19 Mayıs 2019, Pazar 14:02:24

Çardak Havalimanı'nda taksi sorunu çözüldü!

Denizli’nin son dönemin kronik sorunlarından biri haline gelen Çardak Havalimanı taksi krizi çözüldü. Devlet hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu yıl ikinci kez ihaleye çıktı.
  • Pilotlar aylık 100bin maaş alıyormuş. Biz de isterük

İki taksi kooperatifi arasında rekabete sahne olan ihaleyi, 31 Aralık 2019’a kadar yaklaşık 1 milyon lira bedel ödemeyi kabul eden Havataş Taksi Kooperatifi kazandı. İhalede ortaya çıkan tutar, geçtiğimiz yıl Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’nin ödediği rakamın da neredeyse 12 katı.

Denizli Aktüel'de yer alan habere göre; Çardak Havalimanı'nda, iş dünyasında turizme ve tüm kesimleri etkileyen taksi krizi artık son buldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Eylül ayında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, Eylül Ayı’nda feshetmişti. O günden bugüne de toplu taşıma değil taksi hizmeti almak isteyenler sıkıntı nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadı.

DHMİ Genel Müdürlüğü de taksi ile ilgili yeni dönemi başlatacak ilk ihaleyi 19 Şubatta yapmıştı ancak o da rekabete kurban gitmişti. 2 rakip taksi kooperatifinin karşı karşıya geldiği ihalede taksi başı aylık ücret 600 liradan açılmış olmasına rağmen Ortaçeşme Taksi Kooperatifi rakamı 28 bin liraya çıkararak çekişmeli ihaleyi kazanmıştı. Havataş Taksi Kooperatifi ise 27 bin 600 lira ikinci en yüksek teklifi olan firma olmuştu. Rekabet nedeniyle astronomik teklifler veren iki kooperatifte 50 şer bin liralık teminatlarını yakarak ihaleyi üstlenmemişti.

YENİ İHALE İÇİN ÖNLEM

DHMİ, Çardak Havalimanı Taksi Hizmetleri için ihale tarihini 17 Mayıs olarak duyurmuştu. Ancak bu kez DHMİ, geçici teminatları firmaların yine keyfi fiyatlar vererek yakmalarının önüne geçip, caydırıcı olmak amacıyla 150 bin liraya çıkarmıştı. İşe de yaradı. Bu kez rakamlar havada uçuşmadı.

TAKSİ BAŞINA ÜCRET BELLİ OLDU

Pamukkale Taksi Kooperatifi taksi başına geçtiğimiz yıl DHMİ’ye 600 lira artı KDV ücret vermekteydi. Bu kez ihaleye 15 taksi ile katılan Havataş Taksi Kooperatifi ve Denizli Havalimanı Taksi Kooperatifi yarıştı. Denizli Havalimanı Kooperatifi 6 bin 50 artı KDV teklifte kalırken Havataş Taksi Kooperatifi 7 bin 150 artı KDV teklifiyle ipi göğüsleyen taraf oldu. Bu tarihten itibaren havaalanında Havataş Taksinin 15 taksisi görev yapacak.

Kooperatif aylık olarak 126 bin 555 lira DHMİ’ye para ödeyecek. Yıl sonuna kadar ise 1 milyona yakın kira bedeli ödeyecek firma, Denizli ile Çardak Havaalanı arasında taksi hizmetini sunacak.

Çardak Havalimanı'nda taksi sorunu çözüldü!

Yorumlar

Pilot ~ 5 yıl önce
Pilotlar aylık 100bin maaş alıyormuş. Biz de isterük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ss ~ 5 yıl önce
Yanlış biliyosun şirketi üstlerine yapıyolar.
Yüzbin aylık değil ~ 5 yıl önce
Haftalık, sen de gel, 30 kupona lisans 90 kupona kaptanlık veriyorlar. Şirket maaş artı boğazda yalı ile Rolls Royce jip veriyor sonra da şirketi üstüne yapıyor, yetişen alıyor sen de gel..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000