30 Ekim 2016, Pazar 08:17:52

Çarşamba Havalimanı kapanıyor

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 1 Mart- 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılarak bakıma alınacak olması, turizmcileri tedirgin etti.
  • Merzifonda 2 pasaport kontrol noktası gerektiğinde kullanılmak üzere var, gümrük personeli hac zamanı Samsundan geçici olarak gelmişti, aynı uygulama yine yapılabilir.
  • Komik olma kuzen samsuna hangi turist geliyormuş?
  • Fuzuli havalimanı orgiye yolcu bulmak için her türlü tezgah kuruluyor. Siyasi havalimanı olursa böyle bir rezilliği var işte.
  • Samsun'dan önce Trabzon havalimanının bakıma alınması gerekir. Araştırın; ne zaman açılmışlar, ne zaman bakıma alınmışlar... Göreceksiniz ki Trabzon havalimanının acilen bakıma alınması lazım... Ama öyle mantıksız işler var ki adamlar OGU'dan uçmaktansa bakımsız havalimanından uçarız diyorlar. Buna itiraz etmeyen bürokratlar yarın olası bir olumsuzlukta hesap vereceklerini unutmasınlar. Aklı başında bürokratlar bu söylediğimin ne kadar doğru olduğunu çok ama çok iyi bilirler... Ama saçmalık diz boyu olunca, Belediye Başkanı bile savunduğu marifetmiş gibi Trabzon havalimanının bakıma alınmayacağını :)))) dolayısıyla Trabzonluların OGU'dan uçmak mecburiyetinde kalmayacağını muzaffer bir komutan edasıyla açıklamaktan imtina etmiyor. Allah akıl fikir versin demekten başka çaremiz yok :)))) Gerçi yakışıyor bu çok bilmişlere böyle ahkam kesmek...
  • orgiyi coşturma oyunları bunlar. akp ticaret aş ne yaparsa yapsın, krizdeyiz, battık.
  • Ne turizmi, Samsun Çarşamba H/L na mayıs ayından itibaren Avrupa'da çalışan işçilerin (alamancıların) direkt seferleri başlar ................ Ayrıca ikinci pist yapılmasına da karar verilmiş durumda ............... Yağmurlardan sisten rahatsız olan arkadaş hayran olduğunuz Karadeniz'in yeşilini besleyen o yağmurlardır.
  • Samsun Merzifon arası duble yoldan 1 saat, inşaat süresince uçuşları Merzifona kaydırsınlar, uçuş saatleriyle de uyumlu otobüs seferlerleri konsun 3 ay durum idare edilir, uluslararası uçuşlar da yapılabilir, hac zamanı Medine seferleri konmuştu.
  • abartılacak bir konu değil turizm dönemi değil ordu samsun arası 2 saat çok acil işi olanlar sabihadan ve ahl den günde 2 sefer orduya uçuş dahimi yapılmakta herşeyi abartmayın havalimanı bakıma alınıyor alınmasın mı hatta şu sise de bir önlem alınsın ya yeri yanlış yapıldı yada var bir hikmet ne zaman samsuna uçak ile insem ya sis oluyor ya yağmur arkadaş bir türlü sevemedim hayır pidesi de on numara insanıda anlamadım ki :S :)
  • Samsun'da ne turizmi var da bahar ayında darbe vuracak anlamış değilim.
  • Arkadaş güvenlik için katlanın 3ay kadar ne olmuş.canınızdan kıymetli mi? Yıllarca insanlar Ordu'dan geldi de bir şey olmadı.Biz de 3 ay gideriz

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 1 Mart- 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılarak bakıma alınacak olması, turizmcileri tedirgin etti. 1 Mart- 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılması planlanan bakım çalışmalarının turizme darbe vuracağı belirtildi.

Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle 3 ay kapatılacak olması turizmcileri endişelendirdi.

Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş konuyla ilgili şunları söyledi:

"Samsun Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapanacağını öğrendik. Böyle bir planlama gündemde iken sektör ile paylaşımlısını arzu ederdik. Konudan haberdar olmadığımızdan, bazı otellerimiz kış sezonunda Ortadoğu pazarı ile bağlantı yapmıştı şimdi sıkıntı yaşanacak. Ayrıca, duyduğumuza göre ilk planlamada bakımda 1 yıla yakın kapatılması planlanmış, fakat sayın Valimiz İbrahim Şahin'in girişimleri ile bu süre 3 aya indirilmiş. Fakat bu süre bile bizim için çok uzun. Bizim beklentimiz hızla büyüyen şehrin havalimanına ikinci pistin yapılmasıydı. Pisti kapatılan diğer şehirlerle görüştüğümüzde konunun çok ciddi ekonomik kayıplara yol açtığını öğrendik. Yapılması gerekenler yapılmalı ama, bu olmuyorsa pist kapanmadan ya da doğru tarihte çok daha kısa sürede konunun çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz."

'ACENTELER MADDİ SORUMLULUK ALTINA GİRECEK'

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölgesel Yürütme Kurulları Başkanı Temel Uzlu da endişelerini şöyle dile getirdi:

"Samsun çıkışlı yurt içi ve yurt dışı tur organize eden birçok firmamız var. Bununla ilgili bağlantı yapmışlar ve belli riskleri almış durumdalar. Bu durumda Samsun çıkışlı işlem yapamayacaklar, ya da başka illerden çok az sayıda yolcu taşıyabilecekler. Fakat kontratların yükümlülüklerinden doğan ödemeleri yapmak zorundalar. 2016 yılını zararla kapatan acenteler, bir de yükümlülüklerini yerine getirmemekten dolayı maddi sorumluluk altına girecekler. Bizim talebimiz mümkünse havalimanı kapanmadan başka alternatiflerle çözümlenmesini talep ediyoruz. Sadece geçimini havayolu bileti satarak sağlayan acentelerimiz de var. Onların konumunu da gözardı etmemeliyiz."

Murat Toktaş ve Temel Uzlu, bu konuda siyasilerden destek almak için girişimlerde bulunacaklarını belirtti. 

Çarşamba Havalimanı kapanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Androide cvp ~ 7 yıl önce
Merzifonda 2 pasaport kontrol noktası gerektiğinde kullanılmak üzere var, gümrük personeli hac zamanı Samsundan geçici olarak gelmişti, aynı uygulama yine yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deniz ~ 7 yıl önce
Komik olma kuzen samsuna hangi turist geliyormuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORGİ ~ 7 yıl önce
Fuzuli havalimanı orgiye yolcu bulmak için her türlü tezgah kuruluyor. Siyasi havalimanı olursa böyle bir rezilliği var işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FUZULİ ~ 7 yıl önce
Fuzuli havalimanı dediğin henüz 1 yıllık iken ve dış hat seferi olmadan yaklaşık 1 milyon yolcuya hizmet veriyor. Ancak fuzuli konusunda haklısın maalesef sizin gibi yorumu Fuzuli işgal edenler olduğu bir gerçek :))
OGU ~ 7 yıl önce
Samsun'dan önce Trabzon havalimanının bakıma alınması gerekir. Araştırın; ne zaman açılmışlar, ne zaman bakıma alınmışlar... Göreceksiniz ki Trabzon havalimanının acilen bakıma alınması lazım... Ama öyle mantıksız işler var ki adamlar OGU'dan uçmaktansa bakımsız havalimanından uçarız diyorlar. Buna itiraz etmeyen bürokratlar yarın olası bir olumsuzlukta hesap vereceklerini unutmasınlar. Aklı başında bürokratlar bu söylediğimin ne kadar doğru olduğunu çok ama çok iyi bilirler... Ama saçmalık diz boyu olunca, Belediye Başkanı bile savunduğu marifetmiş gibi Trabzon havalimanının bakıma alınmayacağını :)))) dolayısıyla Trabzonluların OGU'dan uçmak mecburiyetinde kalmayacağını muzaffer bir komutan edasıyla açıklamaktan imtina etmiyor. Allah akıl fikir versin demekten başka çaremiz yok :)))) Gerçi yakışıyor bu çok bilmişlere böyle ahkam kesmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedicik ~ 7 yıl önce
Ağabey ne diyon sen ya? rüyanda başbakandın herhalde.
ORGİ ~ 7 yıl önce
orgiyi coşturma oyunları bunlar. akp ticaret aş ne yaparsa yapsın, krizdeyiz, battık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakım ~ 7 yıl önce
Ne turizmi, Samsun Çarşamba H/L na mayıs ayından itibaren Avrupa'da çalışan işçilerin (alamancıların) direkt seferleri başlar ................ Ayrıca ikinci pist yapılmasına da karar verilmiş durumda ............... Yağmurlardan sisten rahatsız olan arkadaş hayran olduğunuz Karadeniz'in yeşilini besleyen o yağmurlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MZH ~ 7 yıl önce
Samsun Merzifon arası duble yoldan 1 saat, inşaat süresince uçuşları Merzifona kaydırsınlar, uçuş saatleriyle de uyumlu otobüs seferlerleri konsun 3 ay durum idare edilir, uluslararası uçuşlar da yapılabilir, hac zamanı Medine seferleri konmuştu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 7 yıl önce
Merzifon havaalanında hudut kapısı var mı?
MZH ~ 7 yıl önce
Hudut kapısı için iki pasaport kontrol noktası var, gümrük kontrol da hac seferleri sırasında geçici olarak oluşturuldu, yine aynı uygulama yapılabilir.
MZH ~ 7 yıl önce
iki pasaport kontrol noktası var, geçici gümrük hac uçuşları sırasında oluşturuldu, aynı uygulama yeniden yapılabilir.
orhan ~ 7 yıl önce
abartılacak bir konu değil turizm dönemi değil ordu samsun arası 2 saat çok acil işi olanlar sabihadan ve ahl den günde 2 sefer orduya uçuş dahimi yapılmakta herşeyi abartmayın havalimanı bakıma alınıyor alınmasın mı hatta şu sise de bir önlem alınsın ya yeri yanlış yapıldı yada var bir hikmet ne zaman samsuna uçak ile insem ya sis oluyor ya yağmur arkadaş bir türlü sevemedim hayır pidesi de on numara insanıda anlamadım ki :S :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çarşamba ~ 7 yıl önce
Samsun'da ne turizmi var da bahar ayında darbe vuracak anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
android ~ 7 yıl önce
Arkadaş güvenlik için katlanın 3ay kadar ne olmuş.canınızdan kıymetli mi? Yıllarca insanlar Ordu'dan geldi de bir şey olmadı.Biz de 3 ay gideriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000