27 Nisan 2015, Pazartesi 14:20:01

ÇANAKKALE'DE ILS ARTIK DEVREDE...

Çanakkale Havalimanı ILS sistemini aktif olarak kullanmaya başladı.
  • Bizim askerler yırttı, çakmazlar uçağıartık :)
  • Bunu da duzeltiyim çanakkale HAVAALANI değil ÇANAKKALE HAVALİMANI uzun bir süredir DHMİ bünyesindeki bütün meydanlar HAVALİMANI olarak adlandırılıyor bilginize.
  • Çanakkale HAVAALANI.
  • ARFF candır, etfaiye olmazsa ils olmaz.
  • arkadaş çanakkale meydanda ot ekibi yok mu biçtirsenize şu kritik sahadaki otları ondan sonra uçak rapor eder salınım oluyor diye
  • Bir arkadaş hangi piste kuruldu diye sormuş cevap vereyim 04.bir arkadasta çanakkalede tek pist var ondan dolayi tek piste kurulmuştur demis.ben bu arkadaşa da öğrenmesi için yazıyorum pist tek olabilir ama rüzgarın yönüne gore pist secimi yapılır ve iki pist basinada imkan varsa kurulur bu sistem.ama çanakkalede sadece 04 pisti için kurulmuş olup 22 pisti iniş ve kalkış için kullanılırken turlu yaklaşma yapılmaktadır bilginize lütfen buraya yorum yaparken kulaktan duyma şeylerle değil araştırıp yorum yazın ve komik duruma dusmeyin .havacılık herkesin bildiğini zannettiği fakat çoğu şeyi yanlış bildiği bir dal bu yüzdende çok yanlış ve yanıltıcı bilgilerle insanların kafası karışıyor. Bilmemek ayıp değil ogrenmemek sorun.herkese selamlar.
  • Çanakkale'ye ILS kurulumunun başarısız olunca tekrar kurulmayacak diye biliyordum. Hatta firmalardan birinin olumsuz raporu var diye duymuştum. Demek ki oluyormuş. Hayırlı olsun.
  • Birbirine paralel pistlerde Ils frekans kodları birbirinden ayrılır. Bir arkadasimiz söylemiş hangi pistte koydular diye Çanakkale de bir adet iniş kalkiş için kullanılan bir pist var başka bir pist4yok bunun içinde kullanıma açık ilan pist neyse ona ils8baglanir.
  • Yere yapisik kirk ayak gibi olanla kule gipi olanin demirleri farkli renkte. Bu sikinti yaratir mutlaka, pilotlar tikkat etsin.
  • Glidepathin karanlıkta mania lambası yanmıyor :)

Çanakkale Havalimanı ILS sistemini aktif olarak kullanmaya başladı.

Uzun bir süredir denemeleri yapılan ancak bulunduğu konum itibariyle başarılı sonuçlar alınamayan ILS (Aletli İniş Sistemi), 24 Nisan itibariyle faaliyete başladı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anma törenleri için Çanakkale'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının da ILS sistemini kullanarak indiği öğrenildi.



ÇANAKKALE'DE ILS ARTIK DEVREDE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim askerler yırttı, çakmazlar uçağıartık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asıl doğrusu ~ 9 yıl önce
Bunu da duzeltiyim çanakkale HAVAALANI değil ÇANAKKALE HAVALİMANI uzun bir süredir DHMİ bünyesindeki bütün meydanlar HAVALİMANI olarak adlandırılıyor bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğrusu ~ 9 yıl önce
Çanakkale HAVAALANI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 9 yıl önce
ARFF candır, etfaiye olmazsa ils olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otçu başı ~ 9 yıl önce
arkadaş çanakkale meydanda ot ekibi yok mu biçtirsenize şu kritik sahadaki otları ondan sonra uçak rapor eder salınım oluyor diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogrusu ~ 9 yıl önce
Bir arkadaş hangi piste kuruldu diye sormuş cevap vereyim 04.bir arkadasta çanakkalede tek pist var ondan dolayi tek piste kurulmuştur demis.ben bu arkadaşa da öğrenmesi için yazıyorum pist tek olabilir ama rüzgarın yönüne gore pist secimi yapılır ve iki pist basinada imkan varsa kurulur bu sistem.ama çanakkalede sadece 04 pisti için kurulmuş olup 22 pisti iniş ve kalkış için kullanılırken turlu yaklaşma yapılmaktadır bilginize lütfen buraya yorum yaparken kulaktan duyma şeylerle değil araştırıp yorum yazın ve komik duruma dusmeyin .havacılık herkesin bildiğini zannettiği fakat çoğu şeyi yanlış bildiği bir dal bu yüzdende çok yanlış ve yanıltıcı bilgilerle insanların kafası karışıyor. Bilmemek ayıp değil ogrenmemek sorun.herkese selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 9 yıl önce
Teşekkür ederim bilgi için. Tahminim doğruymuş zira rüzgarın esiş yönü, çoğunlukla 04 pistini aktif kılıyor (lodos estiği zaman durum değişiyor elbette). Yalnız, DHMİ kod listesinde bulamadım. Sanırım henüz güncellemediler.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çanakkale'ye ILS kurulumunun başarısız olunca tekrar kurulmayacak diye biliyordum. Hatta firmalardan birinin olumsuz raporu var diye duymuştum. Demek ki oluyormuş. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birbirine paralel pistlerde Ils frekans kodları birbirinden ayrılır. Bir arkadasimiz söylemiş hangi pistte koydular diye Çanakkale de bir adet iniş kalkiş için kullanılan bir pist var başka bir pist4yok bunun içinde kullanıma açık ilan pist neyse ona ils8baglanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyumzus ~ 9 yıl önce
Yere yapisik kirk ayak gibi olanla kule gipi olanin demirleri farkli renkte. Bu sikinti yaratir mutlaka, pilotlar tikkat etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mania ~ 9 yıl önce
Glidepathin karanlıkta mania lambası yanmıyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000