21 Ağustos 2019, Çarşamba 09:41:03

Çinli pilotlar Türkiye'de yetişecek

Uluslararası ticari pilot eğitim ihtiyacını kendi imkânlarıyla karşılayamayan Çin rotasını Türkiye'ye çevirdi.
  • Söylemedi demeyin bu THK mantığı ile yakında Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerde bozulur. Devletimizin ilgili birimlerini bu konuyu incelemesi gerekir. Özellikle SHGM ve YÖK'ün bu konuyu araştırması ve gelecekte oluşabilecek bir krizin önüne geçmesi gerekir.
  • çinliler
  • "THK PISMANLIKTIR" Bu mottoyu duymayan kaldi mi?
  • Önce kendi öğrencilerini mezun et,uçur.
  • Çinliler için en doğru seçim olur. Gelip bizim emekli albay tayfasıyla tanışsınlar kurumda :)))
  • Önce kendi öğrencilerini uçursun da ondan sonra Çinli'ye bakarlar.
  • Dalga mi geciyorsunuz? Adamlar Turk vatandaslarini bile almiyorlar gelip de yetisecek pilotlarini Turkiye’ye mi emanet edecekler. Thk universitesinde egitim filan kalmadi zaten, Giden ogrenciler cok pisman. Yakinda kurum da universite de kapanir.

Uluslararası ticari pilot eğitim ihtiyacını kendi imkânlarıyla karşılayamayan Çin rotasını Türkiye'ye çevirdi. Kısa vadede 2 bin 200 ticari pilot ihtiyacı olan Çin, bu eğitim için Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nden yardım alacak.

BM Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu'nun (ICAO) 17 yıl içinde 10 milyon havacı personel yetiştirmeyi hedefleyen uluslararası projesinin yürütücülerinden ve bu organizasyonun kontrolünde dünya çapında 35 havacılık üniversitesinin dâhil olduğu organizasyonun üyesi olan THK Üniversitesi, Çin havayolu şirketlerine pilot yetiştirmek için bir eğitim ajansıyla anlaştı. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut "Halen üniversitemizde 72 farklı ülkeden öğrenci bulunmakta. Ülke ve yabancı öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Çinli pilotlar Türkiye'de yetişecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Galaksi ~ 5 yıl önce
Söylemedi demeyin bu THK mantığı ile yakında Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerde bozulur. Devletimizin ilgili birimlerini bu konuyu incelemesi gerekir. Özellikle SHGM ve YÖK'ün bu konuyu araştırması ve gelecekte oluşabilecek bir krizin önüne geçmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaçarlar ~ 5 yıl önce
çinliler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 5 yıl önce
"THK PISMANLIKTIR" Bu mottoyu duymayan kaldi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çin duymamış ~ 5 yıl önce
Bundan 10 yıl sonra bir Çin atasözü diyecekki THK pişmanlıktır
Ne pişmanlık ? ~ 5 yıl önce
Her yıl onlarca adam mezun ediyor hava yollarına bu kurum hvkk adam seçmesi yapıyor Piyasadaki en iyi öğrenci adayları ve öğretmen adaylarını yetiştiriyor buranın mezun ettiği adamların bir çoğu Pegasus THY gibi iyi firmalarda 1.kaptan pozisyonuna kadar ilerledi meyve veren ağaç taşlanır misali sabote etmeye çalışıyorsunuz yorumlarınızla ama rüzgarın kayadan alıp götüreceği sadece yeldir
Thk üni ~ 5 yıl önce
Önce kendi öğrencilerini mezun et,uçur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru seçim ~ 5 yıl önce
Çinliler için en doğru seçim olur. Gelip bizim emekli albay tayfasıyla tanışsınlar kurumda :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 5 yıl önce
Önce kendi öğrencilerini uçursun da ondan sonra Çinli'ye bakarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra haber ~ 5 yıl önce
Dalga mi geciyorsunuz? Adamlar Turk vatandaslarini bile almiyorlar gelip de yetisecek pilotlarini Turkiye’ye mi emanet edecekler. Thk universitesinde egitim filan kalmadi zaten, Giden ogrenciler cok pisman. Yakinda kurum da universite de kapanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000