12 Kasım 2017, Pazar 09:24:56

Çakıcı kaptan yeni kitabı "Kalbimdeki Kanatlar" ile TÜYAP Kitap Fuarı'nda

Havacılıkla ilgili merak edilen soruların cevap bulduğu “Havada Kalan Sorular”ın ardından Kalbimdeki Kanatlar isimli kitabını da çıkaran kaptan pilot Menderes Çakıcı 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda imza dağıttı.
  • TEBRİK EDİYORUM.DİĞER UÇUCULARDAN DA KİTAPLAR BEKLİYORUZ.ANILAR VE TECRÜBELER UÇUP GİTMESİN.
  • Menderes kpt ı tebrik ederim kendisi beyefendi bir insan ve tecrübelerini yeni nesille paylaşması çok takdir edilesi.
  • Kitabın önsözünde ne yazıyor? Bu kitap sizi yüksek irtifada uçururken, mesleğinizde ve günlük yaşantınızda karşılaşabileceğiniz olaylara bakışınızı olumlu yönde değiştirmeye katkı sağlayacaktır. Yüksekte uçmak, sizin dünyadaki büyük resmi daha çabuk görmenize destek olacaktır. Hayatı dolu tarafından görmeye başlayacaksınız. Küçük sorunlara ve ayrıntılara takılmamaya çalışacaksınız. Barış dolu bir dünyanın geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrayacaksınız.
  • Menderes kaptanımın eline yüreğine sağlık farkın fark ediliyor teşekkür ederiz
  • ilkini keyifle okudum bunuda hemen alacağım.Bir gün aynı kokpitte uçmak dileğiyle.Teşekkürler Kaptanım
  • Pilot olmak akademik yada bilimsel bir meslek değildir para için gençleri özendirmek anlamsız tıp hukuk mühendislik felsefe vs üretici yaratıcı bilimlere insanları yönlendirmek gerek malesef ülkemiz beyinlere bilimsel üretime değer vermiyor popülist meslekler özendiriliyor futbolcu popcu oyuncu pilotluk vs e ihtiyacımız yok uçak mühendisine otomotiv mühendisine kendi köprümüzü şehrimizi insan a yakışır yapabilecek mimara Ermeni soy Kırım’ının safsata olduğunu dünyaya anlatacak tarıhçiye ihtiyacımız var. Not ilgili şahısın beyefendiliği ortadadır mevzu bu değil saptırmayalım
  • Kaptanimizla ilk kitabini imzalatirken tanisma ve konusma firsatim olmustu, ne kadar bilgili, kibar, nazik ve mutevazi demistim, tam bir istanbul beyfendisi. Saygilar. Allah yolunu acik etsin kaptanim.
  • Menderes kaptanı takip ederim birde tanser akıncı kaptanı ikisi de uçuş ile ilgili paylaşımları harika, birde fo lar ile daha dün kaptan olanlara bakın işleri güçleri hep reklam
  • Çok değerli bir kaptanımız çok bilgili bir o kadar mütevazı gerçek bir kaptan ama daha önemlisi iyi bir insan adam gibi adam
  • Menderes Hocam bahsi gecen kitabi, bu meslegi baska is bulamadigi veya sadece maddi imkanlari icin tercih eden genclere degil, yuregi havacilik ile atan genclere ithafen yazdi inancindayim. Yarinin bilincli basarili ve kibar havacilarina guzel bir rehber oldugunu dusunuyorum.

Havacılıkla ilgili merak edilen soruların cevap bulduğu “Havada Kalan Sorular”ın ardından Kalbimdeki Kanatlar isimli kitabını da çıkaran kaptan pilot Menderes Çakıcı 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda imza dağıttı.

Yeni kitabı "Kalbimdeki Kanatlar: Nasıl pilot oldum" Cinius Yayınevi tarafından piyasaya sürülen Çakıcı, TÜYAP Kitap Fuarı'nda 3.Salon 3605 D numarada kitapseverler ile bir araya geliyor.

KALBİMDEKİ KANATLAR KİTABINA DAİR
İnsanoğlu araştırmaya, keşfetmeye ve kendini geliştirmeye devam etmektedir. Kendisine her zaman ulaşılması zor hedefler koymuş ve zamanı gelince de bu hedeflere ulaşmayı başarmıştır. Gökyüzünde gördüğü kuşlara imrenmiş, onlar gibi maviliklerde özgürce uçmak istemiştir.

Bu kitapta pilotluk sevdası ile çırpınan bir yüreğin adım adım yükselmesine şahit olacaksınız. Bir pilotun hayatındaki önemli aşamaların hikayesini dinleyeceksiniz. Sizler, ilk defa yalnız uçak kullanan 18 yaşındaki bir gencin hızla atan kalbini hissedecek, kendini uçağın kapısından paraşütle gökyüzüne bırakan bir harbiyeli adayının fırlayan kaskını görecek, havada taklalar atan beyaz renkli bir akrobasi uçağının içinde olacaksınız.

Pervaneli, pırpır, küçük bir uçaktan başlayarak, akrobasi uçağı dahil, kıtalararası yolcu uçağı Boeing 777'ye kadar pek çok uçağın kokpitindeki havayı soluyup, Boeing 777 ile İstanbul' dan Miami'ye doğru saatlerce yol alacaksınız. Uzaylı pilotları hayal edecek, uçuşta hastalanan yolcu için koşuşturan kabin ekibinin konuşmalarına şahit olacak, gökyüzünü aniden kaplayan volkanik küllerden kaçınmak için rotanızı değiştirecek, hatta Bermuda Şeytan Üçgeni üzerinde uçacaksınız.

Uçuşun ruhunu, huzurunu, yeri gelince stresini veya mutluluğunu hissedeceksiniz. Bazen neşelenecek, bazen hayal kuracak, bazen de havacılığımızın gelişmesi için çabalayan pilotlardan şehit mertebesine yükselen bir ekibin hikayesine üzüleceksiniz.

Bir pilotun kalbindeki kanatlardan dökülen şiirleri okuyacaksınız.

Uçuşa hazırsanız kemerlerinizi bağlayın, koltuğunuzu dik duruma getirin ve telsiz kulaklığınızı takın. Bu arada oksijen maskenizin yerinde ve oksijen tüpünüzün de yüzde 100 dolulukta olduğunu kontrol etmeyi de unutmayın. Korkmayın, solunuzda veya sağınızda, öğretmen kaptan olarak ben hep olacağım.

Wilbur Wright'ın; “Motorlar olmadan uçuş mümkün ama bilgisiz ve yeteneksiz uçmak mümkün değil.” sözünü de aklınızdan hiç çıkarmayın. Yolunuz maviliklerde açık ve türbülanssız olsun. İyi uçuşlar hepinize!








 

Çakıcı kaptan yeni kitabı "Kalbimdeki Kanatlar" ile TÜYAP Kitap Fuarı'nda

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

M:k ~ 6 yıl önce
TEBRİK EDİYORUM.DİĞER UÇUCULARDAN DA KİTAPLAR BEKLİYORUZ.ANILAR VE TECRÜBELER UÇUP GİTMESİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 6 yıl önce
Menderes kpt ı tebrik ederim kendisi beyefendi bir insan ve tecrübelerini yeni nesille paylaşması çok takdir edilesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Hekimi ~ 6 yıl önce
Kitabın önsözünde ne yazıyor? Bu kitap sizi yüksek irtifada uçururken, mesleğinizde ve günlük yaşantınızda karşılaşabileceğiniz olaylara bakışınızı olumlu yönde değiştirmeye katkı sağlayacaktır. Yüksekte uçmak, sizin dünyadaki büyük resmi daha çabuk görmenize destek olacaktır. Hayatı dolu tarafından görmeye başlayacaksınız. Küçük sorunlara ve ayrıntılara takılmamaya çalışacaksınız. Barış dolu bir dünyanın geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavrayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir de 37 penceresinden baksa... ~ 6 yıl önce
Acaba ne görecek sn kapişon
Korsanı çıkarsa alınır bakılır belki okunur... ~ 6 yıl önce
Resim de olsa keşke içinde hep yazı hep yazı...
Ebru Açikel ~ 6 yıl önce
Menderes kaptanımın eline yüreğine sağlık farkın fark ediliyor teşekkür ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet PILOT ~ 6 yıl önce
ilkini keyifle okudum bunuda hemen alacağım.Bir gün aynı kokpitte uçmak dileğiyle.Teşekkürler Kaptanım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katiliyorum ~ 6 yıl önce
sen yerde surunmeye devam et, adamlar 45bin tl maasla havada takla atsinlar. Ondan sonra bu maas bana yetmiyor diye bagirma , dogru mesleyi secseydin
katiliyorum'a ~ 6 yıl önce
bence sen burda yok 45 bin maaş yok şöyle yok böyle demeye devam et,ben take off'a geçtim bile dostum rahatına bak
FO ~ 6 yıl önce
''adamlar 45bin tl maasla havada takla atsinlar. Ondan sonra bu maas bana yetmiyor diye bagirma'' alın size pilotluğa sadece para gözüyle bakıpta pilot olmak istemiş ama olamamış bir arkadaş daha.Allahtan sistem sizin gibileri bir noktada dışarı atıyorda,aynı ortamı paylaşmak zorunda kalmıyoruz
Pilot ~ 6 yıl önce
Pilot olmak akademik yada bilimsel bir meslek değildir para için gençleri özendirmek anlamsız tıp hukuk mühendislik felsefe vs üretici yaratıcı bilimlere insanları yönlendirmek gerek malesef ülkemiz beyinlere bilimsel üretime değer vermiyor popülist meslekler özendiriliyor futbolcu popcu oyuncu pilotluk vs e ihtiyacımız yok uçak mühendisine otomotiv mühendisine kendi köprümüzü şehrimizi insan a yakışır yapabilecek mimara Ermeni soy Kırım’ının safsata olduğunu dünyaya anlatacak tarıhçiye ihtiyacımız var. Not ilgili şahısın beyefendiliği ortadadır mevzu bu değil saptırmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 6 yıl önce
Aynen öyle, pilotlara ihtiyacımız yok, kuşların kanadına atlayıp gidebiliyoruz zaten. Telidaktileri (bkz: uçan dinozor) denemeni öneririm, 380 de neymiş. Modern dünyadan selamlar ey Fred Çakmaktaş.
sen ~ 6 yıl önce
pilotmusun.serefsiz gel de yap bu mesleği görürsün ne olduğunu.
O da lazım ~ 6 yıl önce
Başkasının yaptığı uçağı uçurmak da kötü, kendi yaptığımız uçağı(bir gün yine yaparsak) başkasına uçurtmak da. Memlekete mühendis de lazım pilot da. En önemli ve herşeyin üzerinde olan tüm dalları ile BİLİMDİR o kesin.
Boş ~ 6 yıl önce
Sen ne boş adamsın ya!
adama bak! ~ 6 yıl önce
Sen çocuğunu bilim adamı yap o zaman, sana ne kim ne isterse o mesleği seçer yada teşvik eder.
Ucaklari ~ 6 yıl önce
Ucaklari muhendisler yapar.
:) ~ 6 yıl önce
"Pilot a ihtiyacimiz yok" dan sonrasini oKumadim. Bir baltaya sap olamamis ogrenci yazisi bu. Onemsemeyin
Demir ~ 6 yıl önce
Kaptanimizla ilk kitabini imzalatirken tanisma ve konusma firsatim olmustu, ne kadar bilgili, kibar, nazik ve mutevazi demistim, tam bir istanbul beyfendisi. Saygilar. Allah yolunu acik etsin kaptanim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Menderes kaptanı takip ederim birde tanser akıncı kaptanı ikisi de uçuş ile ilgili paylaşımları harika, birde fo lar ile daha dün kaptan olanlara bakın işleri güçleri hep reklam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Doktora gittim MPD olmuşum. Fitil verdi iyileşicem. (MPD=multiple personality disorder yani çoklu kişilik bozukluğu öğrenin biraz)
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Troll sende iyi yapıştın bana hadi hayırlısı bakalım
F/O ~ 6 yıl önce
Çok değerli bir kaptanımız çok bilgili bir o kadar mütevazı gerçek bir kaptan ama daha önemlisi iyi bir insan adam gibi adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airline ~ 6 yıl önce
Menderes Hocam bahsi gecen kitabi, bu meslegi baska is bulamadigi veya sadece maddi imkanlari icin tercih eden genclere degil, yuregi havacilik ile atan genclere ithafen yazdi inancindayim. Yarinin bilincli basarili ve kibar havacilarina guzel bir rehber oldugunu dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000