03 Şubat 2010, Çarşamba 17:20:26

Cihazdan geçmeyene uçuş izni yok!

İngiltere hükümeti havalanlarında vücut tarayıcı cihazlarından geçmeyi rededen yolculara uçuş izni verilmeyeceğini duyurdu...
  • kesinlikle gerekli fakat sağlık açısından ne kadar kötü etkileri var ya da yok bu konuda da bilgi verilmeli.uçuş güvenliği açısından tüm yolcular hatta tüm havaalanı çalışanları da(güvenlik personelide dahil)bu cihazdan geçmeli.hem zamandan tasarruf olur.hadi sen sinyal verdin tekrar geç olmadı birdaha geç seneryoları yaşanmaz.daha da güvenli olur.hayırlı osun...

Heathrow ve Manchester havalimanlarında kullanılmaya başlayan tarayıcılar ile birlikte katı kurallar da yürürlüğe girdi.

Yolcuların bir bölümü tarayıcı cihazlardan geçmek zorunda olacak ve kimin geçip kimin geçmeyeceğine havalimanlarındaki güvenlik görevlileri karar verecek.

Ulaştırma Bakanlığı’nda yapılan açıklamada çocuklar da dahil olmak üzere tüm yolcuların potansiyel olarak skanerlardan geçmek zorunda olduklarını duyurdu.

Patlayıcıları belirlemek üzere tasarlanmış olan ve İngiltere’deki tüm havaalanlarında kullanılacak olan tarayıcılar ilk olarak Heathrow havalimanının 4. terminali ile Manchester havalimanında  uygulamaya sokuldu.

Aynı zamanda Heathrow havalimanında görev yapan personele yolcular kontrolden geçerken ne tür garip davranışlara dikkat edilmesi gerektiği ve bu yolcuların seçilerek ekstra kontrolden geçirilmelerine dair eğitim de veriliyor.

Bu tür davranışlar gerginlik ve heyecanlılık hallerini de kapsıyor. 

Bunlara ek olarak hangi yolcuların daha fazla aranmaları ve hatta sorguya çekilemelerinde istihbarat bilgileri de rol oynayacak.

CNN Türk

Cihazdan geçmeyene uçuş izni yok!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
kesinlikle gerekli fakat sağlık açısından ne kadar kötü etkileri var ya da yok bu konuda da bilgi verilmeli.uçuş güvenliği açısından tüm yolcular hatta tüm havaalanı çalışanları da(güvenlik personelide dahil)bu cihazdan geçmeli.hem zamandan tasarruf olur.hadi sen sinyal verdin tekrar geç olmadı birdaha geç seneryoları yaşanmaz.daha da güvenli olur.hayırlı osun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000