21 Haziran 2011, Salı 11:10:30

CENGİZ TOPEL GÜN SAYIYOR

Sivil uçuşlara açılacak olan Cengiz Topel Havaalanı'nda yapılan çalışmalarda sona gelindi...
  • Sabiha gökçen de yakında Ahl gibi olacak uçaklar inmek için havada tur atacak.Körfeze havalimanı şart İstanbul'un yükü hafiflemeli
  • Bu havalimanının en iyi hali Yenişehir havalimanından öteye gitmez.
  • taşeron bora oraya da ucar merak etmesin körfezliler..ne kadar sacma bi yatırımsa yarım satlik saw dururken..
  • Bir İzmit li olarak,benim öngörüm, bu havaalanı daha çok lojistik kargo ve özel jetler için kullanılacak.belki de charter uçuşları olur.Çünkü havaalanı sanayi bölgesinin tam göbeğinde.Ben yakın zamanda tarifeli sefer olacağını sanmıyorum.Ama ilerde mutlaka olur.Her şehirde olacak.Havacılığın ulaşacağı nokta zaten bu.
  • Bu meydan en çok uçuş okullarına yarıyacaktır.Tahminim herhangi bir uçuş okuluda burda üslenebilir.Artık Okullar için Çorlu çok yoğunlaşmıştır.Yaz bitmeden açılırsa uygun olur.Hayırlısı olsun.
  • dört gözle bekliyoruz açılsın bakalım. K.Z.
  • neye gün sayıyor anlamadım hangi firma uçacak buraya nereden talep var ist yanıbaşınızda diğer bir faktör saw var size yolcu bırakırmı......
  • ölü yatırım....devletın parasına yazık...
  • İstanbul un yükünü hafifletecek bir çare bence losistik üslere yakın olması da orayı çok canlandıracaktır. Emeği geçenlere ve işleteceklere şimdiden kolaylıklar olsun.
  • cengiz topele uçak bakım hangarı yakışır
Uzun süre atıl durumda kalan Cengiz Topel Havaalanı tadilat yapım işinde sona gelindi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen Cengiz Topel Havalanın da yapım işlerinin yüzde sekseni tamamlandı. Kalan işlerin kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 
 
7 BİNA YAPILDI 
 
Cengiz Topel Havaalanı yapım işi, Giriş kontrol binası yapımı, Terminal binası tadilatı, Sundurma Yapısı (İtfaiye Binası) yapımı ve tadilatı, Isı merkezi tadilatı, Güç merkezi tadilatı, Su deposu yapımı, Arıtma tesisi tadilatı olmak üzere toplam 7 adet binanın yapım ve tadilat işleri ve apron ve taksirat tamiratları ile peyzaj işlerini kapsıyor. 
 
2.500 M² KAPALI ALANA SAHİP 
 
Sivil havacılığa açılacak olan havaalanın 2.500 metrekare kapalı alana sahip terminal binasının çatısı yenilendi, dış cephesine mantoluma ve kompozit levha kaplama yapıldı. Binanın gelen VIP girişi ayrı olacak şekilde tasarlandı. Terminal binasının etrafındaki saçaklar Çelik gergili cam örtülü olarak dizayn edildi. Tüm seramik, vitrifiye, asma tavan, boya imalatları yenilendi. 
 
İTFAİYE BİNASI VE SU DEPOSU YAPILDI 
 
Cengiz Topel Havaalanında yapılan tadilat kapsamında 120 metrekarelik bir alanda yeni su deposu inşa edildi. İnşa edilen su deposunun içerisinde 40 metreküp prizmatik modüler Çelik su deposu yapıldı. 700 metrekare alana sahip itfaiye binası çatısının taşıyıcısı tadilat edilip boyandı, ilave akslarla Çelik kolonlarla bina büyütüldü. Bina içerisine idari ofis inşa edildi. 
 
OTOPARK VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI 
 
Terminal binasının yanında 150 araçlık otopark yapıldı. Ayrıca alanda çevre düzenlemesine başlanırken çevre çitleri yenilendi.
CENGİZ TOPEL GÜN SAYIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sabiha gökçen de yakında Ahl gibi olacak uçaklar inmek için havada tur atacak.Körfeze havalimanı şart İstanbul'un yükü hafiflemeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu havalimanının en iyi hali Yenişehir havalimanından öteye gitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
taşeron bora oraya da ucar merak etmesin körfezliler..ne kadar sacma bi yatırımsa yarım satlik saw dururken..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir İzmit li olarak,benim öngörüm, bu havaalanı daha çok lojistik kargo ve özel jetler için kullanılacak.belki de charter uçuşları olur.Çünkü havaalanı sanayi bölgesinin tam göbeğinde.Ben yakın zamanda tarifeli sefer olacağını sanmıyorum.Ama ilerde mutlaka olur.Her şehirde olacak.Havacılığın ulaşacağı nokta zaten bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu meydan en çok uçuş okullarına yarıyacaktır.Tahminim herhangi bir uçuş okuluda burda üslenebilir.Artık Okullar için Çorlu çok yoğunlaşmıştır.Yaz bitmeden açılırsa uygun olur.Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dört gözle bekliyoruz açılsın bakalım. K.Z.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neye gün sayıyor anlamadım hangi firma uçacak buraya nereden talep var ist yanıbaşınızda diğer bir faktör saw var size yolcu bırakırmı......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ölü yatırım....devletın parasına yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstanbul un yükünü hafifletecek bir çare bence losistik üslere yakın olması da orayı çok canlandıracaktır. Emeği geçenlere ve işleteceklere şimdiden kolaylıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cengiz topele uçak bakım hangarı yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000