19 Mayıs 2017, Cuma 10:43:07

Çin'den ABD uçağına engelleme

Doğu Çin Denizi üstünde radyasyon tarayan ABD uçağı, iki jet tarafından engellendi.
  • Bizimkiler olsa istediğin gibi takıl derlerdi
  • Kendini dünyanın efendisi sanan, çıkarları için her türlü sahtekarlığı ve katliamı yapan ABD'ye haddinin bildirilmesi tüm insanlık için iyidir. Bildiren kim olursa olsun.
  • Al birini vur ötekine

Doğu Çin Denizi üstünde radyasyon tarayan ABD uçağı, iki jet tarafından engellendi. Olaya tepki gösteren Pentagon, WC-135 uçağının uluslararası hukuka uygun şekilde rutin görevini yaptığını duyurdu.

ABD, iki Çin jetinin, Doğu Çin Denizi'ndeki uluslararası hava sahasında, radyasyon taraması için tasarlanmış bir ABD uçağının yolunu 'profesyonelce davranmayarak' kestiğini açıkladı.

Olay sırasında ABD uçağı, radyasyon taraması görevini icra ediyordu. Uçak, daha önce Kuzey Kore'nin olası nükleer silah denemelerinin kanıtlarını taramak için de kullanılmıştı.

ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Lori Hodge, olayla ilgili Çin'le, diplomatik ve askeri kanallar üzerinden görüşülmekte olduğunu belirtti.

Hodge, olay sırasında WC-135 uçağının uluslararası hukuka uygun br şekilde rutin görevini yapmakta olduğunu söyledi. Yaşananı 'profesyonelce olmayan' bir olay olarak değerlendiren Hodge, bunun nedenininse, 'Çinli pilotun manevraları ile iki uçağın hızları ve yakınlıkları olduğunu' belirtti.

Şubat ayında ABD uçak gemisi USS Carl Vinson, Güney Çin Denizi'nde 'rutin taramalara' başlamıştı. Çin, geminin burada konumlanmasına karşı çıkmıştı. (bbc Türkçe)

Çin'den ABD uçağına engelleme

Yorumlar

RafetŞişman ~ 7 yıl önce
Bizimkiler olsa istediğin gibi takıl derlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyidir ~ 7 yıl önce
Kendini dünyanın efendisi sanan, çıkarları için her türlü sahtekarlığı ve katliamı yapan ABD'ye haddinin bildirilmesi tüm insanlık için iyidir. Bildiren kim olursa olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Al birini vur ötekine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000