07 Ekim 2017, Cumartesi 09:45:20

'Büyüklük değil akıllı olması önemli'

Milliyet yazarlarından Abbas Güçlü, 3. havalimanıyla ilgili bir yazı kaleme alarak 'havalimanının büyüklüğü değil pratikliği önemli' dedi.
  • Yazar çok güzel bir yazı sunmuş. 2018 de ilk kez açılacak olan bir Havalimanı kesinlikle her ince detayı hesaplaması çağımızın gereği şarttır. Bizler de Avrupa'da yasayan Bolge insanı adina Batı Karadeniz bölgesindeki Zonguldak Havalimanına buradan iç Hat uçuşları olmasıve seferler yapılması için mücadele ediyoruz.
  • Kararları sektörün duayenleri, shgm, aygem, dhmi, thy, pgs...., değil sadece ve sadece inşaat firması alıyor. Çıkmadık candan ümüt kesilmez tabii de ne kadar olursa artık
  • Örneğin Büyükçekmece’den gitmek isteyen biri nasıl gidecek metro yok metrobüs zaten yok Çatalca’dan gitse doğru düzgün yol yok ayrıca kışın karda hemen kapanan bir yol hadımköyden gitse o da aynı şekilde kışın orasıda iptal. Peki biz ne yapacağız bu durumda???
  • İşte bize böyle adamlar lazım
  • Büyük olup ahmak olacağına küçük olup çakmak olacasun.
  • Amaç bizim için en büyük 3. hava limanı yapmaktı onuda yaptık. işçi personel yolcu pilot vs. nasıl giderse gitsin. Uçak kalkacakmış, bize ne kalkarsa kalksın buyrun beyler nasıl gelirseniz gelin isterseniz hava taksiyle gelin
  • Abas guclunun dedigi gibi Dunyanin en son teknoloji kullanmak sart. Bu kadar hasmetli hava alanina son teknoloji uygulamak lazim ,
  • ABBAS HER KONUDA BILGILI SÜREKLİ UÇAN BİRİ OLARAKSANA SORMAMIZ GEREKYORDU YA BEN HERGÜN UÇUYORUM BANA SORAN YOKBE ABBAS
  • Bakın Dünyaya örnek gösterilen Ordu Giresun Havalimanı..Tahminlerin üzerinde yolcu var..Denizi doldurduk ama uçakların sisli havada inişini hesaplayamadık..Görüş mesafesi düştü mü iptaller başlıyor..Bu problemi çözmek çok mu zor?Hani bir ata sözü var "Kervan yolda düzülür"
  • Metro ve bağlantı yolları yetişir,eğer yetişmezse felç olur vede SAW gibi yıllar sonra tam randımanlı kullanılabilir hale gelir.İnşallah yetişecek,Türk sivil havacılığına çığır atlatacak,gurur kaynağımız olacak.

Milliyet yazarlarından Abbas Güçlü, 3. havalimanıyla ilgili bir yazı kaleme alarak 'havalimanının büyüklüğü değil pratikliği önemli' dedi.

Güçlü'nün yazısı:

Büyüklük konusunda bir takıntımız var, bir şey yaparken ya da sunarken, en büyüğü demeye bayılıyoruz.
3. havalimanı müthiş bir proje.

Onu anlatırken de çok daha önemli diğer özelliklerini bir kenara atıp, büyüklüğünü ön plana getiriyoruz.

Bir şey büyük olsa ne olacak, olmasa ne olacak!

İşin teknik tarafı şirketleri ve mühendisleri ilgilendirir, hizmet kısmı ise biz yolcuları.

3. havalimanı uçmayı bir eziyet olmaktan çıkaracaksa alkışlanır; yok, eziyeti daha da artıracaksa, eleştirilerin en ağırını alır.
Bu yüzden, büyüklük yerine, günümüz teknolojisiyle uyumlu akıllı bir havalimanı sadece akıl edenlere, yapanlara ve işletenlere değil, herkese ve en çok da ülkemize prestij kazandırır.

Müşteri memnuniyetinin olmadığı bir işletme, ne kadar büyük olursa olsun, sıradan olmanın ötesine geçemez!
En büyük üniversite en iyi üniversite, en büyük adliye en adil adliye, en büyük hastane en iyi hastane mi ki en büyük havalimanı en iyi havalimanı olsun!

3. havalimanıyla ilgili öylesine beklenti yaratıldı ki umarız dağ fare doğurmaz.

Temel atıldığında oradaydım, gururlandım; arada da gittim, heyecanlandım, umarım aynı gurur ve heyecanı açılışta ve sonraki yıllarda da yaşarız.

Niye mi? Asrın projesi olan KKTC’ye su götürdük ama dağıtım şebekeleri yapılmadığı için muhtemelen hâlâ o su boşa akıyor!
Havalimanı bittiğinde metro sorunu çözülmezse istediği kadar büyük ve akıllı olsun, tüm prestij yerle bir olur.

Etiler’e metro getirildi, açılalı yıl oldu ama hâlâ yolun bir tarafında giriş-çıkış var, diğer tarafında yok. Koca cadde hoplaya zıplaya geçiliyor. Bir gün birimize bir araba çarparsa, sorumlusu bu projeyi yapanlardır. Tıpkı İstanbul’da emniyet şeritlerini kaldıranlar gibi!
Neler yapılmalı?

Bir yolcu olarak en iyi hizmeti istemek bizden, bunu hayata geçirmek ise devletiyle, özel sektörüyle bu işe soyunanlarda.
Ne kadar vizyonerler birlikte göreceğiz!

Gazeteci olarak, ömrümüzün önemli bir bölümü yollarda, özellikle de uçaklarda geçtiği için kendilerine naçizane önerilerimiz olacak ve bakalım müşteri memnuniyetini ne kadar ciddiye alıp, ne kadarını başarabilecekler?

Dijital pasaport. ABD sadece kendi vatandaşlarına bazı havaalanlarında bu kolaylığı sağlıyor. Biz herkese sağlayalım.
En az 20 dilde simültane konuşma artık çok kolay, ülkeye girişlerde pasaportuna göre hemen herkesle kendi dilinde konuşma olanağı da.

Havalimanına otomobille girerken uçuş terminallerine, çıkarken de çevre yoluna cep’ten dijital yönlendirme olmalı.

Valizler barkotlanarak, isteyene otoparkta, taksi durağında, metro girişinde teslim edilmeli.

Sınırsız ve ücretsiz internet ve bilgisayar kullanım olanağı olmalı.

Alana girdiğiniz andan itibaren, gözden sizi tanımalı ve uçuş numaranıza göre gideceğiniz bankolara cep’ten dijital olarak yönlendirmeli, her türlü bilgiyi size göndermeli.

Özetin özeti: Yapay zekâ ve akıllı teknolojiler 3. havalimanında kullanılmayacak da nerede kullanılacak! Dünyanın en çok yolcu trafiğine sahip olmakla değil, onlara sunduğumuz akıllı projelerle gurur duyalım, haber olalım!
(Abbas Güçlü / Milliyet)

'Büyüklük değil akıllı olması önemli'

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetimi ~ 7 yıl önce
Yazar çok güzel bir yazı sunmuş. 2018 de ilk kez açılacak olan bir Havalimanı kesinlikle her ince detayı hesaplaması çağımızın gereği şarttır. Bizler de Avrupa'da yasayan Bolge insanı adina Batı Karadeniz bölgesindeki Zonguldak Havalimanına buradan iç Hat uçuşları olmasıve seferler yapılması için mücadele ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kararlar ~ 7 yıl önce
Kararları sektörün duayenleri, shgm, aygem, dhmi, thy, pgs...., değil sadece ve sadece inşaat firması alıyor. Çıkmadık candan ümüt kesilmez tabii de ne kadar olursa artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Örneğin Büyükçekmece’den gitmek isteyen biri nasıl gidecek metro yok metrobüs zaten yok Çatalca’dan gitse doğru düzgün yol yok ayrıca kışın karda hemen kapanan bir yol hadımköyden gitse o da aynı şekilde kışın orasıda iptal. Peki biz ne yapacağız bu durumda???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!1 ~ 7 yıl önce
Hadımkoyde daha bu güne kadar kardan dolayıkapanan bır yol gormedım orda ikamet etmeme rağmen,
Vedat yalçın ~ 7 yıl önce
İşte bize böyle adamlar lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Büyük olup ahmak olacağına küçük olup çakmak olacasun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EFSUN ~ 7 yıl önce
Amaç bizim için en büyük 3. hava limanı yapmaktı onuda yaptık. işçi personel yolcu pilot vs. nasıl giderse gitsin. Uçak kalkacakmış, bize ne kalkarsa kalksın buyrun beyler nasıl gelirseniz gelin isterseniz hava taksiyle gelin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En son teknoloji ~ 7 yıl önce
Abas guclunun dedigi gibi Dunyanin en son teknoloji kullanmak sart. Bu kadar hasmetli hava alanina son teknoloji uygulamak lazim ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GRD ~ 7 yıl önce
ABBAS HER KONUDA BILGILI SÜREKLİ UÇAN BİRİ OLARAKSANA SORMAMIZ GEREKYORDU YA BEN HERGÜN UÇUYORUM BANA SORAN YOKBE ABBAS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 7 yıl önce
Bakın Dünyaya örnek gösterilen Ordu Giresun Havalimanı..Tahminlerin üzerinde yolcu var..Denizi doldurduk ama uçakların sisli havada inişini hesaplayamadık..Görüş mesafesi düştü mü iptaller başlıyor..Bu problemi çözmek çok mu zor?Hani bir ata sözü var "Kervan yolda düzülür"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330cu ~ 7 yıl önce
Metro ve bağlantı yolları yetişir,eğer yetişmezse felç olur vede SAW gibi yıllar sonra tam randımanlı kullanılabilir hale gelir.İnşallah yetişecek,Türk sivil havacılığına çığır atlatacak,gurur kaynağımız olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetişmez... ~ 7 yıl önce
Şimdiye kadar 3. Köprü üzerinden hızlı tren ulaşımı ve Metro çalışması çoktan başlamış olması gerekirdi ama nerrdeeee

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000