02 Mart 2015, Pazartesi 15:44:24

BÜYÜK GÖREVE HAZIR; CUMARTESİ BAŞLIYOR

İsviçreli bilim insanlarının tasarladığı "Solar Impulse 2" isimli güneş enerjisiyle çalışan uçak Dünya'nın etrafında dolaşmak için son hazırlıkları tamamladı.
  • usd 2.52 oldu diye ertelenmiş:)
  • A380 kadar uzun kanatlari peki kac ton dersiniz sadece 2.3 ton bi suv agirligi kadar inanilmaz

Tek damla benzin kullanmadan Dünya'nın etrafında dolaşması için tasarlanan "Solar Impulse 2" yarın Abu Dhabi'deki özel bir alandan havalanacaktı. Ancak hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle uçuş ertelendi.

Bir Airbus A380 uçağı kadar kanat uzunluğu bulunan "Solar Impulse 2" aynı uçakla karşılaştırıldığında 150 defa daha az ağırlığa sahip. Proje yöneticisi Cladia Durgnat güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse 2"'nin uçuşunun cumartesi gününe ertelenmesinde hava koşullarının etkili olduğunu söyledi.

"Solar Impulse 2" Dünya'nın etrafını 25 etapta dönecek. Söz konusu 25 etap 5 ayda tamamlanacak. Planlanan rota ise Abu Dhabi'den başlayarak Umman'ın başkenti Maskat'a oradan Hindistan ve Çin üzerinden ABD'ye geçecek. "Solar Impulse 2" İsviçreli bilim insanları Bertrand Piccard ve Andre Borschberg tarafından bir yıl önce tanıtıldı.

BÜYÜK GÖREVE HAZIR; CUMARTESİ BAŞLIYOR

Yorumlar

usd ~ 9 yıl önce
usd 2.52 oldu diye ertelenmiş:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bati ~ 9 yıl önce
A380 kadar uzun kanatlari peki kac ton dersiniz sadece 2.3 ton bi suv agirligi kadar inanilmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000