28 Mart 2009, Cumartesi 09:08:16

CHP, kazanın raporunu istedi

Baykal: "Meclis araştırması ile eksiklikler rapora bağlansın" dedi.
  • Enkzı 20-30 metre çaplı bir alana dağıldığı söylenen helikopterin çarpma şiddetiyle ELT cihazının çalışması gerekirdi.Çalışmama nedeni en kısa zamanda bulunup diğer helikopterlerin güvenli uçuşu sağlanmalıdır.
  • Hava araçları (Uçak-Helikopter)düşebilirler bunun nedenleri Pilotaj hatası-Teknik sebepler-veya Meteorolojik nedenler olabilir bu kazadaki esas sorun ELT cihazının olmaması nedeniyle enkazın yerinin tespit edilememesidir o helikopterdeki yaralı ve yardıma muhtaç insanlara zamanında ulaşılamamış olmaktır bundan dolayı Ülkemizin dışarı karşı zor duruma düşmesidir bunun tek sorumlusuda (SHGM) Sn.Ulaştırma bakanı bunun hesabını SHGM yöneticilerinden sormalıdır.
  • rapormu dediniz.daha yaz var kış var hırsızların yapacak çok işleri var.çolmaya devam işiniş gücünüz illet baykala ne olur bir şans daha verelim eğer beceremesse genel başkanımız hazır tabiki oda sayın k.kılıçtaroğlu dürüst insanları sırtımızda taşımaya varmıyızaz kaldı geliyoruz.ATAM İZİNDEYİZ
  • Artık Raporlar gelecek bahara
  • Sayın Baykal artık bırakın genel başkanlığı, sizin yüzünüzden 40 yıllık partimden soğudum.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili Meclis araştırması yapılması ve kazada ne gibi eksiklikler olduğunun bir rapora bağlanmasını istediklerini söyledi.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, helikopter kazasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu olayın çarpıcı bir şekilde, böyle olaylar karşısında ne kadar donanımsız ve hazırlıksız olunduğunu gösterdiğini söyleyen Baykal, ilk haberin alınmasının ardından yaşanan bilgi kirliliğine de dikkat çekti. Baykal, "Bilgi kirliliğine imkan vermeyecek bir dikkat ve özen içinde bulunma zorunluluğu var" dedi.

Varolan teknik imkanların yeterince kullanılıp kullanılmadığının araştırılması gerektiğini ifade eden Baykal, eğer eksiklikler söz konusu ise bunların hızla telafi edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de iklim koşullarının zor olduğunu, bu tür olaylara karşı tüm teknolojik imkanların hazır tutulması gerektiğinin açığa çıktığını belirten Baykal, "Yani bir büyük helikopterin kendi ülkemiz içinde, belli bir noktada düşmüş olması halinde yerini dahi tespit edilmemesini makul karşılamak mümkün değildir"
diye konuştu.

Olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını yineleyen Baykal, şunları söyledi:
"Genç bir siyaset adamı, büyük güçlüklerle mücadele veren bir insan, siyasi hayatını bugüne kadar belli bir çabayla, çileyle taşımış, getirmiş olan bir insan şimdi hayatını kaybetmiştir. Bu dramatik bir olaydır. Onunla birlikte gazeteci arkadaşımız, çalışma arkadaşları, pilotumuz hayatını kaybetmiştir. Yani bu hazmedilmesi, doğal karşılanması mümkün olmayan bir manzara. Ama böyle olayların bir daha ortaya çıkması ihtimali karşısında mutlaka çağdaş teknolojinin en ileri örneklerini Türkiye'ye taşımalıyız.

Bir takım insanların bu gecikmelerden dolayı kaybedilmesi gibi tabloyu Türkiye olarak artık taşımamalıyız. Milletvekili arkadaşlarıma bu konuda bir Meclis araştırması yapılmasının, bütün partilerin katılacağı, elbirliği ile 'bu kazada ne gibi eksiklikler oldu, ne gibi yetersizlikler var, ne yapılabilir?' bir rapora bağlanmasını ve bir an önce Türkiye'nin elbirliği ile bir çözüm oluşturmasını bekliyorum. CHP olarak biz bu konuyu TBMM'de herhangi bir suçlayıcılık anlayışının tamamen ötesinde, konunun bundan sonra çözüme kavuşmasını sağlayacak bir araştırmanın, gerçeklerin ortaya çıkarılmasının, sorgulamanın, neyin eksik olduğunun görülmesinin bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda hareket edeceğiz. Milletvekili arkadaşlarım bu konunun çözüme ulaşması için TBMM'ye başvuracaklardır."
Deniz Baykal, daha önce gerçekleştirildiği söylenen havacılık kongrelerinde alınan kararların da uygulanması gerektiğini belirtti.

CHP, kazanın raporunu istedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Enkzı 20-30 metre çaplı bir alana dağıldığı söylenen helikopterin çarpma şiddetiyle ELT cihazının çalışması gerekirdi.Çalışmama nedeni en kısa zamanda bulunup diğer helikopterlerin güvenli uçuşu sağlanmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hava araçları (Uçak-Helikopter)düşebilirler bunun nedenleri Pilotaj hatası-Teknik sebepler-veya Meteorolojik nedenler olabilir bu kazadaki esas sorun ELT cihazının olmaması nedeniyle enkazın yerinin tespit edilememesidir o helikopterdeki yaralı ve yardıma muhtaç insanlara zamanında ulaşılamamış olmaktır bundan dolayı Ülkemizin dışarı karşı zor duruma düşmesidir bunun tek sorumlusuda (SHGM) Sn.Ulaştırma bakanı bunun hesabını SHGM yöneticilerinden sormalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
rapormu dediniz.daha yaz var kış var hırsızların yapacak çok işleri var.çolmaya devam işiniş gücünüz illet baykala ne olur bir şans daha verelim eğer beceremesse genel başkanımız hazır tabiki oda sayın k.kılıçtaroğlu dürüst insanları sırtımızda taşımaya varmıyızaz kaldı geliyoruz.ATAM İZİNDEYİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Artık Raporlar gelecek bahara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Baykal artık bırakın genel başkanlığı, sizin yüzünüzden 40 yıllık partimden soğudum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000