31 Temmuz 2018, Salı 08:18:20

Çin yerli uçağı görev uçuşlarına başladı

Çin'in yerli tasarım Y-12 çok amaçlı uçak serisi ilk olarak sivil hava taşımacılığında kullanılmaya başlandı. Turboprop motora sahip uçaklar kargo taşımacılığı ve kurtarma uçuşlarında da kullanılacak.
  • umarım çinin bu başarısı bizim TAI kuruluşumuzu biraz cesaretlendirirde artık kendi sivil amaçlı domestic kullanacagımız güzel küçük meydanlara iniş kalkış yapabilecek bir uçagı artık üretir bizde burdan okuruz.artık bu kuruluşun icraat yapması gerekiyor.havacılığı bilen uçakçılığı bilen bir insan başta gn.md çünki.bir saatlik uçuşlarda veya daha kısa hatlarda turboprop uçaklar kullanılacağı yerde biz hala 737,veya airbus kullanarak maliyetleri artırıyor ve uçakların cycle ını yiyoruz bunları artık düşünmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekir.

Çin'in yerli tasarım Y-12 çok amaçlı uçak serisi ilk olarak sivil hava taşımacılığında kullanılmaya başlandı. Turboprop motora sahip uçaklar kargo taşımacılığı ve kurtarma uçuşlarında da kullanılacak.

Uçuş testlerinden elde edilen başarılı sonuçların ardından sertifika işlemleri tamamlanan Çin’in yerli Y-12 çok amaçlı uçağı, ülkenin kuzeydoğusundaki Heilongjiang Eyaleti’nde yurtiçi kısa mesafeli sivil uçuşlarda kullanılmaya başlandı.

Geçtiğimiz cuma günü faaliyete geçen Nenjiang Mo’ergen Havalimanı’nın açılışı Y-12 uçakları tarafından gerçekleştirilen ilk uçuşlarla yapıldı. Y-12’ler tarafından yapılan açılış uçuşları Nenjiang şehri ile eyaletin başkenti Harbin, Mohe ve Heihe şehirleri arasında gerçekleşti.

Acil durum kurtarma uçuşlarında da kullanılacak İlk olarak ülkenin sivil hava taşımacılığı sektöründe hizmet vermeye başlayan Y-12 serisi AVIC Harbin Aircraft Industry Company Ltd. tarafından üretildi. Turboprop adı verilen motorlarla çalışan Y-12 uçağının aynı zamanda kargo taşımacılığı ile yüksek veya dağlık bölgelerdeki acil durum kurtarma uçuşlarında da kullanılması planlanıyor.

Çin ve ABD’nin uçuşa elverişlilik standartlarına göre yerli olarak geliştirilen çift motorlu pervaneli Y-12 serisi uçakların ülkenin sivil havacılık sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. (Donanım Haber)
 

Çin yerli uçağı görev uçuşlarına başladı

Yorumlar

havacı ~ 6 yıl önce
umarım çinin bu başarısı bizim TAI kuruluşumuzu biraz cesaretlendirirde artık kendi sivil amaçlı domestic kullanacagımız güzel küçük meydanlara iniş kalkış yapabilecek bir uçagı artık üretir bizde burdan okuruz.artık bu kuruluşun icraat yapması gerekiyor.havacılığı bilen uçakçılığı bilen bir insan başta gn.md çünki.bir saatlik uçuşlarda veya daha kısa hatlarda turboprop uçaklar kullanılacağı yerde biz hala 737,veya airbus kullanarak maliyetleri artırıyor ve uçakların cycle ını yiyoruz bunları artık düşünmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000