13 Nisan 2022, Çarşamba 09:41:35

Çin'den pilotun intihar ettiği iddiasına açıklama

Çin’in havacılık kurumu Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) 21 Mart'ta gerçekleşen trajik uçak kazasıyla ilgili bazı iddiaları yalanlayarak soruşturmanın hala devam ettiğini duyurdu.
  • Bunca yillik pilotim bunun boyle birsey oldugunu ilk goruntuleri gordugumde speed lere baktigimda dusunmuatum farki kaynaklardan okudugum kadari ile veriler intiharla olcusuyor.yazik

Çin’in havacılık kurumu Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) 21 Mart'ta gerçekleşen trajik uçak kazasıyla ilgili bazı iddiaları yalanlayarak soruşturmanın hala devam ettiğini duyurdu.

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC) yakın zamanda gerçekleşen uçak kazasıyla ilgili spekülasyonları yalanladı, trajik kazanın hala soruşturma altında olduğunu ve kazanın nedeni hakkında henüz herhangi bir sonuca varılmadığını söyledi.

Çin'in resmi yayınlarından Global Times'ın haberine göre, internette yayılan bazı spekülasyonlar, kara kutu verilerinin açıklandığını ve yardımcı pilotun kazadan "sorumlu olabileceği"ni, intihar şüphesinin olduğunu belirtiyor. Buna göre, uçuşun yardımcı pilotunun Evergrande borç krizinde mal varlığını kaybettikten sonra uçağı intihar etmek için düşürmüş olabileceği öne sürülüyor.

Yine iddialara göre, pilot Zhang Zhengping China Eastern Havayolları'nı çalışanlarını "sıkıştırmakla" ve Çin hükümetini ekonomik bir "balon" yaratmakla suçlayan bir intihar notu bıraktı. Ayrıca pilotun emlak devi Evergrande'ye yatırım yaptığını ve şirket ciddi borç sorunlarıyla karşılaşmaya başladığında tüm tasarruflarının sıfıra gittiği, bu yüzden uçakla beraber intihar etmiş olabileceği iddia edildi.

'SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'

CAAC yetkilisi Wu Shijie yaptığı açıklamada, bazı kamu güvenliği departmanlarından geldiği iddia edilen söylentilerin yanıltıcı olduğunu, devam eden soruşturmaya olan halkın güvenini sarsacağını ve yasanın ihlali anlamına gelebileceğini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini ve trajik kazanın nedeni hakkında bir sonuca varılmadığını belirten Wu, kazanın sebebini en kısa sürede bulmaya çalıştıklarını ve ilgili bilgileri yasa ve prosedürlere göre yayınlayacaklarını belirtti.

Wu, kazanın sivil havacılık çalışanları üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu ve özellikle genç çalışanların, duygusal baskıdan muzdarip olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada havayolu güvenlik yönetiminin pilotlar da dahil olmak üzere tüm hava mürettebatının zihinsel sağlığına odaklandığı ve önem verildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

21 Mart’ta Çin'de China Eastern Havayolları'na ait 123'ü yolcu ve 9'u mürettebat olmak üzere 132 kişiyi taşıyan Boeing 737 model yolcu uçağı kaza yapmış, kazadan kurtulan olmamıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde birkaç gün içerisinde iki karakutu da bulunmuştu. Karakutu incelemesinin, uçağın neden beklenmedik şekilde burun üzeri dikey dalışla irtifa kaybettiğini aydınlatması umuluyor.

Çin'den pilotun intihar ettiği iddiasına açıklama

Yorumlar

Hakan ~ 2 yıl önce
Bunca yillik pilotim bunun boyle birsey oldugunu ilk goruntuleri gordugumde speed lere baktigimda dusunmuatum farki kaynaklardan okudugum kadari ile veriler intiharla olcusuyor.yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000