18 Mart 2022, Cuma 03:18:15

ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 107. YILI KUTLU OLSUN

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'inci yılında aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.
  • Neresi özgür bu ülkenin her yeri esir olmuş uyu vatandaş boyna uyu..
  • Önderimiz Atatürk, emperyalistlerce mazlum,ezilmiş,sömürülmüş,mahvedilmiş milletlere en büyük örnek olmuş,dünya tarihinde hem askeri hem de siyasi gelmiş,geçmiş tek büyük deha ve lider,yönetenlerce kasıtlı olarak cahil bıraktırılmış,değer ve önem verilmemiş insanına silah arkadaşlarıyla ve Mehmetçiklerimizle beraber ülke,bayrak,kimlik,dil,bağımsızlık,kişilik kazandırmış,kula kulluktan kurtarmış ama dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde de bazı kanı,cibiliyeti bozuk,dış güçlerin uşağı olmuş kendi insanınca rezilce ve adice nankör ve hainliğe maruz kalan da tek lider maalesef !
  • Baş tacimsin ATAM

Bundan tam 107 yıl önce atalarımız Çanakkale'de tarih yazdı. Yıl 1915… 1'inci Dünya Savaşı'nın en çetin dönemi yaşanıyordu. İşgal güçlerinin şubat ayından itibaren boğazları ele geçirmek için yaptığı saldırı mart ayında Çanakkale'de şiddetlendi. Nusret Mayın Gemisi ışıklarını söndürüp ilerlemeye başladı. Akyarlar'a sessiz bir şekilde mayınlarını bıraktı. 10 gün sonra saldırıya geçen müttefik donanmasından 3 büyük gemi, mayınlara çarparak Boğaz'ın serin sularında battı.

'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ'Dİ... GEÇİLMEDİ!

Bu olay savaşın seyrini değiştirdi. 18 Mart günü Türk askeri, var gücüyle direndiği, kudreti ve vatan sevgisiyle karşı koyduğu işgalcileri püskürttü. O gün denizde bozguna uğrayan düşman kuvvetleri, bu kez Çanakkale'ye karadan girmek istedi.

Karşılarında Ulu Önder Mustafa Kemal komutasındaki Türk birlikleri vardı.  25 Nisan 1915 sabahı tarihin akışını tamamen değiştiren Çanakkale Kara Savaşları başladı. Önce Anafartalar, sonra Conkbayarı Zaferleri geldi. Düşman kuvvetleri çekildi. “Çanakkale Geçilmez'' sözü tüm dünyaya kanıtlandı.

"SİZE TAARRUZ ETMEYİ DEĞİL ÖLMEYİ EMREDİYORUM…"

Anafartalar Grup Komutanı Albay Mustafa Kemal Atatürk'ün, Çanakkale'de taarruz emrini şu sözlerle verdi:

“Bu öyle alelade bir taarruz değil, herkesin başarılı olmak veya ölmek azmiyle harekete hazır olduğu taarruzdur. Size ben taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.”

ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 107. YILI KUTLU OLSUN

Yorumlar

Özgürmüş ~ 2 yıl önce
Neresi özgür bu ülkenin her yeri esir olmuş uyu vatandaş boyna uyu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmasaydınolmazdık ~ 2 yıl önce
Önderimiz Atatürk, emperyalistlerce mazlum,ezilmiş,sömürülmüş,mahvedilmiş milletlere en büyük örnek olmuş,dünya tarihinde hem askeri hem de siyasi gelmiş,geçmiş tek büyük deha ve lider,yönetenlerce kasıtlı olarak cahil bıraktırılmış,değer ve önem verilmemiş insanına silah arkadaşlarıyla ve Mehmetçiklerimizle beraber ülke,bayrak,kimlik,dil,bağımsızlık,kişilik kazandırmış,kula kulluktan kurtarmış ama dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde de bazı kanı,cibiliyeti bozuk,dış güçlerin uşağı olmuş kendi insanınca rezilce ve adice nankör ve hainliğe maruz kalan da tek lider maalesef !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 2 yıl önce
Baş tacimsin ATAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakkaleli ~ 2 yıl önce
Burasi bir milletin kuşaklarinin yok olduğu, kalan nesillerin ise birlik ve beraberlik olmaz ise sonucun ne olacağini kavradiği yerdir. Ve bu gün yakinimizdaki savaşlarda yüksek insani duygular gösterenler, ki kesinlikle böyle olmalidir, o gün bizim topraklarimizi yakiyorlardi. Acaba o zamalarda Çanakkale üzerinde hiç insan yaşamiyor muydu?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000