakterlerin görünür olması neden zorunuza gidiyor. 80 lerde ‘ kırıtıklar’ olarak nitelendirdiğiniz insanlar; ...20 lerde çoğunuzdan daha çok dil biliyor daha yetenekli ve daha vasıflı. Çoğu aramızda ve hepsiyle gurur duyuyorum. Çatlayın ayol
  • Bir sonraki aşaması da kadın-erkek ayrımını tamamen kaldırıp cinsiyetsiz "nötr insan" yapma projesidir. Tabi bunları da cinsiyet eşitliği, kadın hakları türünden kılıfları kullanarak yapacaklar.
  • insan kiz olarak dogar veya erkek. abartiyorlar
  • Bülent ersoya selin cigerciye kerimcan durmaza da lazim
  • Aferin büyük iş başardınız

ABD Dışişleri Bakanlığı, kendisini erkek ya da kadın olarak tanımlamayanların haklarının tanınmasında bir kilometre taşı olarak nitelendirdiği, cinsiyet hanesinde X yazan ilk pasaportu düzenlediklerini açıkladı.

Açıklamada, artık ABD pasaportlarında cinsiyet hanesinin beyana dayalı olarak seçileceği de belirtildi.

X cinsiyetli ilk pasaportun ise kime ait olduğu açıklanmadı.

Dana Zzyym, pasaportunun cinsiyet hanesinde kadın ya da erkek yerine X yazması için 2015'ten beri hukuk mücadelesi veriyordu.

Cinsiyet hanesinde X yazan ilk pasaport düzenlendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Fadido ~ 2 yıl önce
Lgbt liler kadar başınıza taş düşsün. Harika bi uygulama olmuş. Sizin saçma sapan toplumsal anlamlandırma algılarınıza uymak zorundalar mı. Hangi çiçek diğerini suçluyor sarı açtı diye. Kim ne hissediyosa o dur. Sinema tv sektöründe lgbt ya da pembe sinema kuşağındaki karakterlerin görünür olması neden zorunuza gidiyor. 80 lerde ‘ kırıtıklar’ olarak nitelendirdiğiniz insanlar; ...20 lerde çoğunuzdan daha çok dil biliyor daha yetenekli ve daha vasıflı. Çoğu aramızda ve hepsiyle gurur duyuyorum. Çatlayın ayol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adım adım ~ 2 yıl önce
Bir sonraki aşaması da kadın-erkek ayrımını tamamen kaldırıp cinsiyetsiz "nötr insan" yapma projesidir. Tabi bunları da cinsiyet eşitliği, kadın hakları türünden kılıfları kullanarak yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 2 yıl önce
insan kiz olarak dogar veya erkek. abartiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvar ahmet ~ 2 yıl önce
Bülent ersoya selin cigerciye kerimcan durmaza da lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha ~ 2 yıl önce
Yok mu? Aferin iyi takip ediyorsun.
normalleştirmek ~ 2 yıl önce
LGBT lilere trolleri vasıtasıyla hakaret edip mağdur durumu düşürüyorlar. Sonrada biz onların haklarını savunduğumuz için artık evraklarda onlara yer veriyoruz diyorlar. Kullandıkları başka bir yöntemde dizi ve filmlerde LGBT lilere kahramanlık ve fedakarlık türü roller vererek onları yüceltmektir.
w ~ 2 yıl önce
Aferin büyük iş başardınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000