11 Mart 2019, Pazartesi 08:02:52

Çin Boeing 737 Max uçaklarını yere indirdi

Boeing 737 Max'ın beş ay içinde iki ölümlü kaza yaşaması sonrası Çin bu uçakları yere indirme kararı aldı.
  • BU kadar uçağı yere indirip .. Ne yapacak .. Bütün bu kadar uçağın uçurumunu durduracak ..??
  • Sadece 738 max lar ground edildi. 739 Max lar devam ediyor
  • Uçuşumun 737max olduğunu bilşrsem seyahat etmekten vazgeçerim. THY acil olarak bu uçakların uçuşunu durdurması gerekir. Sn Bilal Ekşi hemen karar vermeli bir olumsuz durum thy yi zora sokar ..
  • ABD ye karşı maçası yiyen nadir ülkelerden olduğu içün ;)) Biz maxleri uçurmaya devam,ama kızdırmasınlar bi "eyyyyyyy" çekeriz,hiçbir max düşemez:)))))
  • Şu meşhur yorumcu, kabin maaşları 2999 olsun dememiş henüz. Hayret
  • Boeing iyice saçmaladı. Daha önce de çalışan sayısını azaltıp iş yükünü arttırdıkları için motor yangını söndürme sisteminde hatalar yapmışlardı ve yaptıkları hatalar yok yere bir sürü insanın hayatına mal olmuştu. 787 projesinin baş mühendisi böyle acele ve plansız uçak üretilmez ben insan hayatını hiçe sayamam diyerek istifa etmişti. Amsterdam'da da, Lion air kazasında da pilotları suçladılar. Yaptığın uçaklar alçak irtifada burun üstü dalışa geçiyor, kendini yere vuruyor halen daha tık yok adamlarda. Yıl olmuş 2019 halen daha 50'lerin teknolojisini çok güvenli diyerek dünyaya itele, yeni bir sistem koy oda serseri mayın gibi insanların canını alsın.
  • Aşırı güven. Gelişmiş ülkelere aşırı güveniyor insanlar. Bu yanlış tutum. Örneğin Almanya'da hızlı tren kazası olmuştu. Sebebi de trendeki titreşimi azaltması için üretilen kaplamalı tekerdi. Tren giderken kaplama çıkıp kabine saplanmıştı. Bir sürü insan öldü. Boeing 737 kendini ispatlamış bir uçak ama MAX serisi bütün imajı yerle bir etti. Üzülerek söylüyorum bu firma için "Too big to fail" durumu geçerlidir. Mesela benzer bir durum Kanadalı, Brezilyalı veya Rus bir firmanın başına gelse anında tüm dünyada uçuşlardan men edilirdi. Yolcular olarak bu uçağa binmeyerek yetkilileri adım atmaya yönlendirebiliriz diye düşünüyorum.
  • THY siparişleri gözden geçirmeli. Mevcutları da Corendon ve THY bir süre yerde bekletmeli... DC-10 MD'yi nasıl bitirdiyse bu durum Boeing'te de ciddi sonuçlar doğurabilir.
  • Faa nasıl uçabilirlik sertifikası vermiş böyle bir stall koruma programına hayret doğrusu... koruma değil öldürme programı gibi..buna ihtiyaç varmıydı o bile tartışılır...
  • bu kadar uçak ground edilince uçuşlar nasıl etkileniyor peki ? o kadar uçağın yedeği yoktur sanırım , uçuşlar iptal mi ediliyor .

Çin Sivil Havacılık Otoritesi tarafından alınan karar doğrultusunda Çin'de bulunan 96 adet Boeing 737 Max uçağı yere indirildi.

Kasım ayında Lion Air ve dün de Etiyopya Havayolları'nın yaşadığı iki kaza sonrası güvenliği tartışılan Boeing 737 Max ile ilgili Çin otoritesinin aldığı bu karar dünya havacılığında şok etkisi yarattı.

Diğer ülkelerin de benzer yaptırımlar uygulama riski bulunurken Boeing'in kararı merakla bekleniyor.

Öte yandan Çin ile birlikte Etiyopya ve Cayman Adaları'nın da MAX uçuşarlarını durduğu öğrenildi.

 

Çin Boeing 737 Max uçaklarını yere indirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Güney azerbaycanlı ~ 5 yıl önce
BU kadar uçağı yere indirip .. Ne yapacak .. Bütün bu kadar uçağın uçurumunu durduracak ..??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenk ~ 5 yıl önce
Sadece 738 max lar ground edildi. 739 Max lar devam ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Uçuşumun 737max olduğunu bilşrsem seyahat etmekten vazgeçerim. THY acil olarak bu uçakların uçuşunu durdurması gerekir. Sn Bilal Ekşi hemen karar vermeli bir olumsuz durum thy yi zora sokar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 5 yıl önce
ABD ye karşı maçası yiyen nadir ülkelerden olduğu içün ;)) Biz maxleri uçurmaya devam,ama kızdırmasınlar bi "eyyyyyyy" çekeriz,hiçbir max düşemez:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 5 yıl önce
Şu meşhur yorumcu, kabin maaşları 2999 olsun dememiş henüz. Hayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meşhur yorumcu ~ 5 yıl önce
Olmadı mı zaten
Boeing ~ 5 yıl önce
Boeing iyice saçmaladı. Daha önce de çalışan sayısını azaltıp iş yükünü arttırdıkları için motor yangını söndürme sisteminde hatalar yapmışlardı ve yaptıkları hatalar yok yere bir sürü insanın hayatına mal olmuştu. 787 projesinin baş mühendisi böyle acele ve plansız uçak üretilmez ben insan hayatını hiçe sayamam diyerek istifa etmişti. Amsterdam'da da, Lion air kazasında da pilotları suçladılar. Yaptığın uçaklar alçak irtifada burun üstü dalışa geçiyor, kendini yere vuruyor halen daha tık yok adamlarda. Yıl olmuş 2019 halen daha 50'lerin teknolojisini çok güvenli diyerek dünyaya itele, yeni bir sistem koy oda serseri mayın gibi insanların canını alsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmmd ~ 5 yıl önce
Aşırı güven. Gelişmiş ülkelere aşırı güveniyor insanlar. Bu yanlış tutum. Örneğin Almanya'da hızlı tren kazası olmuştu. Sebebi de trendeki titreşimi azaltması için üretilen kaplamalı tekerdi. Tren giderken kaplama çıkıp kabine saplanmıştı. Bir sürü insan öldü. Boeing 737 kendini ispatlamış bir uçak ama MAX serisi bütün imajı yerle bir etti. Üzülerek söylüyorum bu firma için "Too big to fail" durumu geçerlidir. Mesela benzer bir durum Kanadalı, Brezilyalı veya Rus bir firmanın başına gelse anında tüm dünyada uçuşlardan men edilirdi. Yolcular olarak bu uçağa binmeyerek yetkilileri adım atmaya yönlendirebiliriz diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD'nin Laneti ~ 5 yıl önce
THY siparişleri gözden geçirmeli. Mevcutları da Corendon ve THY bir süre yerde bekletmeli... DC-10 MD'yi nasıl bitirdiyse bu durum Boeing'te de ciddi sonuçlar doğurabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu bu ~ 5 yıl önce
Faa nasıl uçabilirlik sertifikası vermiş böyle bir stall koruma programına hayret doğrusu... koruma değil öldürme programı gibi..buna ihtiyaç varmıydı o bile tartışılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRBUSCI ~ 5 yıl önce
Sen Boeingi Airbusa benzetmeye çalışırsan olacağı bu...
lee ~ 5 yıl önce
bu kadar uçak ground edilince uçuşlar nasıl etkileniyor peki ? o kadar uçağın yedeği yoktur sanırım , uçuşlar iptal mi ediliyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000