31 Temmuz 2021, Cumartesi 10:21:49

Cenap Aşçı o ihale için Bakanlığı şikayet etmiş

THK’nın başındaki AKP’li Kayyum Cenap Aşçı, Orman Bakanlığı’nın 100 litre için THK uçaklarını devre dışı bıraktığı ihalenin perde arkasını açıkladı. Aşçı, “İhale şartnamesini görünce önce Orman Genel Müdürlüğü’ne kapasite şartını 4500’e indirin diye itiraz ettik. Reddedilince Kamu İhale Kurumu’na müracaat ettik” dedi.
  • Öncelikle golfcü general ve Onların yalaka albaylarına bakın. Kurumu bu hale onlar getirdi. YANGIN PİLOTLARIDA ÖNCEKİ YÖNETİMLERDE YATARAK ÇOK MAAŞ ALDILAR. ÇOĞU ZAMAN UÇMUYORLAR VE DÜNYANIN MAAŞINI ALDILAR. UÇAKLAR ZATEN ÇOK ESKİ ,UÇAN TABUT GİBİ.. YENİLENMESİ ŞART. KAYYUM GELDİ KURUMU DÜZELTMEK İÇİN BİR SÜRÜ ÖNLEMLER ALDI.. SEBEB GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN YAPTIĞI USULSUZLUKLAR.. PAŞALARIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ …. TABİ BAZI ALBAYLARDA VAR BU İŞTE..
  • Motor tipi turboprop olsun demiş de cl215lerin motoru pistonlu. Ne alaka?
  • İktidar ile ana muhalefet arasındaki THK kavgası sonuç olan bizim milli varliğımız ormanlarımıza oldu binlerce hektar orman can mal kayıpları ormandaki yaşayan binlerce yaban hayatı canlıları yazık . Şimdi çıktılar bu yanan alanlar tekrar fidanlanacak tamamda tedbir almak mevcut ormanlarımızı korumak yanan canlar mallar sonuçta bu zararlar bu yüce milletin sırtından çıkarılacak .

Yaklaşık 3 yıldır Türk Hava Kurumu'nu yöneten Kayyum Heyeti'nin Başkanı, AKP'li eski bakan Cenap Aşçı, THK uçaklarının sokulmadığı ihalenin perde arkasını açıkladı.

Aşçı, 100 litre için uçakları ihaleye sokulmayınca, ihale şartnamesi yayınlanır yayınlanmaz Orman Bakanlığı'na itirazda bulunduklarını kabul edilmeyince, Kamu İhale Kurumu'na şikayet ettiklerini dile getirdi.

Cenap Aşçı katıldığı tv programında şunları söyledi:

“Biz kurum olarak ihale şartnamesi yayınlandığı zaman, kendi kurumumuzun uçakları girsin diye yapmamız gereken işlemler nedir buna baktık.

Önce ihaleyi yapan kurum olan Orman Genel Müdürlüğü'ne itirazlarımızı yaptık. Uçak kapasitesini 4500 litreye indirin, motor tipini de bizim uçaklarımıza uygun şekilde turboprop diye değiştirin dedik.

Onlar bizim itirazlarımıza cevap verdiler. Teknik şartnamemiz bu yöndedir, itirazlarınız kabul edilmemiştir dediler. Orman Bakanlığımız bu taleplerimizi uygun görmediler.

Kamu İhale Kanunu'na göre, bundan sonra gidilecek merci Kamu İhale Kurumu'dur. Biz oraya da müracatımızı yaptık. Onlar da ihaleyi yapan idarenin şartname üzerinde yetkisi olduğundan bahisle bizim itirazımızı kabul etmedi.”

THK UÇAKLARI KULLANILABİLİR DEĞİL İDDİALARI DA ÇÜRÜDÜ

THK uçaklarının kullanılabilir olmadığı iddiaları da bizzat THK'yı yöneten Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın açıklamalarıyla bir kez daha çürütülmüş oldu.

Cenap Aşçı o ihale için Bakanlığı şikayet etmiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ESKİ TUA ÇALIŞANI ~ 3 yıl önce
Öncelikle golfcü general ve Onların yalaka albaylarına bakın. Kurumu bu hale onlar getirdi. YANGIN PİLOTLARIDA ÖNCEKİ YÖNETİMLERDE YATARAK ÇOK MAAŞ ALDILAR. ÇOĞU ZAMAN UÇMUYORLAR VE DÜNYANIN MAAŞINI ALDILAR. UÇAKLAR ZATEN ÇOK ESKİ ,UÇAN TABUT GİBİ.. YENİLENMESİ ŞART. KAYYUM GELDİ KURUMU DÜZELTMEK İÇİN BİR SÜRÜ ÖNLEMLER ALDI.. SEBEB GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN YAPTIĞI USULSUZLUKLAR.. PAŞALARIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ …. TABİ BAZI ALBAYLARDA VAR BU İŞTE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma ~ 3 yıl önce
Ziiyaaaaaaa
Lp ~ 3 yıl önce
Bence su an agac yerine daha acil evi yanan inegine kecisine koyununa kuzusuna evi yanmislara yardim etme zamani Agaci nasilsa yerine dikeriz ama yerinde yapmak sarti ile Helenbir sira ona gelir ve gercek yardimimizi pahalida olsa kendimiz yapmak sarti ile Inanmiyorum cunku abi
Kpt. ~ 3 yıl önce
İhale açan orman bakanlığında ki albaylar değil mi...
Lort mat ~ 3 yıl önce
Motor tipi turboprop olsun demiş de cl215lerin motoru pistonlu. Ne alaka?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Anla işte
... ~ 3 yıl önce
Ulan siz Afganlıları eğer oy için sokmuyosanız ne olayım
Pilot ~ 3 yıl önce
Konuya bu kadar vakıflar
......... ~ 3 yıl önce
İktidar ile ana muhalefet arasındaki THK kavgası sonuç olan bizim milli varliğımız ormanlarımıza oldu binlerce hektar orman can mal kayıpları ormandaki yaşayan binlerce yaban hayatı canlıları yazık . Şimdi çıktılar bu yanan alanlar tekrar fidanlanacak tamamda tedbir almak mevcut ormanlarımızı korumak yanan canlar mallar sonuçta bu zararlar bu yüce milletin sırtından çıkarılacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000