14 Nisan 2014, Pazartesi 08:41:00

ÇILGIN PİLOTLAR NEFES KESTİ

Hırvatistan’ın Rovinj kentinde sekiz ayaklı Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın ikinci durağında heyecan dolu finalde Yaver Holding’in sponsorluğunu üstlendiği 2008 yılı şampiyonu Hannes Arch kazandı.
  • Sen de işin orasında mısın? Kara Havacılıkta Akrotim !!!????? Kime lazım? Heralde sadece sana... Çok zekice!..
  • Türkiyede olabilmesi için havacılığın çok çok önde olması gerekiyor,benzin pahalı vergiler yüksek.Avrupada,Amerikada ise imkanlar çok çok daha geniş...yani kendi uçağınla rahatca çalışmalar yapabilirsin,burda ise sponsor olmadan bu işe girmek oldukça zor iş,sportif havacılık hiç gelişmedi ülkemde hep zorluklar zorluklar...olduki kuruldu diyelim yeteneğe bakmazlar askeri pilot isterler dlr isterler yüksek lisans isterler........ Paran varsa kralsın yoksa yoktur;)
  • Turkiyede olmamasi uzucu:( aslinda hava kuvvetlerindeki akrotim tarzinda kara havacilikta boyle bi yapi kurulabilir.

Hırvatistan’ın Rovinj kentinde sekiz ayaklı Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın ikinci durağında heyecan dolu finalde Yaver Holding’in sponsorluğunu üstlendiği 2008 yılı şampiyonu Hannes Arch, geriden gelerek geçen yılın şampiyonu Paul Bonhomme’u yendi.

Son raundun ortasında Arch Bonhomme’un 0,23 saniye gerisindeydi, ama gazı açarak Adriyatik Denizi’ne kurulmuş engel parkurunun ikinci turunu müthiş bir hızla tamamladı ve kariyerinin sekizinci zaferini kazandı. Zaten zor olan, güneyden esen rüzgar yön değiştirerek batıdan esmeye başlayınca daha da zorlaşan Rovinj açıklarındaki parkurda Japon Yoshihide Muroya üçüncü olarak kariyerinde ilk defa podyuma çıktı.

Yakındaki Avusturya’dan gelmiş binlerce hayranın desteklediği Arch, Hırvatistan’daki ilk Red Bull Air Race’in tadını çıkaran yerel seyircilerin de kalbini kazandı. Avusturyalı pilot finalde kusursuz bir performans ortaya koyarak parkuru 59,012 saniyede tamamladı. Bonhomme ise 59,097 saniye süre elde etti. Dünya Şampiyonası sıralamasında iki pilot da 21’er puana sahip.

Bu hafta sonu Adriyatik’in mavi incisi olarak bilinen yarımadada bulunan Rovinj kentinde büyük seyirci topluluğundan aldığı coşkulu destekle moral bulan Arch, “Bu çok özel bir zafer. Birinci olduğumu ilk duyduğumda yaşadığım duyguların ve baskının üzerimden kalkmasının etkisiyle gözlerim doldu. Buradaki yarış çok zordu” dedi.

Rovinj’in kıyı şeridinin hemen açıklarına kurulmuş çetrefilli parkurda rekor sayıda (6 tane) pilon vuruşu vardı - bunlardan birinin bulunduğu Super 8 raunduyla yarış dışı kalan Avustralyalı Matt Hall ancak yedinci olabildi. Kanadalı Pete McLeod finallerde aldığı, ona pahalıya mal olan cezadan sonra dördüncülüğü elde etti. İngiliz Nigel Lamb Yarış Havaalanı’nda dönen pervanesi yere değip hasar alınca yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Sonuçlar şöyle:

1. Hannes Arch (Avusturya)
2. Paul Bonhomme (İngiltere)
3. Yoshihide Muroya (Japonya)
4. Pete McLeod (Kanada)
5. Nicolas Ivanoff (Fransa)
6. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti)
7. Matt Hall (Kanada)
8. Nigel Lamb (İngiltere)
9. Peter Besenyei (Macaristan)
10. Kirby Chambliss (ABD)
11. Matthias Dolderer (Almanya)
12. Michael Goulian (ABD)

Dünya Şampiyonası sıralaması şöyle:

1. Arch (Avusturya) 21 puan
1. Bonhomme (İngiltere) 21 puan
3. McLeod (Kanada) 12 puan
4. Muroya (Japonya) 7 puan 
5. Hall (Avustralya) 7 puan
6. Ivanoff (Fransa) 5 puan
7. Sonka (Çek Cumhuriyeti) 5 puan
8. Lamb (İngiltere) 5 puan
9. Dolderer (Almanya) 5 puan
10. Chambliss (ABD) 0 puan











ÇILGIN PİLOTLAR NEFES KESTİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sen de işin orasında mısın? Kara Havacılıkta Akrotim !!!????? Kime lazım? Heralde sadece sana... Çok zekice!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiyede olabilmesi için havacılığın çok çok önde olması gerekiyor,benzin pahalı vergiler yüksek.Avrupada,Amerikada ise imkanlar çok çok daha geniş...yani kendi uçağınla rahatca çalışmalar yapabilirsin,burda ise sponsor olmadan bu işe girmek oldukça zor iş,sportif havacılık hiç gelişmedi ülkemde hep zorluklar zorluklar...olduki kuruldu diyelim yeteneğe bakmazlar askeri pilot isterler dlr isterler yüksek lisans isterler........ Paran varsa kralsın yoksa yoktur;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkiyede olmamasi uzucu:( aslinda hava kuvvetlerindeki akrotim tarzinda kara havacilikta boyle bi yapi kurulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000