03 Mart 2021, Çarşamba 15:17:34

Çin B737 MAX'e temkinli yaklaşıyor!

Çin Comac C919’ü hangardan çıkarmaya hazırlanırken, B737 Max'i yeniden sertifikalandırmaya uzak duruyor.
  • Boengde Kalite sistemi sorunlu, bilinmeyen veya gundeme gelmeyen bircok hata oldugunu dusunuyorum

Çin Comac C919’ü hangardan çıkarmaya hazırlanırken, B737 Max'i yeniden sertifikalandırmaya uzak duruyor.

Çin Sivil Havacılık İdaresi (CAAC), Boeing 737 MAX'ı yeniden sertifikalandjrma konusunda pazardaki em büyük engel olmaya devam ediyor. CAAC, sertifikasyon sürecine ait zaman çizelgesi çizmediği için de konuyla alakalı bir netlik henüz yok.

B737 Max’ın Lion Air ve Ethiopian Airlines kazalarının ardından, Çinli yetkililer de yazılımdaki değişiklikleri incelemek ve yeni yazılımla birlikte pilotların da yeniden eğitilmesi talebinde bulunmuştu. Buna ilaveten Çinli yetkililer sertifikasyon işleminden önce Etiyopya ve Endonezya’daki kazaların nihai raporlarının açıklamanmasını beklediklerini belirttiler . Konuya ilişkin olarak Etiyopyalı yetkililerde kazanın nihai raporunun tamamlanması için ikinci yıl dönümü olan 10 Mart tarihini işaret ettiler.

B737 Max’ın Çin’deki operatörlerinden Air China, China Southern ve China Eastern diğer on Çinli havayolu şirketi gibi beklemelerini sürdürüyor. B737 Max’ın dünya genelindeki satışlarının dörtte birini Çin’in oluşturduğu düşünüldüğünde ise beklentinin boyutu anlaşılabiliyor. Zira Çinli havayolu şirketleri son 20 yılda Boeing’ten 1,4 trilyon dolarlık 8500 uçak alımı yapmıştı.

Şirketlerin beklentilerinin karşılanması ya da gecikmesi durumunda ise dar gövde de Çin’in geliştirdiği Comac 919 ‘a geçişlerin olacağı ön görülüyor .

©AirportHaber

Çin B737 MAX'e temkinli yaklaşıyor!

Yorumlar

Kalite ~ 3 yıl önce
Boengde Kalite sistemi sorunlu, bilinmeyen veya gundeme gelmeyen bircok hata oldugunu dusunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000