07 Aralık 2017, Perşembe 09:00:58

Çin'den inanılmaz drone hamlesi!

Çin'in kırsal bölgelerindeki elektronik ticaret potansiyelini değerlendirmek isteyen teknoloji şirketleri teslimatlarda maliyeti düşürmek için droneları kullanıyor.
  • Sbk borajet tazminat haklarımızı ödeyin artık mağdur olduk sesimizi duyuramıyoruz
  • Yasaklasalar ya, bir de havalimanı yapmak zorunda kalıyorlar.
  • Uyuyalım, elin çinlisi neler yapıyor= beğenmediğimiz çin mallarını üreten adamlar bunlar

Çin'in kırsal bölgelerindeki elektronik ticaret potansiyelini değerlendirmek isteyen teknoloji şirketleri teslimatlarda maliyeti düşürmek için droneları kullanıyor. Uçak trafiğini de olumsuz etkileyen insansız hava araçlarını daha verimli kullanmak isteyen JD.com tam 185 adet drone havalimanı yapacağını açıkladı.

2020 yılında elektronik ticaretin 150 milyar dolar hacme ulaşması beklenen Çin'de drone havalimanları yarışı başladı. Habertürk'te yer alan habere göre, ABD'nin iki katı büyüklüğündeki Çin kırsalındaki pazara girmek isteyen yerel teknoloji firmaları çalışmalarını hızlandırıyor.

Ülkenin en büyük elektronik tedarikçilerinden biri olan JD.com taşradaki hizmetlerini geliştirmek için ülkenin güneybatısında 185 adet drone havalimanı inşa etmeyi planlıyor. Sichuan üzerinden teslimatları kolaylaştırması beklenen projenin yapım süresi 3 yıl olacak.

Ülkenin güneybatısındaki drone çılgınlığı nedeniyle her gün onlarca uçuak seferi de olumsuz etkileniyor. JD. com drone havalimanlarıyla bu durumun da önüne geçmek istiyor.

Çin basınına göre yüksek lojistik maliyetleri nedeniyle tarım ürünleri fahiş fiyatlardan satılırken uzak kırsaldaki endüstriyel ürün fiyatları da aynı nedenle artıyor.

Hanelerin yüzde 10'unun tedarikçi olduğu projede dekorasyondan bisiklete dek her türlü ürün satılıyor ve her bir köy senede 1.6 milyon dolar gelir elde ediyor. Taobao kırsalı isminde bir programı daha devreye sokan şirket yerel müşterilere şehir fiyatından ürün satmayı ve kırsal üretimde verimli bir tedarik zinciri kurmayı amaçlıyor.

Taobao, gelecek birkaç yılda ülke genelindeki köylerde 100 bin hizmet noktasına ulaşmayı amaçlıyor.

Çin'den inanılmaz drone hamlesi!

Yorumlar

SBK BORAJET TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN ARTIK ~ 6 yıl önce
Sbk borajet tazminat haklarımızı ödeyin artık mağdur olduk sesimizi duyuramıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne gerek ~ 6 yıl önce
Yasaklasalar ya, bir de havalimanı yapmak zorunda kalıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ~ 6 yıl önce
Uyuyalım, elin çinlisi neler yapıyor= beğenmediğimiz çin mallarını üreten adamlar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000