02 Şubat 2011, Çarşamba 08:17:51

Cengiz Topel Havaalanı için kamulaştırma yapılacak mı?

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Cengiz Topel Havaalanı için kamulaştırma yapılıp yapılmayacağına dair sorulara yanıt verdi...

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, halk meclisi toplantılarına önceki akşam Uzunçiftlik'te devam etti. Bölge halkının sıkıntılarını dinleyip belediye hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Karabalık ve başkan yardımcıları bölgeye yapılan yatırımlar ve imar planlarının son durumu hakkındaki açıklamaları ile Uzunçiftliklileri aydınlattılar.

Uzunçiftlik Düğün salonu'nda gerçekleşen halk meclisi toplantısında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İl yöneticisi Orhan Arıkan, Zeki Özüer, il genel ve belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, Uzunçiftlik eski Belediye Başkanı Osman Demiröz, Köseköy AKP eski Belde Başkanı Ali Yılmaz ve çok sayıda Uzunçiftlik halkı hazır bulundu.

Siyasi kimlikleri bir tarafa bırakıyoruz

Uzunçiftlik halkına selamlama konuşmasında bulunan AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, “Kartepe Belediye Başkanımızın Kartepe genelinde yaptığı halk meclislerinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu toplantılar vesilesiyle halkın memnuniyeti ve beklentilerini yakından öğrenme imkânı buluyoruz. Bu toplantılarda siyasi kimlikleri bir kenara bırakıp ilçeye gelen ve gelecek hizmetlerle alakalı vatandaşlarımızla istişare içinde geçen bu toplantıların bereketli ve sağlıklı geçmesini de diliyorum” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık; göreve geldikten sonraki, yerelin dününü bugününü konuşmak amacıyla düzenledikleri halk meclisi toplantıları ile belediye hizmetlerini anlatırken, halkında beklentilerini öğrendiklerini ifade etti. 101 Seçim projesinde yer alan ve Kartepe'nin marka olmasını sağlayacak 4 büyük projenin startının verildiğine dikkat çeken Başkan Karabalık, “Cengiz Topel Havalimanı’nın çalışmaları ciddi bir ivme kazandı ve yaklaşık 5,5 ay sonra hizmet girecek. Türkiye’nin 7. Hipodromunun da ilçemizde olacağı müjdesi bizler için mutluluk veridir” şeklinde konuştu.

HAVAALANI İÇİN KAMULAŞTIRMA YOK

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık Uzunçiftlik halkının uzun süredir arzu ettiği; içinde kurs yerlerinin, 8 dersliğin, spor ve oyun alanlarının, sosyal faaliyet alanlarının olacağı çok amaçlı kültür merkezinin ihalesinin tamamlandığını ve bu yılın sonunda binanın tamamlanmasının beklediklerini aktardı.

Vatandaşların sorduğu soruların cevaplanmasıyla devam eden toplantıda halkın merak ettiği Cengiz Topel Havalimanı için Emekevler de istimlâk yapılıp yağılmayacağı dikkatle dinlendi. Sorulan soruya cevap veren Başkan Yardımcısı Bali Holat “Cengiz Topel Havalimanı’nda mevcut pist iyileştirilecek. Daha iler ki zamanlarda ise 45 metre ilave yapılacak ve bu durumda da E-5 tarafından genişletme yapılacaktır. Şu an için olası bir kamulaştırma söz konusu değildir” dedi.

Uzunçiftlikli halk, özellikle belediyenin temizlik alanında gösterdiği özveri ve başarılı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirttiler. Uzunçiftlikli Nevzat Sanat konuşmasında Belediye Başkanına ve tüm çalışanlarına teşekkür etti ve “Halkı yönetmek için değil, halkla yönetmek için yaptığınız tüm çalışmalar için Kartepeli vatandaş olarak hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cengiz Topel Havaalanı için kamulaştırma yapılacak mı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000