30 Mayıs 2018, Çarşamba 18:09:25

Çin, Türk pilot alımlarına başladı

Türk pilot alımı yasak olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde yeni bir gelişme yaşandı. Çin, ilk defa Türk pilotları kabul etmeye başladı.
  • Abi çindemi başladın işe
  • Thy %20 zam yaptı dediler...:))
  • Aylık 23000USD HER TÜRLÜ
  • O bahsedilen türk pilot neredeyse 1 yıl önce bahsetmişti. Bimer üzerinden şikayette bulunmuş. Biz kabul ediyoruz ama ben çin e başvuru bile yapamıyorum. Istenilen yeterlilikte kaptanım ama tc vatandaşı olmam önümde engel teşkil ediyor. Dış işleri bakanlığından arama yapılmış olayın detayları istenmiş ve çin le yazışmalar başlamış. Çinden gelen cevap bizim öyle bi kuralımız yok vatandaşlarınızın bizimle çalışmasından gurur duyarız diye. Bunun üzerine başvurusu kabul edilmiş ve süreç başlamış. Gözünün üzerinde kaş var, şu sınavda olsun, şöylede bi bakalım bugün git yarın gel diye diye adam kendisi artık vazgeçmişti. Yani resmi olarak öyle bi kural yok ama istemiyorlar bizi. Bu haberde böylesine faso fiso iste :((
  • Arkadaşlar sakın f/o purser ismiyle yazılanlara inanıp bir şeyler yazmayın. Yer hizmetleri personeli gözümün önünde yorum yazıyordu. Müthiş itfayeciler de var tabi.
  • Arkadaşlar selamlar Çin EASA ATPL lisansıım olmadığı için başurumu kabul etmedi. Bilginize.
  • Beyenmiyorum, deyil, herkez şeklinde Türkçeyi katlederek yorum yapanların bir fikrinden önce beyni olması gerekiyor. Yorumlarını disregard edelim bu arkadaşların.
  • Arkadaslar siz sirketteki yoneticilerle sizi bu hale getirenlerle mucadeleye girmelisiniz birbirinizle degil,gercekten yorumları okuducukca uzuluyorum
  • Despite the reputation of the job, there’s nothing glamorous about life as a flight attendant, especially in the first few years. New flight attendants who work for major carriers start out making $18,000-$20,000 a year. Flight attendants at smaller airlines and regional carriers? They make even less. dünya çapında pilotların aldığı maaşlar 200.000usd ile 300.000usd ve yukarısında geziniyor. türk hava yolları ise cogunun yarısı kadar dahi vermiyor. THY dünya standartlarının üstünde maaş veriyor bunlara sanırım potansiyel pilot hepsi bizim haberimiz yok. Türk hava yollarında kabinde çalışılır fakat kokpit anlamında never ever.
  • Beyenmıyorsanız Qatar a gidin 50 derecede buhar olum atmosfer e karışın

Türk pilot alımı yasak olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde yeni bir gelişme yaşandı. Çin, ilk defa Türk pilotları kabul etmeye başladı. 

Türk bir pilotun Çinli havayolu firmasına yaptığı başvuruya gelen cevap Türk pilotların Çin Halk Cumhuriyeti'nde havayolu şirketlerine başvuru yapabileceğini gösterdi. 

Türk pilotun e-postasına gelen cevapta Çinli havayollarının artık Türk pilotların başvurularını kabul ettiği belirtilerek, başvuru için gerekli evrakların listesi de bildirildi.

Öte yandan AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Çinli yetkililerin önümüzdeki günlerde İstanbul Halkalı'da pilot seçmek için road show yapacağı öğrenildi.

©AirportHaber

Çin, Türk pilot alımlarına başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (190)

Osmn ~ 3 yıl önce
Abi çindemi başladın işe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday Adayı ~ 6 yıl önce
Thy %20 zam yaptı dediler...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çin ~ 6 yıl önce
Aylık 23000USD HER TÜRLÜ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olayın aslı ~ 6 yıl önce
O bahsedilen türk pilot neredeyse 1 yıl önce bahsetmişti. Bimer üzerinden şikayette bulunmuş. Biz kabul ediyoruz ama ben çin e başvuru bile yapamıyorum. Istenilen yeterlilikte kaptanım ama tc vatandaşı olmam önümde engel teşkil ediyor. Dış işleri bakanlığından arama yapılmış olayın detayları istenmiş ve çin le yazışmalar başlamış. Çinden gelen cevap bizim öyle bi kuralımız yok vatandaşlarınızın bizimle çalışmasından gurur duyarız diye. Bunun üzerine başvurusu kabul edilmiş ve süreç başlamış. Gözünün üzerinde kaş var, şu sınavda olsun, şöylede bi bakalım bugün git yarın gel diye diye adam kendisi artık vazgeçmişti. Yani resmi olarak öyle bi kural yok ama istemiyorlar bizi. Bu haberde böylesine faso fiso iste :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmn ~ 3 yıl önce
Abi hangi hava yollarında çalışıypsun
F/O ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar sakın f/o purser ismiyle yazılanlara inanıp bir şeyler yazmayın. Yer hizmetleri personeli gözümün önünde yorum yazıyordu. Müthiş itfayeciler de var tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar selamlar Çin EASA ATPL lisansıım olmadığı için başurumu kabul etmedi. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek FO ~ 6 yıl önce
Beyenmiyorum, deyil, herkez şeklinde Türkçeyi katlederek yorum yapanların bir fikrinden önce beyni olması gerekiyor. Yorumlarını disregard edelim bu arkadaşların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit kabin kavgası ~ 6 yıl önce
Arkadaslar siz sirketteki yoneticilerle sizi bu hale getirenlerle mucadeleye girmelisiniz birbirinizle degil,gercekten yorumları okuducukca uzuluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 6 yıl önce
Despite the reputation of the job, there’s nothing glamorous about life as a flight attendant, especially in the first few years. New flight attendants who work for major carriers start out making $18,000-$20,000 a year. Flight attendants at smaller airlines and regional carriers? They make even less. dünya çapında pilotların aldığı maaşlar 200.000usd ile 300.000usd ve yukarısında geziniyor. türk hava yolları ise cogunun yarısı kadar dahi vermiyor. THY dünya standartlarının üstünde maaş veriyor bunlara sanırım potansiyel pilot hepsi bizim haberimiz yok. Türk hava yollarında kabinde çalışılır fakat kokpit anlamında never ever.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o purser ~ 6 yıl önce
Beyenmıyorsanız Qatar a gidin 50 derecede buhar olum atmosfer e karışın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000