06 Temmuz 2022, Çarşamba 11:57:25

Çevreciler Air France-KLM'e Dava Açtı

Air France-KLM'in çevrecilik konusunda halkı kandırdığı gerekçesiyle mahkemelik oldu.
  • heryerde sorun sikinti ve problem yasaniyor, Hollanda zimbabwe seviyesine ulasmistir

Hollandalı çevreciler, Air France-KLM'in bir reklam kampanyası üzerinden, uçuşlarının ne kadar sürdürülebilir olduğu konusunda halkı yanıltığını iddia ederek Avrupa Tüketici Yasası'nın ihlal edildiği gerekçesiyle mahkeme yoluna gitti.

Çevre hukuku yardım kuruluşu ClientEarth ve Reclame Fossielvrij tarafından desteklenen Hollandalı çevreciler Fossielvrij NL, Çarşamba günü Amsterdam Bölge Mahkemesi'nde ilk davayı açtı.

Daha sürdürülebilir bir filoya milyonlarca avro yatırım yaptığını ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu endüstri hedefi doğrultusunda çalıştığını söyleyen KLM, dava açılmadan önce gruplarla bir araya geldi, ancak bir çözüm bulamadı.

Konuyla ilgili KLM tarafından yapılan açıklamada, "Müşterilerimizi yanlış bilgilendirmek kesinlikle bizim çıkarlarımıza uygun olmaz. Gelecekteki seyahatleri mümkün olduğunca sürdürülebilir kılmak bizim sorumluluğumuzdur" ifadeleri kullanıldı.

Çevreciler, KLM'nin 'Sorumlu Bir Şekilde Uçun' reklamlarını durdurmak istiyor ve uçuşlarının iklim krizini şiddetlendirmeyeceği konusunda yanlış bir izlenim vererek AB'nin Haksız Tüketici Uygulamaları Direktifi'nin Hollanda'daki uygulamasını ihlal ettiklerini iddia ediyor.

ClientEarth, mahkemenin KLM'e herhangi bir savunma yapmak zorunda kalmadan önce davanın devam edip edemeyeceğine karar verileceğini duyurdu.

Çevreciler Air France-KLM'e Dava Açtı

Yorumlar

Kaas ~ 2 yıl önce
heryerde sorun sikinti ve problem yasaniyor, Hollanda zimbabwe seviyesine ulasmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000