20 Şubat 2018, Salı 16:45:43

Çeşme Havalimanı tartışması büyüyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Çeşme Alaçatı'ya yapılacak havalimanı için "Bu ihaleyi hangi firmaya vereceklerini biliyorum. Bunu yaparlarsa, iki elim hükümetin yakasında olur" diyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e tepki gösterdi
  • cesme cok guzel yer. plaji super
  • bu havalimanı senede kaç ay çalışır???
  • Boşuna uğraşma CHP onlar yandaşa söz vermişlerdir bile. Makarnacılarda alkış tutar şimdi
  • Chp vekili izahatlı açıklama yapmış ve mantıklı konuşmuş düşündüm nasıl 4 günde verilecek diye . Akp li vekil cevap verememiş konuyla alakası olmayan yerlere götürmüş. Rezil etmişsin kendini be vekil
  • İki partiyi de tutmuyorum ancak bu akparti vekili , chp vekilinin dediklerini okumadan veya dinlemeden cevap vermiş Herhalde. Adam istemeyiz dememiş ki hatta yapılması turizm açısından önemli demiş . Ama akp li kaya , tutturmuş bir istemezük! tamamen milletin önüne nasıl atarım nasıl oy alırım zihniyeti . İkisinide desteklemiyorum ama sayın İzmir milletvekili kendini Küçük duruma düşürmüşsün be dayı ! Güldüm
  • Aynısını yüzbinlerce chpli İGA İstanbul Yeni Havalimanı için diyor, orada kaybolup yiteceksiniz, hem yapılsa dahi ayak sürmeyiz diyordu. Hadi sürmeyin.. Hadi.. :)
  • Cesme Havaalani deniz doldurulmak suretiyle, Cesme plajina paralel insa edilmeli. Böylece gelen ahalimiz ucaktan direkt plaja gecmeli, zaman kaybi önlenmeli. Bize yakisan da budur.
  • Bu yatırımın maliyeti O havalimanının bilet fiyatlarına yansıtılmalı.Her kişi kendi lüksünü ödemeli.Ama o masrafı yaptığı işin fiyatlarına yansıtır,olan bize olur.Hep bize pastanın boş tabağı.Özel sektör yapsın.
  • Adam demis ki verilecek firma belli, dümen yapiliyor, yoksa havaalani cok önemli turizm icin. Aha da cümle burada hatta, "Çeşme'ye, Alaçatı'ya bir hava meydanı yapılması turizm açısından da çok önemli." Öteki de cikmis istemezükcülükle suclamis. Ötekine kalsa, ihale kanununa uyulmasi, vatandasin cikarinin gözetilmesi, finansal yerindeligin belirlenmesi falan hepsi fasa fiso, yandaslar aldiktan sonra...
  • Ihalesi alacak firma belli.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Çeşme Alaçatı'ya yapılacak havalimanı için "Bu ihaleyi hangi firmaya vereceklerini biliyorum. Bunu yaparlarsa, iki elim hükümetin yakasında olur" diyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'e tepki gösterdi. Kaya, "İzmir'e yapılacak her yatırıma karşı çıkan, yapılan her iyi işe taş koymaya çalışan istemezükçü zihniyete bu kez 1500 kilometre öteden destek gelmiş. Herkes işine baksın. İzmir'e yapılacak yatırıma İzmirliler karar verir" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yaptığı yazılı açıklamada CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in, "Bu ihaleyi hangi firmaya vereceklerini biliyorum. Bunu yaparlarsa, iki elim hükümetin yakasında olur" sözlerine tepki göstererek, İzmir'in marka değerini yükseltecek yatırımların hayata geçirileceğini öne sürdü. Kaya, şu ifadelerde bulundu:

"İzmir'de çok istemezükçü var. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı var, CHP'li ilçe belediye başkanları ve yöneticiler var, CHP'li belediyelerin ön bahçesi haline gelmiş bazı meslek odaları var. Ancak kentteki istemezükçüler İzmirli hemşehrilerimizden çok tepki görüyor olmalı ki, bu kez taşeron kullanmaya karar vermişler. Ne İzmir'deki istemezükçü zihniyete ne de dışarıdaki taşeronlarına pabuç bırakmayız. Yeter artık, düşün İzmir'in yakasından. CHP'li istemezükçüler bu şehrin gelişmesini, büyümesini, İzmirli hemşehrilerimizin kazanmasını istemiyor. Ancak biz pes etmeyeceğiz. Bu şehri istemezükçülere rağmen büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. İzmir'in marka değerini yükseltecek yatırımlar birer birer hayata geçirilecek."

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın neden yapıldığını sorduğunu hatırlatan Kaya, Çeşme havalimanının öneminden şöyle söz etti:

"CHP'li Pekşen merak etmiş, bu havalimanı neden yapılıyormuş. Trabzonlu Pekşen İzmir'i bilmez, kendisine tane tane anlatalım. Bir turizm beldesinin dünyada markalaşabilmesi, benzerleriyle rekabet edebilmesi için havalimanına da, eksiksiz ve modern ulaşım ağına da çok ihtiyacı vardır. Söz konusu havalimanı sadece Çeşme'yi, Alaçatı'yı değil, Urla'dan Seferihisar'a, Karaburun'dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirecek, turizmde atağa kaldıracaktır. Bu anlamda Çeşme Alaçatı Havalimanı sadece Çeşme için değil, tüm Türkiye için, ülkemiz turizmi için büyük kazanç olacaktır. Havalimanının yapılmasıyla gelişecek bölge turizminin üreteceği katma değer, ülke, bölge ve kent ekonomisine yansıyacaktır. Bu proje, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın projesidir. Kendisinin Ulaştırma Bakanlığı döneminde bizzat talimatıyla hazırlanmış, İzmirli hemşehrilerimiz, Yarımadalı ve Çeşmeli hemşehrilerimiz tarafından da büyük destek görmüştür. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın büyük gayretleriyle proje ihale sürecine girmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. İzmirli hemşehrilerimize de çağrımız, her zaman olduğu gibi kentin projelerine sahip çıkmaları ve bu istemezükçülere 'dur' diyerek tepkilerini her platformda göstermeleridir."

PEKŞEN BASIN TOPLANTISI YAPMIŞTI

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti

"Çeşme'ye, Alaçatı'ya bir hava meydanı yapılması turizm açısından da çok önemli. Ama bu ihaleyle birlikte şaibe de ortalığa yayıldı. Aslında bu ihaleyi hangi firmanın alacağını biliyorum. O malum sahte belge düzenleme yeteneği olan firmaya verileceği, bu işin planlandığı konuşuluyor. Bunu yaparlarsa, hükümetin yakasındayım. 80 milyonun hakkının hesabını kuruşuna kadar soracağım. İlk başta 4 günlük bir süreç ve 20 Şubat'ta ihale öngörülüyordu. Ben konuyu Meclis'e taşıyınca 2 ay ötelemek zorunda kaldılar.
Şimdi ihale 20 Nisan'da. Bir firmanın havalimanı ihalesine hazırlanabilmesi için en az 6 aya ihtiyaç var. Firmanın kredi bulması, plan ve proje çalışması ile birim fiyat hesaplaması gerekir. Kullanılacak cihazların fiyatlarının öğrenilmesi, coğrafi koşul bilgilerinin ve teknik gereksinimlerin araştırılması lazım. Bütün bunlar 2 ayda da yapılmaz. Ben bu havalimanına inmem. Direk versinler anahtarları, bizi kandırmaya çalışmasınlar. KİT Komisyonu’na bu ihale ile ilgili suç duyurusunda bulunulmasını teklif edeceğim, kabul edilmezse doğrudan savcılığa gideceğim" (Hürriyet)

Çeşme Havalimanı tartışması büyüyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

grb ~ 6 yıl önce
cesme cok guzel yer. plaji super

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRMAN ~ 6 yıl önce
bu havalimanı senede kaç ay çalışır???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BATMAN ~ 6 yıl önce
3 ay.. desem kesin küfür ederler.. Hadi 5 ay diyorum..
Musluk ~ 6 yıl önce
Gazipaşa kadar.
CHP ~ 6 yıl önce
Boşuna uğraşma CHP onlar yandaşa söz vermişlerdir bile. Makarnacılarda alkış tutar şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı ~ 6 yıl önce
Chp vekili izahatlı açıklama yapmış ve mantıklı konuşmuş düşündüm nasıl 4 günde verilecek diye . Akp li vekil cevap verememiş konuyla alakası olmayan yerlere götürmüş. Rezil etmişsin kendini be vekil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı dalavere ~ 6 yıl önce
İki partiyi de tutmuyorum ancak bu akparti vekili , chp vekilinin dediklerini okumadan veya dinlemeden cevap vermiş Herhalde. Adam istemeyiz dememiş ki hatta yapılması turizm açısından önemli demiş . Ama akp li kaya , tutturmuş bir istemezük! tamamen milletin önüne nasıl atarım nasıl oy alırım zihniyeti . İkisinide desteklemiyorum ama sayın İzmir milletvekili kendini Küçük duruma düşürmüşsün be dayı ! Güldüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havalimanına inmezmiş ~ 6 yıl önce
Aynısını yüzbinlerce chpli İGA İstanbul Yeni Havalimanı için diyor, orada kaybolup yiteceksiniz, hem yapılsa dahi ayak sürmeyiz diyordu. Hadi sürmeyin.. Hadi.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 6 yıl önce
Bir zavallisin.. Söyle izah edeyim. Istanbula Trafik sorunu yüzünden tüp gecit..Metro veya köprüler gerekiyor mu..? gerekiyor. akli basinda bir insan buna hayir der, karsi cikar mi.? cikmaaazz. pekiyi akilsiz bir insan neye karsi cikmaz. 1,5 milyar dolarlik tüneli yapan firmaya 1 milyar usd krediyi 5 yil geri ödemesiz verince.. tüneli yap islet modeli ile 18 yil bu firmaya verince.. icinden arac gecis garantisi verilince.. gecmedigi halde her yil kendi vergilerinden yüzlerce milyon bu firmaya ödenince..karsi cikmaaazz..iste aradaki fark budur. hadi bir hesap et tam 18 yil senin ödedigin vergiler ile verilen kredi ile yapilan bu köprü 18 yil kime hizmet edecek. günlük 40 bin arac gecis garanti ücretinin 18 yil boyunca bu sirkete ne kadar kazandiracak bir hesap et.. Eminim ki birkacyil sonra yeni havaalani ile ilgili yolsuzluklari da okuyunca sen yine CHP yi suclayacaksin.. Cünkü sen sonsuz biat ve itaat icinde aklini teslim etmis bir zavallisin.
Muhtesem ~ 6 yıl önce
Cesme Havaalani deniz doldurulmak suretiyle, Cesme plajina paralel insa edilmeli. Böylece gelen ahalimiz ucaktan direkt plaja gecmeli, zaman kaybi önlenmeli. Bize yakisan da budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSRAF ~ 6 yıl önce
Bu yatırımın maliyeti O havalimanının bilet fiyatlarına yansıtılmalı.Her kişi kendi lüksünü ödemeli.Ama o masrafı yaptığı işin fiyatlarına yansıtır,olan bize olur.Hep bize pastanın boş tabağı.Özel sektör yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okudugunu Anla! ~ 6 yıl önce
Adam demis ki verilecek firma belli, dümen yapiliyor, yoksa havaalani cok önemli turizm icin. Aha da cümle burada hatta, "Çeşme'ye, Alaçatı'ya bir hava meydanı yapılması turizm açısından da çok önemli." Öteki de cikmis istemezükcülükle suclamis. Ötekine kalsa, ihale kanununa uyulmasi, vatandasin cikarinin gözetilmesi, finansal yerindeligin belirlenmesi falan hepsi fasa fiso, yandaslar aldiktan sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilbilgisi ~ 6 yıl önce
Ihalesi alacak firma belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000