13 Eylül 2015, Pazar 09:10:27

Çin'den 'hayalet helikopter' projesi

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 2020'den önce teslim edileceği öngörülen radara yakalanmayan 'hayalet helikopter' geliştirmeye başladı.
  • Gelecegın savasları korkunc olacak.. Kurgu fılmı gıbı..

Çin medyasında çıkan haberlere göre radara yakalanmayan helikopter geliştirmeye başlayan Çin, söz konusu helikopteri 2020’den önce Çin ordusuna teslim etmeyi planlıyor.

Çin’in önde gelen silah şirketi AVIC (Aviation Industry Corp of China) tarafından geliştirilen helikopterin radara yakalanmama özelliğinin Çin ordusunun ‘’savaş kalıbını yeniden şekillendireceği’’ belirtildi.

Şirketin başkanı Lin Zuoming, Çin Günlüğü gazetesine verdiği röportajında, zırhlı araçlara göre daha iyi saldırı ve mobilize ile öncü kuvvetlere yardım ulaştırma özelliğine sahip olmalarından dolayı kara kuvvetlerinin helikopterlere giderek daha bağımlı hale geleceğini vurguladı.

Şirketin helikopter tasarımcısı Wu Ximing ise, söz konusu helikopterin , karmaşık ortamlarda süper manevra kabiliyeti, üst düzey hayatta kalma ve ortak operasyon kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Çin, özellikle Güney Çin Denizi’nde ABD ve komşu bazı ülkeler ile yaşamakta olduğu sorunlar nedeniyle, aralarında hayalet uçak, uçak gemisi ve füze gibi ileri teknolojik silahlara ağırlık veriyor.

Çin'den 'hayalet helikopter' projesi

Yorumlar

Vay be.. ~ 9 yıl önce
Gelecegın savasları korkunc olacak.. Kurgu fılmı gıbı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000