10 Mart 2017, Cuma 17:49:37

Çelik İş Sendikası'ndan Metal İş'e 'yetki' sorusu

Çelik İş Sendikası ile Birleşik Metal İş Sendikası'nın çoğunluk kavgası başlattığı TEC'de mahkeme, kararını Birleşik Metal İş Sendikası lehine vermişti. Karara itiraz etmeyeceğini açıklayan Çelik İş Sendikası ise bugün TEC çalışanlarına yönelik bir açıklama yaptı.
  • Yorumları okudum. Her yoruma cevap vermiş bir arkadaşımız. 11 mart 02.18 saatinde başlamış Üşenmemiş hemen hemen her yoruma cevap yazmış. Cevapların bir kişi tarafından yazıldığı kullandığı üslüptan belli. Seviyesiz kendini bilmez provakatif bir dil. Nezaketen diyorum arkadaşımız diye senin gibi biriyle ne ekmeği paylaşırım ne sohpeti mi.Havacılık camiasina yakışmayan birisi.
  • Yavuz Güver en sonunda buralarıda birbirine kattın ya helal olsun valla, yayınladığın saçma sapan çocukça bültenler tamda karakterini ortaya koymuş ( onlar 200 biz 100 tl aidat alcaz ).. Sana 500 verelim bırak peşimizi yeter ki, biraz gururun varsa istifa edersin diyeceğim ama nerdee, Allah ıslah etsin seni!..
  • Sizde yüz olsa yüzünüze tükürsem siz ondan da anlamazsınız. Ne yüzsüz adamlarsınız hiç mi vicdanınız yok teknikten kaç kişi sizin arkanızda bir sayın. Elbet bir gün bu oyun bozulacak
  • ÇELİK İŞ madem çalışanın hakkını koruyordun, neden kıdemi 10'dan 0'a düşürttün????
  • Tecde ki arkadaşları kutluyorum. Burdaki rezilliği yaşamayın ben ak partili birisi olarak bunlar beni neredeyse solcu yapacak. Önümüze sözleşmeler geliyor. Tehdit baskı. Çay ocağı müdürünün maaşı yükselip şirket kar ediyor. Ama bizim ikramiyeler de gözleri var. İyi ki içimizden birisiniz. 100 lira az vereceğiz diye geleceğinizden olmayın. Milyon dolarlık şirketler.
  • Çelik çomak sarı sendika aidatları düşürmenin sebebi THY Teknik personelinin bunun için ısrarcı olmasıdır , kendileri keyiften yapmadı bunu.. Ve şuan Çelik-iş'e insanlar üyeyse müdürlerinin başkanlarının tehdidi ve ekmeğinden olma derdindendir.. Bunun böyle olduğunu bile bile hiç mi bu mesajı yazmaya utanmadınız ya...
  • Komedi yaa. Böyle saçma bir sendika olamaz ya. Sanki çelik çomak sendikasının havacılıkla ilgili çol bilgisi var. Ulan ne yaptınız bunca yıl çalışan için. Bu açıklamaları yapan arkadaş nasıl bir kafa yaşıyor bende aynısından istiyorum ;)
  • Sendikalılaşma zamanında teknik müdürlerinin veya şeflerinin bütün çalışanlarını tektek veya gruplar olarak çağırıp çelik işe üye olmazsanız işten atılırsınız diyerek tehdit edip zorla üye yaptırdığı gayri meşru sendika siz değil misiniz.
  • Hani nerde? Tam da unutmuştum çelik işli olduğumu, hayat ne kadar güzeldi hatırlayana kadar.
  • Ne kalitesiz bir sendikası sen

THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki motor bakım merkezi TEC'deki sendika çoğunluk davasında mahkeme Birleşik Metal İş Sendikası lehine geçtiğimiz gün karar vermişti.

Karara itiraz etmeyeceğini açıklayan Çelik İş Sendikası ise bugün TEC çalışanlarına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada Birleşik Metal İş Sendikası'nın Renault'da benzer bir durum yaşadığını ve neden TEC'de farklı politika izlemesinin nedenini sordu.

İŞTE ÇELİK İŞ'İN AÇIKLAMASI

Değerli Çelik-İş Sendikası Havacılık Şube üyelerimiz

Yetki davası sonuçlandı. Yargı üye çoğunluğu olmayan Birleşik Metal-İş Sendikasına yetkiyi verdi. Ancak bugün itibariyle işyerinde çoğunluk Çelik-İş Sendikasındadır. Yetki tespiti davaları, maalesef kanayan bir yaradır. Sendikamız bu gerçekliği görerek, üst mahkemeye itirazda bulunmayacak, yeni mağduriyetlerin oluşmasını önleyecektir.

Soruyoruz: Birleşik Metal-İş Sendikası Renault işyerinde benzer bir durumu yaşıyor. Haklı olarak üye çoğunluğuna dayanarak işyerinde yetkili sayılmayı istiyor. Yargı ve bakanlık Türk Metal’i yetkili sayıyor. Birleşik Metal-İş TEC’de neden farklı bir politika izliyor?

Soruyoruz: THY Teknik AŞ’de teknisyenlerin 6 bin 400’ü Çelik-İş Sendikası Havacılık Şubesine üye. TEC’deki 330 arkadaşımızın bu ailenin içinde kalması mı menfaatlerinedir yoksa ayrı bir sendikada bulunması mı? THY gibi neredeyse 50 bin çalışanı olan bir işverenliğe karşı güçlü bir sendikal duruş ifade etmek işçilerin birliğiyle, birlikte hareketiyle mümkündür. Birlikten kuvvet doğar. Adres Havacılık Şubedir.

Soruyoruz: Birleşik Metal-İş’in bünyesinde TEC benzeri bir işyeri var mıdır? Yok. Yani teknisyenlerin sorunlarından uzaktır. Ayrı şube de olmayacağı için, teknisyenlere hitap edecek birikime sahip değildir.

Soruyoruz: Hangi sendika işçiden daha çok aidat kesecektir? Birleşik Metal-İş Tüzüğünün 39/a maddesinde çıplak brüt ücretin yüzde 3’ü aidat olarak kesilir deniyor. Brütü 7 bin lira olan bir TEC çalışanı 210 lira sendika aidatı ödeyecektir. Çelik-İş Sendikası Havacılık Şube ise, iş tazminatının yüzde 2,2’sini aidat olarak almaktadır ki, aynı işçi için bunun tutarı 110 liradır.

Havacılık Şube olarak biz söz veriyoruz: Birlik olup birlikte olursak, her türlü mücadeleden geri durmayacağız. Üye çoğunluğunuzu koruduğunuz sürece hiçbir üyemizin maddi, manevi zarar görmeyeceğine emin olabilirsiniz.

TEC çalışanları şubemizle yol yürümeye devam ettiği sürece bizler daima onlarla birlikte hareket edeceğiz.

Birlikte Birlikle Kazanacağız.
Çelik-İş Sendikası Havacılık Şube Yönetim Kurulu

Çelik İş Sendikası'ndan Metal İş'e 'yetki' sorusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Kimdir bu arkadaş? ~ 7 yıl önce
Yorumları okudum. Her yoruma cevap vermiş bir arkadaşımız. 11 mart 02.18 saatinde başlamış Üşenmemiş hemen hemen her yoruma cevap yazmış. Cevapların bir kişi tarafından yazıldığı kullandığı üslüptan belli. Seviyesiz kendini bilmez provakatif bir dil. Nezaketen diyorum arkadaşımız diye senin gibi biriyle ne ekmeği paylaşırım ne sohpeti mi.Havacılık camiasina yakışmayan birisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldürme ~ 7 yıl önce
Senin paylaşacağın ekmeğe kimsenin ihtiyacı yok emin ol, sen git 100 tl aidat için geleceğini satanlarla paylaş ekmeğini, onun gibilere layıksın çünkü!..
Lütfen ~ 7 yıl önce
Yavuz Güver en sonunda buralarıda birbirine kattın ya helal olsun valla, yayınladığın saçma sapan çocukça bültenler tamda karakterini ortaya koymuş ( onlar 200 biz 100 tl aidat alcaz ).. Sana 500 verelim bırak peşimizi yeter ki, biraz gururun varsa istifa edersin diyeceğim ama nerdee, Allah ıslah etsin seni!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzsüzler ~ 7 yıl önce
Sizde yüz olsa yüzünüze tükürsem siz ondan da anlamazsınız. Ne yüzsüz adamlarsınız hiç mi vicdanınız yok teknikten kaç kişi sizin arkanızda bir sayın. Elbet bir gün bu oyun bozulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MADO'DA 7 KİŞİYDİK :)) ~ 7 yıl önce
ÇELİK İŞ madem çalışanın hakkını koruyordun, neden kıdemi 10'dan 0'a düşürttün????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 7 yıl önce
10.0 ı havaiş getirdi. Genelgeyi ise mahkemeye verdi.
EngnCentr ~ 7 yıl önce
Yeniden sözleşme yapıyorsun. Kaldırsana o maddeyi madem herkesin hakkını savunmayı bir tek sen biliyorsun Güviş
Habomcu ~ 7 yıl önce
Tecde ki arkadaşları kutluyorum. Burdaki rezilliği yaşamayın ben ak partili birisi olarak bunlar beni neredeyse solcu yapacak. Önümüze sözleşmeler geliyor. Tehdit baskı. Çay ocağı müdürünün maaşı yükselip şirket kar ediyor. Ama bizim ikramiyeler de gözleri var. İyi ki içimizden birisiniz. 100 lira az vereceğiz diye geleceğinizden olmayın. Milyon dolarlık şirketler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalama ~ 7 yıl önce
Akpartili ile ne alakası var
Teneke iş ~ 7 yıl önce
Sendika yı acaba neden işveren ister. İşverenin sendikası işçinin hakkını ne kadar savunabilir ?? Çelik iş hükümet destekli sendika değil mi ?
Yazık ya ~ 7 yıl önce
Çelik çomak sarı sendika aidatları düşürmenin sebebi THY Teknik personelinin bunun için ısrarcı olmasıdır , kendileri keyiften yapmadı bunu.. Ve şuan Çelik-iş'e insanlar üyeyse müdürlerinin başkanlarının tehdidi ve ekmeğinden olma derdindendir.. Bunun böyle olduğunu bile bile hiç mi bu mesajı yazmaya utanmadınız ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmeden konusma ~ 7 yıl önce
Tüzük aynı çelik iş aidat düşürmedi. Bil bunu
Babalamacı ~ 7 yıl önce
Komedi yaa. Böyle saçma bir sendika olamaz ya. Sanki çelik çomak sendikasının havacılıkla ilgili çol bilgisi var. Ulan ne yaptınız bunca yıl çalışan için. Bu açıklamaları yapan arkadaş nasıl bir kafa yaşıyor bende aynısından istiyorum ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaiş unut ~ 7 yıl önce
Havaişi unut çömez yasa değişti artık metal sin en iyi sendika ve şube başka şansın yok
Havaiş i unuta ~ 7 yıl önce
Havaiş in nesini hatırlayayımda unutayım bu aptal 10.0 skalasını onlar yaptı. Çelikiş den daha reziller
Ben de Çelik işe soruyorum ~ 7 yıl önce
Sendikalılaşma zamanında teknik müdürlerinin veya şeflerinin bütün çalışanlarını tektek veya gruplar olarak çağırıp çelik işe üye olmazsanız işten atılırsınız diyerek tehdit edip zorla üye yaptırdığı gayri meşru sendika siz değil misiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dik dur ~ 7 yıl önce
Korkak herif dik durup olmasaydın o zaman
Sendika mı ? ~ 7 yıl önce
Hani nerde? Tam da unutmuştum çelik işli olduğumu, hayat ne kadar güzeldi hatırlayana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aga ~ 7 yıl önce
Ne kalitesiz bir sendikası sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaliteli ~ 7 yıl önce
Senin meren kaliteli tornavida dışında takım görmüşlüğünmü var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000