21 Nisan 2018, Cumartesi 09:07:16

Çeşme-Alaçatı Havalimanı İhalesi Yapıldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nın akaryakıt ihtiyacının deniz yolu ile karşılanması amacıyla liman veya iskele yapma ve işletme faaliyetlerini yerine getirmek üzere ortak girişim şirketi kurulmasına izin verilmesi talebiyle Rekabet Kuruluna başvuruldu.
  • hayırlı olsun. inşallah umduğumuz şekilde gerçekleşir
  • Komedi olduğu için büyükler sallamadı... Çeşme 3 ay iş yapar 9 ay yatar.. akıllı işi değil oraya havalimanı YİD modeli ile yapmak... İzmir ADB neyinize yetmiyor.. üniversite yapın onun yerine geri kalan 9 ayda da Çeşme canlı olsun
  • 1760 metre pist uzunluğu nedir ya. A320 veya B738 inebilecek mi? Türkiye'deki uçakların büyük çoğunluğu bu tipte. Uzun pist yapılmadıktan sonra o havalimanı çöp oluyor.
  • Bence çeşmeye F1 pisti yapilsin ayni monoco gibi müthiş olur
  • Insaat firmasi sahibi biri olarak soyluyorum; davetli bir ihalede firmalarin 'yetersiz' olmasi cok ilginctir.. Ihalede yeterli tek firmanin kalmasi da 'rekabet' sartini yerine getirmez.. Hayirli(si) olsun..
  • Buyuk firmalar ihaleye neden katilmadi acaba? Ikinci bir Cukurova havalimani vakasi yasanacak buyuk ihtimalle.

Çeşme-Alaçatı Havalimanı’nın YİD modeli ile yapılması için ihale gerçekleştirildi. Terminal Yapı AŞ yüzde 20,20 ciro paylaşım teklifi verdi.

İzmir’de Çeşme-Alaçatı ilçeleri ve çevresinin hava yolu ulaşımını sağlamak amacıyla havalimanı yapımının inşasına 1994 yılında başlanılmış ancak alt yapı çalışmaları yarıda kalmıştı. Havalimanının Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapımının tamamlanması için Devlet Hava Medyanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde ihale gerçekleştirildi.

Projenin yapım süresi 24 ay işletme süresi ise 25 yıl olup proje kapsamında detaylar, "Arazi alanı 1.697.000 metrekare, terminal alanı 2 bin metrekare, 5 uçak park kapasitesi, 176030 metre pist, 13070 metre apron ve 10010,5 metre taksirut" olarak belirlendi.

Gerçekleştirilen ihaleye 1’i teşekkür mektubu olmak üzere 5 firma teklif verdi. Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) Daire Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Cengiz Kurt, TAV Havalimanı AŞ tarafından teşekkür mektubu sunulduğunu, Türkseven Turizm AŞ, İmaj Altyapı AŞ-İntelkar Yapı Ortak Girişimi, Terminal Yapı AŞ, Dere Construction AŞ- EMT İnşaat AŞ ortak Girişiminin teklif verdiğini belirtti.

Dosyalar yaklaşık 4 saat detaylı incelendi. Teklif dosyasındaki yetersizlik nedeniyle Türkseven Turizm AŞ, İmaj Altyapı AŞ-İntelkar Yapı ortak girişimi ve Dere Construction AŞ- EMT İnşaat AŞ ortak girişiminin iç zarfları tutanak tutularak iade edildi. Teklif dosyası yeterli bulunan Terminal Yapı AŞ’nin iç zarfının açılmasına karar verildi. Şirket, yüzde 20.20 ciro paylaşım teklifi verdi.
İhale sonucu, DHMİ Yönetim Kurulu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından onaylanmasını müteakip resmiyet kazanacak.

Çeşme-Alaçatı Havalimanı İhalesi Yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ilgilenenler ~ 6 yıl önce
hayırlı olsun. inşallah umduğumuz şekilde gerçekleşir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit ~ 6 yıl önce
Komedi olduğu için büyükler sallamadı... Çeşme 3 ay iş yapar 9 ay yatar.. akıllı işi değil oraya havalimanı YİD modeli ile yapmak... İzmir ADB neyinize yetmiyor.. üniversite yapın onun yerine geri kalan 9 ayda da Çeşme canlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS06 ~ 6 yıl önce
1760 metre pist uzunluğu nedir ya. A320 veya B738 inebilecek mi? Türkiye'deki uçakların büyük çoğunluğu bu tipte. Uzun pist yapılmadıktan sonra o havalimanı çöp oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mg ~ 6 yıl önce
176030 mt diye okudum ama yanlışınız olmasın?
Ruhsuz adam ~ 6 yıl önce
Bence çeşmeye F1 pisti yapilsin ayni monoco gibi müthiş olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davet ~ 6 yıl önce
Insaat firmasi sahibi biri olarak soyluyorum; davetli bir ihalede firmalarin 'yetersiz' olmasi cok ilginctir.. Ihalede yeterli tek firmanin kalmasi da 'rekabet' sartini yerine getirmez.. Hayirli(si) olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ihale ~ 6 yıl önce
Buyuk firmalar ihaleye neden katilmadi acaba? Ikinci bir Cukurova havalimani vakasi yasanacak buyuk ihtimalle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000