03 Aralık 2015, Perşembe 21:28:42

C130 Şırnak'a acil iniş yaptı

Irak Hava Kuvvetleri'ne ait C130 tipi askeri uçak Şırnak Havalimanı'na acil iniş yaptı.
  • Belliki uçak yakıtı yanlış hesaplanıp eksik alınmış ve havada 3 motor birden stop etmiş.Allahtan yurdumuzda çok meydan var .Onlarda en yakın olan meydana inmişler.Yukarıda izah edilmesine rağmen bunu anlayamıyan kişiler lütfen incelemeden kötü yorumlarda bulunmayın.
  • Bu işte bir katakulle var ama bakalım ne çıkacak. Yıllar önce de, Irak'tan Bulgaristan'a giderken Elazığ'dan yakıt alacak Irak askeri helikopteri, Elazığ'ı bulamayıp Erhaç'a inmiş; içinden Irak'lı bir general inmiş ve Üs Komutanı ile görüşmek istemişti. Saçma sapan bir kaybolma hikayesiydi. Bunda da bir saçmalık var gibi.
  • bu boyutta bir uçak bahsedilen feet yükseklikten 100 mil çap bölgede süzülerek iniş yapabilir.dispeçerlerinde görevlerinden biri bu tip extreme durumları göz önüne alarak rotalar hazırlar böylede divert eder ve gliding le inebilir tabi bilek ister o süzülüşte.Allaha şükür kırımsız inmişler.
  • Ucak 21000 feetteyken once 1-3 ve 2 duruyor 4 numarayla iniyor ..inis mukemmeldi ..
  • Bir kaptan abimiz aciklayabilirmi nasil inmis 4 motoru da calismiyorken . Tesekkurler.
  • Bizde yedik.
  • Dort motor birden durmus olsaydi havada suzule suzule yere inerdi kanat buyulugu ile alakali.eger suzulme acisi bittiginde yerde havalimani varsa ne alaka!!.mutlaka bu ucagin bit yada iki moyoru hala cslisiyordur dordunun birden durmasi zor.
  • Uçağın tüm motorlarının durması, hidrolik sisteminin çalışmaması anlamına gelmez. Dilediği gibi rotasını değiştirebilir ve en yakın meydana acil iniş gerçekleştirebilir. Yalnız kanat uçlarındaki ekstra tanklar dışında 6 tane yakıt tankına (3 sağ ve 3 sol) sahip olan bu uçağın 4 motorunun durmasının başka bir sebebi olsa gerek. Bkz. http://www.aeroprecision.com/images/product/C130_fuelcell.jpg
  • Haber eksik .. 3 motor duruyor ikisi tekrar calisiyor
  • Kesin tüp bitti benzine geçerken sorun oldu

Irak Hava Kuvvetleri'ne ait C130 tipi askeri uçağın havada dört motoru durdu. Türkiye hava sahasındaki uçak rotasını Şırnak'a çevirdi.

Havalimanı itfaiye ve sağlık ekipleri güvenlik önlemleri aldıktan sonra uçak inişini gerçekleştirdi. 

©AirportHaber

C130 Şırnak'a acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

seneca-3 ~ 8 yıl önce
Belliki uçak yakıtı yanlış hesaplanıp eksik alınmış ve havada 3 motor birden stop etmiş.Allahtan yurdumuzda çok meydan var .Onlarda en yakın olan meydana inmişler.Yukarıda izah edilmesine rağmen bunu anlayamıyan kişiler lütfen incelemeden kötü yorumlarda bulunmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 8 yıl önce
Bu işte bir katakulle var ama bakalım ne çıkacak. Yıllar önce de, Irak'tan Bulgaristan'a giderken Elazığ'dan yakıt alacak Irak askeri helikopteri, Elazığ'ı bulamayıp Erhaç'a inmiş; içinden Irak'lı bir general inmiş ve Üs Komutanı ile görüşmek istemişti. Saçma sapan bir kaybolma hikayesiydi. Bunda da bir saçmalık var gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komplo ~ 8 yıl önce
komplo teorilerinden bıkmadınız mı artık?
blindpilot ~ 8 yıl önce
bu boyutta bir uçak bahsedilen feet yükseklikten 100 mil çap bölgede süzülerek iniş yapabilir.dispeçerlerinde görevlerinden biri bu tip extreme durumları göz önüne alarak rotalar hazırlar böylede divert eder ve gliding le inebilir tabi bilek ister o süzülüşte.Allaha şükür kırımsız inmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C 130 hercules ~ 8 yıl önce
Ucak 21000 feetteyken once 1-3 ve 2 duruyor 4 numarayla iniyor ..inis mukemmeldi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan yorumu lutfen ~ 8 yıl önce
Bir kaptan abimiz aciklayabilirmi nasil inmis 4 motoru da calismiyorken . Tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLy ~ 8 yıl önce
Uçaklar Aerodinamik yapıdadır Eğer motorlar durursa Süzülmeye başlar Dik olarak düşmez Tasarım dan dolayı Onlarda havada motor durunca En yakın Piste Süzülerek iner
... ~ 8 yıl önce
zor o iş... süzül falan... teoride olur o... bu kadar dev gibi uçak... ı ıh :)
Elpida ~ 8 yıl önce
Bizde yedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M ~ 8 yıl önce
Dort motor birden durmus olsaydi havada suzule suzule yere inerdi kanat buyulugu ile alakali.eger suzulme acisi bittiginde yerde havalimani varsa ne alaka!!.mutlaka bu ucagin bit yada iki moyoru hala cslisiyordur dordunun birden durmasi zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eh ~ 8 yıl önce
Kısmen haklısınız, uçağın içinde pilot olmasaydı! PİLOT dediğimiz zat bu gibi durumlarda etraftaki en uygun pisti iniş anında uçağın tekerleklerinin altına sermek için gerekli hesap kitap işini yapar ;) süzülüş mesafesinde pist yok ise, kısmet artık en düz yere inmeye çalışır...
Uzman ~ 8 yıl önce
Uçağın tüm motorlarının durması, hidrolik sisteminin çalışmaması anlamına gelmez. Dilediği gibi rotasını değiştirebilir ve en yakın meydana acil iniş gerçekleştirebilir. Yalnız kanat uçlarındaki ekstra tanklar dışında 6 tane yakıt tankına (3 sağ ve 3 sol) sahip olan bu uçağın 4 motorunun durmasının başka bir sebebi olsa gerek. Bkz. http://www.aeroprecision.com/images/product/C130_fuelcell.jpg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Causz ~ 8 yıl önce
Haber eksik .. 3 motor duruyor ikisi tekrar calisiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüplü şahin ~ 8 yıl önce
Kesin tüp bitti benzine geçerken sorun oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 8 yıl önce
çok güldüm :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000