26 Mart 2011, Cumartesi 08:24:30

CHALLENGER 870 ALACAKLAR

Türkmenistan'ın tek havayolu taşımacılık kurumu olan Türkmen Havayolları, filosuna Challenger 870 model uçak satın alacak. Bağımsızlıktan sonra Boeing uçaklarını tercih eden Türkmenistan, Kanada’nın Bombardier İnc. şirketinden Challenger model uçak satın alma kararı aldı.
  • Nereden nereye, 70 kişilik uçak alacaksan 870 nereden çıktı? İki yıl önce de 605 almışlardı. Bir bağlantı kurulmuş.
  • kötü bir haber...
  • TÜrkemnistan ve o bölgedeki ülkeler hala çok gerideler ilerlemeleri çok uzun zaman alıyor.. Enerji kaynakları var gelirleri de var ama bu gelirleri yemekten ülkenin gelişmesine yapılacak yatırımlara sıra gelmiyor.. Türkiyenin şu an ki durumuna gelmeleri için en az 50 yıl lazım..Tabi eğer iç isyan, karışıklık, ve savaş çıkmaz ise..

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, söz konusu uçağın alımına ilişkin kararnameyi imzaladı. Türkmen Havayollarının, yolculara yapılan hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla yeni uçak sipariş ettiği kaydedildi.

Yeni model uçağın yolcu kapasitesinin 70 kişilik olduğu kaydedildi. Uçağın maliyeti hakkında bir rakam açıklanmadı.

Türkmen Havayolları, uluslararası taşımacılıkta, ABD'nin Boeing havacılık şirketine özel sipariş verilerek üretilen Boeing-757, Boeing 737-300 ve Boeing 737-800 model uçakları kullanıyor.

Yurtiçi seferlerde Boeing 717 model, yolcu kapasitesi düşük uçaklar kullanılırken, yük taşımacılığında ise Rus yapımı İL-76 kargo uçakları tercih ediliyor.

Türkmen Havayolları, daha önce yurtdışı resmi ziyaretlerde kullanılması amacıyla Kanada'nın Bombardier Aerospace şirketinin ürettiği, iş uçağı olarak da bilinen Challenger CL 605 model yeni bir jet uçak alarak filosuna katmıştı

CHALLENGER 870 ALACAKLAR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Nereden nereye, 70 kişilik uçak alacaksan 870 nereden çıktı? İki yıl önce de 605 almışlardı. Bir bağlantı kurulmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kötü bir haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TÜrkemnistan ve o bölgedeki ülkeler hala çok gerideler ilerlemeleri çok uzun zaman alıyor.. Enerji kaynakları var gelirleri de var ama bu gelirleri yemekten ülkenin gelişmesine yapılacak yatırımlara sıra gelmiyor.. Türkiyenin şu an ki durumuna gelmeleri için en az 50 yıl lazım..Tabi eğer iç isyan, karışıklık, ve savaş çıkmaz ise..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000