03 Ocak 2018, Çarşamba 17:31:10

Çin'den Türk vatandaşlarına vize kolaylığı

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Önen, "Türk vatandaşlarının Çin vizesi başvurularında internetten randevu sistemine geçiliyor, iş ve ticari amaçlı seyahatlerde resmi makamlardan davetiye alma zorunluluğu kalkıyor." dedi.
  • 1.5 milyar Çinli'nin % 10'u yurt dışına seyahat edebiliyor olduğunu varsayalım.Bunun % 1'ini Türkiye'ye getirebilirsek turizmimiz için önemli bir adım ve kazanım olur.
  • Çine giden Türkler önce baştan sona bir sorgulanıyor sonra telefonlarına gümrükte polis bir cihaz bağlıyor. Artık içindekinemi bakıyorlar veya yükleme mi yapıyorlar belli değil. Avrupa vatandaşlarına Amerika vatandaşlarına böyle bir uygulama yok, hatta Arabistan yarımadasındaki Araplara da da yok. Uygurlardan dolayı en sakıncalı gruptayız, boşuna kolaylık beklenmesin.
  • Çin vizesi oldukça sıkıntılı.hala turistik vize vermiyor
  • Sanghay Havalimanında pasaport kontrolünde Herseyim tastamam olduğu halde 45 dakika niye geldin Ni Çin geldin Ajanmısın Tek soru bu 45 dakika İşkence Sonra güle güle deyip aldılar içeri Hiçbir zaman hiçbir şekilde düzelmezler çünkü biz türküz Iskenderun cin havalimanlarinda basliyor
  • Pasaportun kadar güçlüsün gerisi boş...
  • Diğer gelişmiş ülkeler ile vize ne olacak? Ülkemiz aleyhine ne varsa yapanlar hala ya vizesiz ya kapıda vize alarak ya da kimlikle ülkemize gelebiliyorlar ! Biz de hala konsolosluklar ve ortakları aracı kurumlarca soyulmaya gizli kalması gereken bilgilerimizi onlara vermeye devam edelim ! Nerede mütekabiliyet? Madem iddia edildiği gibi güçlüyüz, zenginiz niye tepki veremiyoruz? Demek ki neymiş onların para, turist ve icatlarına muhtaçmışız herşeyimiz palavraymış !
  • Cin turk pilotlari almiyor, su isi bir cozseniz..
  • Turistik vize almak için de randevu mu almak gerekiyor acaba ve vize gerekiyor mu? Çinliler direk evisa.gov.tr den online vizelerini alıyorlar Türkiye ye girişlerde. 20-30 dolar para verip
  • Bir de iş kolaylığı istiyoruz

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin'in Türk vatandaşları için sağladığı vize kolaylıklarını "memnuniyet verici" olarak nitelendirerek "uygulamaların takipçisi olacakları" açıklamasını yaptı.

Büyükelçi Önen, Çin'in Türkiye vatandaşlarına yönelik getirdiği vize iyileştirmelerine ilişkin, önceki uygulamada Çin vizesi alabilmek için gerekli evrakların başvuru sahibi tarafından bizzat Çin'in Türkiye'deki Büyükelçiliği ve konsolosluklarına teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Önen, yeni uygulamayla ilk başvuru, internet üzerinden yapılacağını sonrasında vatandaşların, randevu tarihi alarak vize işlemlerini tamamlayabileceğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çin Halk Cumhuriyeti vizesi almasını kolaylaştırılmaya yönelik Çin makamları ile aylardır müzakere yürüttüklerini belirten Önen, müzakerelerin sonucunda 1 Ocak 2018'den itibaren uygulanmaya başlanan değişikliklerin memnuniyet verici olduğunu, bu adımların devamını beklediklerini vurguladı.

Davet mektubu zorunluluğu kaldırıldı

Önen, "Çin'in Türk vatandaşlarının vize alınımını kolaylaştırmaya yönelik, internet üzerinden başvuru ve ticari vizeler için davet mektubu alımında kolaylık sağlanması gibi değişikliklerin uygulanmasının da takipçisi olacaklarının" altını çizdi.

Çin'e iş ve ticaret amaçlı seyahat için gerekli M tipi vize başvurularında ise bu düzenleme ile kolaylık sağlanmasının amaçlandığını belirten Büyükelçi Önen, "ticari başvurularda Çin’in resmi devlet kuruluşlarının vereceği davet mektubu zorunluluğunun kaldırıldığını" dile getirdi.

"Olumlu adımların devamını bekliyoruz"

Çin'in vizeleri kolaylaştırmaya yönelik attığı olumlu adımların devamını beklediklerini belirten Önen, "Herhangi bir iş örgütü üyesi olmayan KOBİ’ler ile küçük sanayicilerin de vize konusunda yaşadığı sorunları biliyoruz ve bu sorunların çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Büyükelçi Önen, "Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için Türk vatandaşlarının Çin vizesine erişimini kolaylaştırmak, öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor." ifadesini kullanarak bu yönde yapılan yeni düzenlemeleri, "olumlu bir adım" olarak nitelendirdi.

Pekin’deki görev süresi boyunca Çin ve Türkiye arasında ilişkileri her alanda geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Büyükelçi Önen, "İki ülke arasında gelişen siyasi ve ekonomik ilişkileri takiben Çin ile karşılıklı olarak vizeleri kaldırmak da hedeflerimiz arasında bulunuyor." dedi.  

Çin'den Türk vatandaşlarına vize kolaylığı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Varyag ~ 6 yıl önce
1.5 milyar Çinli'nin % 10'u yurt dışına seyahat edebiliyor olduğunu varsayalım.Bunun % 1'ini Türkiye'ye getirebilirsek turizmimiz için önemli bir adım ve kazanım olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Çine giden Türkler önce baştan sona bir sorgulanıyor sonra telefonlarına gümrükte polis bir cihaz bağlıyor. Artık içindekinemi bakıyorlar veya yükleme mi yapıyorlar belli değil. Avrupa vatandaşlarına Amerika vatandaşlarına böyle bir uygulama yok, hatta Arabistan yarımadasındaki Araplara da da yok. Uygurlardan dolayı en sakıncalı gruptayız, boşuna kolaylık beklenmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bbbn ~ 6 yıl önce
Çin vizesi oldukça sıkıntılı.hala turistik vize vermiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fenermoda ~ 6 yıl önce
Sanghay Havalimanında pasaport kontrolünde Herseyim tastamam olduğu halde 45 dakika niye geldin Ni Çin geldin Ajanmısın Tek soru bu 45 dakika İşkence Sonra güle güle deyip aldılar içeri Hiçbir zaman hiçbir şekilde düzelmezler çünkü biz türküz Iskenderun cin havalimanlarinda basliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pasaport ~ 6 yıl önce
Pasaportun kadar güçlüsün gerisi boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi de ~ 6 yıl önce
Diğer gelişmiş ülkeler ile vize ne olacak? Ülkemiz aleyhine ne varsa yapanlar hala ya vizesiz ya kapıda vize alarak ya da kimlikle ülkemize gelebiliyorlar ! Biz de hala konsolosluklar ve ortakları aracı kurumlarca soyulmaya gizli kalması gereken bilgilerimizi onlara vermeye devam edelim ! Nerede mütekabiliyet? Madem iddia edildiği gibi güçlüyüz, zenginiz niye tepki veremiyoruz? Demek ki neymiş onların para, turist ve icatlarına muhtaçmışız herşeyimiz palavraymış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Cin turk pilotlari almiyor, su isi bir cozseniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cin vizesi ~ 6 yıl önce
Turistik vize almak için de randevu mu almak gerekiyor acaba ve vize gerekiyor mu? Çinliler direk evisa.gov.tr den online vizelerini alıyorlar Türkiye ye girişlerde. 20-30 dolar para verip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Bir de iş kolaylığı istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000