27 Şubat 2014, Perşembe 09:53:03

ÇILGIN PİLOTLAR YENİDEN SAHNEYE ÇIKIYOR

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası 3 yıllık bir aranın ardından yeniden başlıyor.
  • Bu yarisi izlemek lazim...
  • red bull air race şampiyonasını tekrar istanbulda izlemek isteriz.SAW kalkışlı Anadolu yakasında şampiyona yapılabilir.

Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası 28 Şubat ve 1 Mart'ta görkemli bir şekilde Abu Dabi'nin göklerine dönecek ve Basra Körfezi'nin köpüklü sularının üzerinde yedinci sezon açılışını gerçekleştirecek. BAE'nin başkentinde 2010'da yine Abu Dabi'de yapılan son yarışı kazanmış son şampiyon İngiliz Paul Bonhomme şampiyonluk savunmasına iyi bir başlangıç yapmaya ve yüksek hızlı ve düşük irtifalı yarışta dünyanın en yetenekli pilotlarından 11'ini alt etmeye çalışacak. Bu olağanüstü gösteriyi on binlerce seyircinin kıyıdan izlemesi bekleniyor.

Üç yıllık bir aradan sonra geri dönen Red Bull Air Race 2014'te, içlerinde Hırvatistan, Malezya, İngiltere, Polonya, ABD ve Çin'in de bulunduğu yedi ülkede düzenlenecek sekiz durakla eskisinden de büyük olacak.

Red Bull Air Race Yarış Direktörü Jim DiMatteo, organizasyonla ilgili şunları söyledi;

"Red Bull Air Race'i yeniden başlattığımız için çok heyecanlıyız. Pilotlardan teknisyenlere ve bütün organizasyon üyelerine kadar herkes bunun güvenli, heyecanlı ve kıran kırana bir yarış olmasını garantilemek için aylarca canla başla çalıştı. Abu Dabi yılın bu zamanında her zamanki gibi iyi olan havası ve muhteşem arka planıyla sezonu başlatmak için kusursuz bir yer."

Son şampiyon İPaul Bonhomme, 2008 şampiyonu Avusturyalı Hannes Arch, 2007 dünya şampiyonluğunun sahibi Amerikan Kirby Chambliss ve diğer dokuz üstün pilot bir yıldır şampiyonaya hazırlanıyor. Toplam on ülkeden gelen pilotlar 2014'te yapılacak sekiz Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası raundunun ilkinde kavurucu çöl sıcağında değerli şampiyonluk puanları için kıyasıya mücadele edecek.

"Öncelikli amacım her şeyi kazanmak, ama hiç kimse nasıl bir yarış olacağını bilmiyor," diyen Bonhomme, pilotların önce kural değişikliklerinin ve standartlaştırılmış motorların performansı nasıl etkileyeceğini görmeleri gerekeceğine dikkat çekti. Bonhomme, "Bence sorun onlayacak, ama ancak Abu Dabi'de anlayacağız," diye ekledi ve şu an için şampiyonluk savunmasıyla ilgili bir tahminde bulunmasının imkansız olduğunu belirtti.

12 deneyimli Red Bull Air Race pilotu Basra Körfezi'nin hızla büyüyen kozmopolit şehri Abu Dabi'yi yakından tanıyor. Şehir 2005 ile 2010 arası sezon açılışlarına ev sahipliği yapmıştı. Buradaki yarışlarda 2008 ve 2010'da Bonhomme zafer kazanmış, 2005 ve 2007'de de Macar Peter Besenyei birinci olmuştu. 2006'daki Abu Dabi yarışında Chambliss, 2009'dakinde de Arch birinciliğe ulaşmıştı.

Red Bull Air Race'te pilotlar zamana karşı yarışarak yarış uçaklarını Air Gate engelleriyle dolu çetrefilli, düşük irtifalı bir slalom güzergahından mümkün olduğu kadar çabuk geçirmeye çalışacak. Pilotlar güzergahta saatte 370 kilometreye varan hızlara ulaşacak ve keskin dönüşlerde 10 G'ye kadar kuvvetlere maruz kalacak.

Abu Dabi'nin değişken rüzgarları şehrin Corniche Yolu'nun önündeki turkuaz renkli sular boyunca yaklaşık sekiz kilometre uzanan yarış parkurunu daha da zorlu hale getirecek. Rüzgar bir yönde sabit hızla eserken sadece birkaç saniye sonra aniden değişip tam tersi yönde esmeye başlayabiliyor. Kurak bölgedeki sıcaklıklar Şubat ayının sonunda bile 30 derecenin üstüne çıkabiliyor.

2014 sezonunun önceki bütün sezonlardan daha çekişmeli geçmesi bekleniyor, çünkü eşit şartlar oluşturmak ve motor gücünden çok uçuş becerilerini öne çıkarmak amacıyla 12 pilotun hepsi standartlaştırılmış motorlar ve pervanelerle uçacak. Yarıştaki diğer pilotlar şöyle: Nigel Lamb (İngiltere), Matt Hall (Avustralya), Nicolas Ivanoff (Fransa), Michael Goulian (ABD), Matthias Dolderer (Almanya), Yoshi Muroya (Japonya), Pete McLeod (Kanada) ve Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti).

ÇILGIN PİLOTLAR YENİDEN SAHNEYE ÇIKIYOR

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yarisi izlemek lazim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
racer ~ 10 yıl önce
red bull air race şampiyonasını tekrar istanbulda izlemek isteriz.SAW kalkışlı Anadolu yakasında şampiyona yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000