17 Şubat 2018, Cumartesi 11:22:56

Çeşme-Alaçatı havalimanı ihalesi için tarih belli oldu

Çeşme'de inşa edilecek butik havalimanının ihale tarihi 20 Nisan olarak açıklandı.
  • Bu da orginin başka bir türlüsü. Ya ne iş yapacak o havalimanı ? Üç beş badem gelecek diye havalimanı mı yapılırmış.
  • Hükümet yandaşlarına yolcu sayısı garanti ederek yap işlet devret modeli ile yaptırır, iş yapamasa bile parası bizim çepten çıkar..
  • bu ülkede boeing ve airbus un iniş yapamayacağı hiç bir pist inşa edilmemeli ölü yatırım yapmış olacaksınız butik olan havalimanına hangi uçaklar gelebilecek önemli olan o yapmakla olmuyor herşey....
  • ya tam yapın yada yapmayın. 738 320 inemeyecekse ne işe yarar o meydan. yada 600 metrelik yapın cessna ile gelen gelsin
  • İzmir in o kadar derdi varken para buna mı harcanır. Bunun yerine izbanı getir alaçatı çeşmeye
  • Thy sayfasına bilet alırken öğrenci, yaşlılar, engelliler neden indirim yapmıyorsunuz?
  • İzmir çeşme arasında sefer olacak mı?? Malum Çeşme ye gelenlerin %75 i İzmir li , büyük potansiyel var yani ;))
  • Yetmez ama buna da evet.. Her köye bir Havaalani isteriz.. Halkimizin ayagi yere basmayacak. Allahin izniyle Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde ucacak insallah bu millet. Sahlandik birkere. kimse tutamaz.. Hele bir 2023 de gelsin. Almanya görecek gününü. catlayacak kiskancliktan..
  • Butik havalimani yani cesmedeki zenginler için herkes kullanamayacak malesef eşit değiliz
  • Doğası ve konumuyla demişsiniz de bir İzmirli olarak artık doğasından eser kalmadığını söylesem yanlış olmaz. Her taraf yazlıklarla doldu, ormanlık alanlar yokedildi. Sahil kenarı ise görgüsüz 34 ve 06 plakalılardan geçilmiyor. Dolayısıyla işletmeler de o yönde, herkesi yolunacak kaz görüp geçirebildikleri kadar geçiriyorlar. Dolayısıyla o meydan yapılınca Çeşme bir anda yabancı turistin uğrak noktası, Nice veya Saint Tropez filan olacak zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Çeşme'de inşa edilecek butik havalimanının ihale tarihi 20 Nisan olarak açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım daha önce İzmir'de 35 proje hayata geçireceklerini müjdelemiş ve bu projeler arasında Çeşme- Alaçatı Havalimanı'nın da yer aldığını dile getirmişti.

İHALE 20 NİSAN'DA

Doğasıyla ve konumuyla da yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Çeşme, bu havalimanı sayesinde daha kolay ulaşılabilecek. Havaliman için çalışmalar sürüyor.

Kamulaştırma ve tahsisi biten Alaçatı Havalimanı'nın Mart-Nisan ayında yapım ihalesine çıkılacağı belirtilmişti. Şimdi ise ihale tarihi netleşti ve 20 Nisan olarak açıklandı.

"VERDİĞİMİZ BİR SÖZÜ DAHA TUTACAĞIZ"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuyla ilgili olarak, "Alaçatı Havalimanı projesiyle ilgili bütün çalışmalarımızı bitirdik. Kamulaştırma önemliydi ve tamamlandı. Daha önce yatırım planında olması nedeniyle ÇED ihtiyacı zaten yoktu. İhtiyaç listesi çalışmaları da tamamlandı. Önümüzdeki 3-4 ay içinde avam projesi çalışmalarını tamamlayacağız. Daha sonra da yap-işlet-devret ihalesini de gerçekleştirerek İzmirlilere verdiğimiz bir sözü daha tutacağız." diye konuştu.

Çeşme-Alaçatı havalimanı ihalesi için tarih belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ORGi ~ 6 yıl önce
Bu da orginin başka bir türlüsü. Ya ne iş yapacak o havalimanı ? Üç beş badem gelecek diye havalimanı mı yapılırmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine ban ahüsran ~ 6 yıl önce
Hükümet yandaşlarına yolcu sayısı garanti ederek yap işlet devret modeli ile yaptırır, iş yapamasa bile parası bizim çepten çıkar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Butik derken ~ 6 yıl önce
bu ülkede boeing ve airbus un iniş yapamayacağı hiç bir pist inşa edilmemeli ölü yatırım yapmış olacaksınız butik olan havalimanına hangi uçaklar gelebilecek önemli olan o yapmakla olmuyor herşey....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaa ~ 6 yıl önce
ya tam yapın yada yapmayın. 738 320 inemeyecekse ne işe yarar o meydan. yada 600 metrelik yapın cessna ile gelen gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jjj ~ 6 yıl önce
İzmir in o kadar derdi varken para buna mı harcanır. Bunun yerine izbanı getir alaçatı çeşmeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 6 yıl önce
Thy sayfasına bilet alırken öğrenci, yaşlılar, engelliler neden indirim yapmıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırsat ~ 6 yıl önce
İzmir çeşme arasında sefer olacak mı?? Malum Çeşme ye gelenlerin %75 i İzmir li , büyük potansiyel var yani ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Windsurf ~ 6 yıl önce
Çeşme-Bodrum bir iki.
imkan ~ 6 yıl önce
Alacati kusadasi da Ucak seferi isteriz.. Tabii Marmarisin basi kel mi. Haydi bir tane de Marmarise... artik bizi kimse tutamaz.
Yetmez ~ 6 yıl önce
Yetmez ama buna da evet.. Her köye bir Havaalani isteriz.. Halkimizin ayagi yere basmayacak. Allahin izniyle Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde ucacak insallah bu millet. Sahlandik birkere. kimse tutamaz.. Hele bir 2023 de gelsin. Almanya görecek gününü. catlayacak kiskancliktan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvar ahmet ~ 6 yıl önce
Butik havalimani yani cesmedeki zenginler için herkes kullanamayacak malesef eşit değiliz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Doğası ve konumuyla demişsiniz de bir İzmirli olarak artık doğasından eser kalmadığını söylesem yanlış olmaz. Her taraf yazlıklarla doldu, ormanlık alanlar yokedildi. Sahil kenarı ise görgüsüz 34 ve 06 plakalılardan geçilmiyor. Dolayısıyla işletmeler de o yönde, herkesi yolunacak kaz görüp geçirebildikleri kadar geçiriyorlar. Dolayısıyla o meydan yapılınca Çeşme bir anda yabancı turistin uğrak noktası, Nice veya Saint Tropez filan olacak zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000