17 Haziran 2022, Cuma 10:17:38

Cathay Pacific binlerce personel alacak

Cathay Pacific, Covid-19 salgınının ardından uluslararası uçuşların normale dönmesi beklentisiyle 2023 sonunda kadar 4 bin yeni personel istihdam etmeyi planlıyor.
  • Senin o "zır pır" diye hor görüp dalga geçtiğinyerde insanlar yıllarca eğitim alıp o uçaklarda canlarını ortaya koyup maddi manevi emek veriyor saygısız.
  • adamların filosunun yarısı yerde ona rağmen 700 pilot alıyor. birde hepsini uçursa kaç kişi lazım olacak.
  • 700 pilotu nereden bulacan yaw

Cathay Pacific, Covid-19 salgınının ardından uluslararası uçuşların normale dönmesi beklentisiyle 2023 sonunda kadar 4 bin yeni personel istihdam etmeyi planlıyor.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, şirketin Üst Yöneticisi Augustus Tang Kin-wing, salgın tedbirlerinin ve seyahat kısıtlamalarının yarattığı daralmanın ardından yeniden büyüme sürecine girileceğini belirtti.

Tang, 2023 sonuna kadar 700 pilot, 2 bin kabin görevlisi ve geri kalanı yer hizmetleri personeli olmak üzere 4 bin personel istihdam etmeyi planladıklarını ifade etti.

Gruba bağlı yemek tedariki, kargo terminali ve havaalanı hizmetleri iştirakleri ile birlikte, gelecek 18 ila 24 ayda 8 bin kişiye yeni istihdam sağlanabileceğini kaydeden Tang, " Hong Kong'un kilit sivil havacılık merkezi olarak rolünü ve rekabetçiliğini sürdürmesi için üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Tang, Cathay Pasific'in tüm uçuşlarının dışarıya yönelik olduğunu, bu sebeple, seyahatlerin karantina zorunluluğu olmadan yapılabilmesinin hayati önem teşkil ettiğini vurgulayarak, "Diğer (Çin) şehirleri ile kıyasladığımızda Hong Kong daha farklı bir tempoda. Hong Kong kapılarını açıyor. (Yerel) hükümetin seyahat kısıtlamaları ve uçuş ekiplerinin karantina süreleri konusundaki düzenlemeleri bizi cesaretlendiriyor. Dolayısıyla doğrultu belli ve sürecin hızlanacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cathay Pasific, Covid-19 salgını sonrası seyahat kısıtlamalarının sektöre vurduğu darbe nedeniyle Kasım 2020'de 5 bin 900, 2021'de 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmıştı. Şirketin çalışan sayısı 2019-2021 arasında yüzde 37 azalmıştı.

Şirket, halen salgın öncesine kıyasla yolcu taşımacılığında yüzde 4, kargo taşımacılığında ise yüzde 34 kapasite ile hizmet veriyor.

Cathay Pacific binlerce personel alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Bb akılısına ~ 2 yıl önce
Senin o "zır pır" diye hor görüp dalga geçtiğinyerde insanlar yıllarca eğitim alıp o uçaklarda canlarını ortaya koyup maddi manevi emek veriyor saygısız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerde 80 tane uçak ~ 2 yıl önce
adamların filosunun yarısı yerde ona rağmen 700 pilot alıyor. birde hepsini uçursa kaç kişi lazım olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
700 pilot mu ~ 2 yıl önce
700 pilotu nereden bulacan yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 2 yıl önce
bizim zırtjet pırtjet uçuş okullarına sorarsan onların mezunları alacaklar :d
700 ~ 2 yıl önce
Mesele 700 pilot bulmakta degil, hong kongta yasayacak 700 pilot bulmakta.
Çanlar ~ 2 yıl önce
Kimin için çalıyor? Çember daralıyor.
Kpt ~ 2 yıl önce
Hongkong dunyanın en guzel yerlerınden biridir. Keşke kabul etseler de gitsek
Ne yazikki tecrubesz ~ 2 yıl önce
Imkan verseler, burdan yuzerek giderim.
Cathay Pacific ~ 2 yıl önce
Hic olmazsa Hong Kong da keko yok Istanbul da adim atacak yer yok dusunulebilinir :)
Bb’ye ~ 2 yıl önce
Bir arada Vietnama göndericez diyordu bu xjet yanlış mı hatırlıyorum ?
Osman ~ 2 yıl önce
Bulurrr 10000bin açıkta pilot var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000