16 Şubat 2017, Perşembe 11:22:48

Burulaş yasak havaalanına nasıl uçtu?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sadece amatör ve sportif uçuşların kullanımına açılan Yunuseli Havalimanı’ndan 1 Şubat’tan itibaren Burulaş’ın deniz uçağı seferleri yaptığı ortaya çıktı.
  • 10 metrekare odada, bildiğin internet cafe ortamında, güvenlik görevlilerini sınav sorumlusu olarak kullanan, sınav saatlerini organize edemeyip teorik ATPL sınavı yapan SHGM, havacılığa ilk adım attığım yıllarda gözümde amatör bir kurum olarak yer edinmişti, aynı amatörlüğü her alanda sürdürüyor anlaşılan!
  • SHT İniş şeridi uçuş emniyeti ve uçuş kuralları başlığı altında madde 6 da '' iniş şeritlerini acil haller dışında MTOW 5700 kg üstü sabit kanatlı sivil araçları ile tarifeli ticari taşımacılık yapan hava araçları kullanamaz'' diyor.Burulaş'ın deniz uçakları tarifeli uçuş yapıyor ise hata yapmışlar dır. Buradan şu sonucu da çıkarabiliriZ; 5700 kg altı tarifesiz hava taksi yapan ticari işletmeler pilot sorumluluğunda iniş kalkış yapabilir ve yolcusunu alabilir, bırakabilir.Ben açılışına gittiğim için atıp tutmadan yani gözlerimle gördüğüm için; alanda xrayli terminal binası var, itfaiye binası ve aracı var. Kaldiki burası 2000 yılına kadar havalimanı statüsündeydi.Örneğin bir helikopter kontrolsüz meydandan yani villa dan, arsadan kalkış yapabiliyor mu? Buradan kalkmasına engel nedir? bakıyorum bu tip haberlerin altı kin kusma yerine dönüyor;airporthaber habercilik yapmak istiyor ise kalkar gider ve alanı inceler, taraflarla konuşur gittik gördük burda bu var şu var der.
  • komedi yaaa olmaz böyle bir şey 15 gündür yıkıyolar ortalığı reklam her yer, kötü rezil oldular şimdi
  • Skyline tam battı şimdi...
  • Yaw nedir bu Levent Fidansoy'un elindeki kozlar ?? Recep Altepe bu adamın başarısızlıklarını neden hala sineye çeker de defterini dürmez Allahım sen aklıma mukayet ol. Sadece bu değil ki Bursada her türlü ulaştırma rezillik metrosu başka tramvayı başka dert problem.
  • Toki yapmalarından iyidir
  • 15 gün yetkisizce uçuyor, şirkette kimsenin bilgisi yok. Nasıl uçak işletiyorsunuz, hangi kural ve prosedürleri izliyorsunuz anlayan varsa beri gelsin. Basit bir yönetmelik/mevzuat okumamış kişiler nasıl güvenli uçuş yapacaklar?
  • Büyük bir hata yapmaktasınız. Yunuseli meydanının işletmeciliği sadece BBB'de olmalıdır, bu meydan BBB altında olan bir havacılık masası tarafından direk işletilmelidir. Meydanı Burulaş'a veriyor olmanız itibarınızı etkileyecek, Türk Sivil havacılığına ve güzel Bursa'mıza çok büyük zararlar verecek olaylara sebep olacaktır. Burulaş havacılık konusunda yeterli değildir ve başarısızlıkları zaten bunu ispatlamaktadır. Burulaş her zaman havacılıkta hata yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Şimdi Burulaş panik içerisinde bu meydanı AFA gibi, Ayjet gibi Skyline gibi ticari şirketlere peşkeş çekecek ve bu meydan resmen bu şirketlerin kapatması olacaktır. Ardından olacak yolsuzlukların emniyetsizliklerin hesabını veremeyeceksiniz.Buna müsaade etmeyiniz, bu meydanı sadece BBB bünyesinde tutmalısınız Burulaş olsun diğer şirketler olsun direk olarak BBB den hizmet alan birer müşteri durumunda olmalıdır.Burulaş havacılıktan çıkmalı ve asıl işleri ile uğraşmalıdır.
  • !!! Sen geldiğin yere dön kazaska oyna veya aslının olduğu kenana git .ülkeye zarar verme .
  • denizci madem orası uluslararası meydan olurda neden iniş şeriti yetkisi alınmış.VFR diye kule, itfaiye olmamasımı gerekiyor. Denize iniş yapan uçakların talimatı ayrı karaya inen uçakların ayrı. karaya indiginiz zaman ben denizde böyle yapıyordum diyemezsiniz. Bellki havacılık konusunda tecrube ve bilginiz yok.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sadece amatör ve sportif uçuşların kullanımına açılan Yunuseli Havalimanı’ndan 1 Şubat’tan itibaren Burulaş’ın deniz uçağı seferleri yaptığı ortaya çıktı.

Bursa Yenişehir Havalimanı’nın açılmasından sonra 2001 yılında uçuşlara kapatılan ve 1 Şubat’tan itibaren amatör ve sportif havacıların kullanımına açılan Yunuseli Havalimanı’nı ticari uçuşlar için kullanan Burulaş’ın seferleri durduruldu. 1 Şubat’tan itibaren Yunuseli Havalimanı’ndan Haliç’e deniz uçaklarıyla seferler düzenleyen Burulaş’ın seferlerinin uygunsuz olduğu gerekçesiyle durdurulduğu öğrenildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün sadece amatör ve sportif havacılık için kullanıma açtığı havalimanından ticari uçuşlar yapan Burulaş’ın kulesi, itfaiyesi ve diğer gerekli alt yapısı olmayan havalimanından sefer düzenlemesinin sivil havacılık kurallarına aykırı olduğu kaydedildi.

Burulaş’ın, yaklaşık iki hafta boyunca bu havalimanından nasıl seferlerine devam edebildiği ise merak konusu oldu.
Öte yandan Skyline’a ait uçakların da Yunuseli Havalimanı’ndan ticari uçuşlar yaptığı ve bu uçuşların da SHGM’nin müdahalesiyle sona  erdirildiği öğrenildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Bursa Belediyesi sınırları içindeki Yunuseli Meydanı'nın iniş şeridi olarak kullanılmasına yönelik başvuruyu Ocak 2016’da onaylamıştı. SHGM’den Yunuseli Havalimanı’na ilişkin yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

“ SHGM’nin sivil hava araçlarının havaalanları ve heliportlar haricindeki iniş şeritlerini kullanabilmeleri ve amatör havacılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yayımlandığı İniş Şeritleri İnşa Edilmesi ve Kullanılması Talimatı kapsamında izinlendirilen Yunuseli Meydanı’na uçuş operasyonları düzenlenebilecektir.”

©AirportHaber

Burulaş yasak havaalanına nasıl uçtu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Airman ~ 7 yıl önce
10 metrekare odada, bildiğin internet cafe ortamında, güvenlik görevlilerini sınav sorumlusu olarak kullanan, sınav saatlerini organize edemeyip teorik ATPL sınavı yapan SHGM, havacılığa ilk adım attığım yıllarda gözümde amatör bir kurum olarak yer edinmişti, aynı amatörlüğü her alanda sürdürüyor anlaşılan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iniş şeridi ~ 7 yıl önce
SHT İniş şeridi uçuş emniyeti ve uçuş kuralları başlığı altında madde 6 da '' iniş şeritlerini acil haller dışında MTOW 5700 kg üstü sabit kanatlı sivil araçları ile tarifeli ticari taşımacılık yapan hava araçları kullanamaz'' diyor.Burulaş'ın deniz uçakları tarifeli uçuş yapıyor ise hata yapmışlar dır. Buradan şu sonucu da çıkarabiliriZ; 5700 kg altı tarifesiz hava taksi yapan ticari işletmeler pilot sorumluluğunda iniş kalkış yapabilir ve yolcusunu alabilir, bırakabilir.Ben açılışına gittiğim için atıp tutmadan yani gözlerimle gördüğüm için; alanda xrayli terminal binası var, itfaiye binası ve aracı var. Kaldiki burası 2000 yılına kadar havalimanı statüsündeydi.Örneğin bir helikopter kontrolsüz meydandan yani villa dan, arsadan kalkış yapabiliyor mu? Buradan kalkmasına engel nedir? bakıyorum bu tip haberlerin altı kin kusma yerine dönüyor;airporthaber habercilik yapmak istiyor ise kalkar gider ve alanı inceler, taraflarla konuşur gittik gördük burda bu var şu var der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Bende acılısa katıldım ve boyle bır rezalet gormedım. Hıc bır emniyet tedbiri yok. Ewt xray var kullanan yok cunku tel orgu olmadıgı ıcın herkes kontrolsuz meydana gırdı. Ucagı park etmeye calısıyoruz apron cocuk cocuk dolu. Motor calısıyoruz herkes ucagın dışında. Hava trafık hizmeti ogun ıcın varıldı ama artık verılmıyor. Sen ınerken post guvendıgını alacak kımse yok. Sht ınıs e bende baktım hava taksı ruhsatı ıle tarifesız taşımacılık yapılır ama bu adamlar kendilerine gore kuralı degıstırıp hava taksı ruhsatı ıle meydanın yetkısıde olmamasına ragmen tarıfelı taşımacılık yapmışlar. Ucus emniyetini nasıl bu sekılde riske atabılıyorlar ınanabılmek mumkun degıl
Neey ~ 7 yıl önce
komedi yaaa olmaz böyle bir şey 15 gündür yıkıyolar ortalığı reklam her yer, kötü rezil oldular şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahha ~ 7 yıl önce
Skyline tam battı şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 7 yıl önce
yaw bi bitmedi , batmadı şu skyline biraz daha yazarsak batırdık ahha kardeşim. ha gayret batırdık , batıracağız...
Sky Line ~ 7 yıl önce
Ne Skyline'mış arkadaş ya, 1900lü yılların başından beri batıyor. Bi batıramadınız arkadaşın dediği gibi.
Ise mi Alinmadin? ~ 7 yıl önce
Tabii ise yaramazsin diye ya ise almadilar ya da isten cikarttilar, sen de aklin sira camur atiyorsun. Skyline batiyor ama sana batiyor...
Skyline ~ 7 yıl önce
Sen ve senin gibilere inat, çürükleri ayırıp, güçlenerek devam edeceğiz. Skyline her geçen gün daha fazlasını basardıkça, oturduğun yerde kudurursun artık. Bozguncu seni.
Levent Fidansoy ~ 7 yıl önce
Yaw nedir bu Levent Fidansoy'un elindeki kozlar ?? Recep Altepe bu adamın başarısızlıklarını neden hala sineye çeker de defterini dürmez Allahım sen aklıma mukayet ol. Sadece bu değil ki Bursada her türlü ulaştırma rezillik metrosu başka tramvayı başka dert problem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 7 yıl önce
Levent fidansoy ile bir kere tanışma imkanım oldu ve adam herşeyi ben bilirim ben yaparım düşüncesinde. Adam siz havacılar bu işi çok büyütüyorsunuz diyerek havacılık ı küçümsüyor. zaten bu mantık ile gittigi içinde Burulaş ın deniz uçakları sürekli zararda. daha geçen günlerde bir uçaklarının kuyrugunu kırdılar 100 bin dolardan fazla zarar var.yolcu taşımacılığı ise ayda 10 yolcu bile taşımıyorlar. bunların tek suçlusu levent fidansoy
Kaçak ~ 7 yıl önce
Toki yapmalarından iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl? ~ 7 yıl önce
15 gün yetkisizce uçuyor, şirkette kimsenin bilgisi yok. Nasıl uçak işletiyorsunuz, hangi kural ve prosedürleri izliyorsunuz anlayan varsa beri gelsin. Basit bir yönetmelik/mevzuat okumamış kişiler nasıl güvenli uçuş yapacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nurel ~ 7 yıl önce
Aslı varmı bilmiyorum ama 2 ay önce falanda bir tane deniz uçakları rüzgardan parçalanmış.demekki birşeyler yanlış yapılıyor.ego yüksek...herkez bişey bildiğini zannediyor sonuç ortada...biz hallederiz biz hallederiz....kanun var ama kanuna uyan yok malesef....çok üzücü....
. ~ 7 yıl önce
fırtına çıkacagını bildikleri halde emniyet tedbirlerini almamışlar ve uçagın kuyrugu kırılmış 180 bin dolar zarar uçak hala yatıyor
Recep Altepe Bşk. ~ 7 yıl önce
Büyük bir hata yapmaktasınız. Yunuseli meydanının işletmeciliği sadece BBB'de olmalıdır, bu meydan BBB altında olan bir havacılık masası tarafından direk işletilmelidir. Meydanı Burulaş'a veriyor olmanız itibarınızı etkileyecek, Türk Sivil havacılığına ve güzel Bursa'mıza çok büyük zararlar verecek olaylara sebep olacaktır. Burulaş havacılık konusunda yeterli değildir ve başarısızlıkları zaten bunu ispatlamaktadır. Burulaş her zaman havacılıkta hata yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Şimdi Burulaş panik içerisinde bu meydanı AFA gibi, Ayjet gibi Skyline gibi ticari şirketlere peşkeş çekecek ve bu meydan resmen bu şirketlerin kapatması olacaktır. Ardından olacak yolsuzlukların emniyetsizliklerin hesabını veremeyeceksiniz.Buna müsaade etmeyiniz, bu meydanı sadece BBB bünyesinde tutmalısınız Burulaş olsun diğer şirketler olsun direk olarak BBB den hizmet alan birer müşteri durumunda olmalıdır.Burulaş havacılıktan çıkmalı ve asıl işleri ile uğraşmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk Havaalanı ~ 7 yıl önce
Önümüzdeki yıl 3. havaalanı açılıyor ve Atatürk Havaalanından sadece business jet'ler ve uçuş okulları operasyon yapacak. DHMI Genel Müdürü Funda Ocak geçen hafta resmen açıkladı bunu. Şimdi ey benim heyecanlı kardeşim Atatürk Havaalanı dururken buraya herhangi bir uçuş okulu niye gelsin? Üstelik havacılığın kalbi İstanbul'da atıyor. Merak etme Atatürk Havaalanı varken oraya sen bile gitmezsin. Orası da ineklere mezra olur.
Hani !!! ~ 7 yıl önce
!!! Sen geldiğin yere dön kazaska oyna veya aslının olduğu kenana git .ülkeye zarar verme .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
denizci madem orası uluslararası meydan olurda neden iniş şeriti yetkisi alınmış.VFR diye kule, itfaiye olmamasımı gerekiyor. Denize iniş yapan uçakların talimatı ayrı karaya inen uçakların ayrı. karaya indiginiz zaman ben denizde böyle yapıyordum diyemezsiniz. Bellki havacılık konusunda tecrube ve bilginiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gülen surat ~ 7 yıl önce
bak şimdi önce benim ne demek istediğimi bi anlayacaksın ölçüp tartacaksın sonra bi düşüneceksin aaa haklıymış diyeceksin, denizden yolcu almaya yolcu indirmeye kule itfaiye istemiyorsan kara da da istemeyeceksin, denizde de kaza olabilir denizde de uçak yanabilir denizde de çarpışılır vs. vs. kara ayrı deniz ayrı diye birşey yok risk heryerde... işte bunlar hep avrupa birliği için... biz türk birliği olamadığımız için böyle oluyor! 20 yıllık havacıyım merak etme...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000