20 Ocak 2011, Perşembe 08:52:24

ÇİN, HAVACILIĞI ÇOK SEVDİ

GE, Çin kamu iştiraki ile yapacağı işbirliği kapsamında bu ülkeye ileri havacılık elektroniği know how'ı transfer edecek. Gözlemciler, bu transferin Amerikan havacılık endüstrisinin gözbebeği olarak gösterilen, en yeni Boeing 787 Dreamliner teknolojisini de içerdiğine dikkati çekiyorlar.
  • merak etmeyin ABD bunada bir çözüm bulur sonuçya yolunacak kaz vardır amerıka için bulur bir arap devleti daha batırmak için özgürlük getireceğiz diye oranın petrolunu sömürür .çin girse ne yzarki ameri ka için ülkesinin gelirini arttırmak için arap akılsızları çok bu dünyada...AMERIKANIN EL ATIPTA GIRDIGI HANGI ULKEDEN HAYIR GELDI DAHA KOTU OLDU AÇLIĞA TERÖRE SÜREKLEDİ ÜLKELERİ...Örnek afganistan,vietnam,ırak saymakla bitmez ...türkiyeyide pkk yönunden gizli gizli çökertmeye devam ediyor...
  • Amerika, atom bombası atmanın utançı ile Japonya'ya tüm teknolojisini götürmüştü. Sonra bir baktılar Amerika Japon malı ile dolmuş! Şimdi de aynı şeyi Çin'e yapıyorlar yıllardır. Çin ekonomisini geliştirmek için tüm teknoloji ve sermayelerini yatırıyorlar. Sonra bir bakacaklar Amerika Çin malı dolmuş. Tarihten ders alan yok.
  • Çin'in milyonda biri havacılığı çok sevse 1300-1400 kişi eder.

Çokuluslu Amerikan devi General Electric(GE), havacılık endüstrisinde Çin ile işbirliği yapıyor.

Çin, bir çok endüstri segmentinin ardından havayolu endüstrisinde de yer edinmek istiyor. Rus lisansı ile savaş uçakları üreten Çin, Boeing ve Airbus'a rakip olabilecek bir marka yaratmanın arayışında. Çin, bu çerçevede Amerikan devi GE ile yarı yarıya ortaklıklı bir şirket kuruyor.

Çin devlet başkanı Hu Jintao'nun, önümüzdeki günlerde Amerika'ya yapacağı resmi ziyarette ikili anlaşmanın gündeme gelmesi bekleniyor. GE, Çin kamu iştiraki ile yapacağı işbirliği kapsamında bu ülkeye ileri havacılık elektroniği know how'ı transfer edecek. Gözlemciler, bu transferin Amerikan havacılık endüstrisinin gözbebeği olarak gösterilen, en yeni Boeing 787 Dreamliner teknolojisini de içerdiğine dikkati çekiyorlar.

Gözlemciler, oldukça hızla artan Çin yolcu uçağı talebinin GE için yeni ve karlı iş fırsatları anlamına geldiğini belirtmekle birlikte, Çin'in elde ettiği teknolojileri iyi değerlendirerek kimi zaman öne geçebildiğini anımsatıyorlar. Yani, işin ucunda "kendi kalesine gol atmak" da var. Gözlemciler, Çin'in trasfer edilecek teknolojiyle yakın bir gelecekte çok ucuza uçak imal edebileceğini, hatta kaliteli uçakları piyasadan çok daha ucuza satabileceğini belirtiyorlar.

200 milyon dolarlık bir başlangıç sermayesiyle 50 yıllık uzun bir periyodu kapsayan ortaklık, askeri sır mahiyetindeki bilgilerin ele geçirilememesi konusuna kadar hemen her ayrıntıyı tanımlıyor. Şirketin, GE'den bağımsız Şangay'da ayrı bir ofisi olacak. Buraya kurulacak bilgisayarlar GE'nin askeri kolu olan şirket ile her hangi bir şekilde bağlantılı olmayacak.

JP Morgan Chase'in ardından dünyanın en büyük 2'nci şirketi olan GE, 5 ana sektörde faaliyet gösteriyor: enerji altyapısı, teknoloji altyapısı, eğlence(NBC Universal), Finans ve tüketici endüstrisi. Şirketin dünya çapında 304 bin çalışanı var.
 

ÇİN, HAVACILIĞI ÇOK SEVDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
merak etmeyin ABD bunada bir çözüm bulur sonuçya yolunacak kaz vardır amerıka için bulur bir arap devleti daha batırmak için özgürlük getireceğiz diye oranın petrolunu sömürür .çin girse ne yzarki ameri ka için ülkesinin gelirini arttırmak için arap akılsızları çok bu dünyada...AMERIKANIN EL ATIPTA GIRDIGI HANGI ULKEDEN HAYIR GELDI DAHA KOTU OLDU AÇLIĞA TERÖRE SÜREKLEDİ ÜLKELERİ...Örnek afganistan,vietnam,ırak saymakla bitmez ...türkiyeyide pkk yönunden gizli gizli çökertmeye devam ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Amerika, atom bombası atmanın utançı ile Japonya'ya tüm teknolojisini götürmüştü. Sonra bir baktılar Amerika Japon malı ile dolmuş! Şimdi de aynı şeyi Çin'e yapıyorlar yıllardır. Çin ekonomisini geliştirmek için tüm teknoloji ve sermayelerini yatırıyorlar. Sonra bir bakacaklar Amerika Çin malı dolmuş. Tarihten ders alan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çin'in milyonda biri havacılığı çok sevse 1300-1400 kişi eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000