05 Ekim 2016, Çarşamba 09:54:14

Bursa-İstanbul seferleri başlıyor

Bursa'da şehrin merkezindeki Yunuseli Havalimanı'nın Milli Savunma Bakanlığı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle birlikte 20 dakikada İstanbul'a uçulacak.
  • Bursa Büyükşehir Belediyesinin daha önceden bu uçuşları gerçekleştiren özel şirkete borcu yok muydu yahu? Yanlış mı hatırlıyorum??
  • İniş takımlarını açmayı unutmayan pilot almayıda unutmayın...;))
  • İniş takımlarını açmayı unutmayan pilot almayıda unutmayın...;))
  • Ucaklar dhc dash serisi mi var mi bilen
  • Akıl var mantık var. Devlet körfez köprüsünü boşuna mı yaptırdı? Bir de üstelik günde bilmem kaç araç geçerse devlet yüklenici firmalara milyonlarca dolar ödeyecekmiş. Eee, havayolu ile bu köprü kullanımına rekabet getirirsen o köprüden geçmesi beklenen sayıyı nasıl tutturacaksın? Ulaştırma Bakanlığı bu işe takoz koyar, biz de bu tür açıklamaları yemeyiz diyoruz.
  • Yine mi? Bunlar palyatif çözümlerdir. Madem havaalanını aldınız, pisti büyütün de Bursadan her yere uçuş olsun. Bursada sadece Yunuseli SAW a alternatif olabilir. Yenişehirin en büyük şanssızlığı SAW ın yakın olmasıdır.
  • Istanbul'da nireye ineceeniz caanıımm
  • O meydandan hangi uçak uçar.hayalle yaşama.pilot olan anlar.20 dk ya uçar deniyor hayal gidiş 2saatten aşağı olmaz.hayal ürünü yaratmayalım.
  • Sn Altepe İstanbul'u belki hiç bilmiyordur ama Topbaş'ın yerine gelse İstanbul'da kat kat iyi işler yapar. Bursalıları İDO tekelinden ve Turk Telekom tekelinden kurtaran adam.
  • Ne mutluluk! """Yeni alınan uçakla birlikte Gemlik'ten Haliç'e 20 dakika olan mesafe 18 dakikaya düştü.""" Yani beş uçak daha alacak olursa sevgili Bursa Büyükşehir Belediyesi, mesafe 8 dakikaya düşer. Ha gayret, 1 dakikaya düşürelim, olmaz mı?

Bursa'da şehrin merkezindeki Yunuseli Havalimanı'nın Milli Savunma Bakanlığı'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle birlikte 20 dakikada İstanbul'a uçulacak. Büyükşehir Belediyesi filosuna yeni kattığı uçakla birlikte Gemlik Haliç arasında deniz uçağı seferlerini ise yeniden başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, filosuna yeni kattığı deniz uçağıyla araç sayısını 4’e yükseltti. Yeni alınan uçakla birlikte Gemlik'ten Haliç'e 20 dakika olan mesafe 18 dakikaya düştü. Vatandaşlar, Bursa ile İstanbul arasını 150 liraya 18 dakikada deniz uçağıyla kat edecek. Yunuseli Havaalanı'nın Büyükşehir Belediyesi'ne devriyle birlikte yakında vatandaşlar Bursa şehir merkezinden de İstanbul’a 20 dakikada ulaşabilecek.

Deniz uçaklarının kısa aranın ardından seferlerini tekrar başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Gemlik ile Haliç körfezleri arasında uçan uçaklarımız 20 dakikada bu mesafeyi kat ediyordu. Yeni aldığımız yeni uçakla bu mesafeyi uçuşla 18 dakikaya düşürdük. Vatandaşlar artık 18 dakikada Haliç’e ulaşabiliyor. Türkiye’de sanayinin yüzde 60’dan fazlası Marmara bölgesinde. İstanbul, Bursa ve Kocaeli, Türkiye’nin lokomotifi. Bu konuda erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik en önemli faktör. 15 milyonluk nüfusuyla İstanbul ve 3 milyonluk nüfusuyla Bursa’nın bir birine bağlantısı çok önemli. Bursa İstanbul’la yan sanayi ve partner olarak çalışıyor. Üretimde de İstanbul’dan sonra Bursa Türkiye’de ikinci sırada. Kültürel birikim ve diğer alanlarda da ikinci sırada. Bu açıdan baktığımızda, bu erişebilirliğin sağlanması çok önemli. Biz hem denizden, hem de havadan ulaşım gerçekleştirmiştik. Bir yandan BUDO gemilerimiz çalışıyor, diğer yandansa deniz uçaklarımız ve hava taksilerimiz çalışıyor. Şimdi tekrar bu seferleri başlatmış olduk. Günde 3 sefer olacak. Bursa’dan 18 dakikada İstanbul’a giden yolcularımız 150 lira ücret ödeyecek. Onlar için en önemli kazanç zaman. Bursa’dan 20 dakika gibi bir zamanda İstanbul’a ulaşabilmek. İstanbul’un çarşısına, merkezine ve kalbine inebilmek çok mühim" dedi.

"Bundan sonra bu hizmetimiz artarak devam edecek" diyen Recep Altepe, "Şu anda belediyemizin 4 tane uçağı oldu. Bu uçaklar 12 kişi kapasiteli. Artık Bursa-İstanbul arasında çalışırken, bir yandan da Bandırma’dan gelen taleplerle Bandırma uçuşlarını da başlatmış oluyoruz. İzmir ve Çeşme’ye de Bursa’dan uçuşlar yapılacak” diye konuştu.

Yunuseli Havalimanı da açılıyor

Kısa zaman zarfında Bursa şehir merkezindeki Yunuseli Havaalanı'ndan İstanbul’a uçuşların başlayacağını bildiren Başkan Recep Altepe, “Bununla ilgili devir işlemleri Milli Savuma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Havaaalanı kısmı, 592 bin metre karelik alan belediyemize tahsis edildi. Önümüzdeki birkaç gün içinde devir işlemleri bitmiş olacak. Artık Bursa şehir merkezinden de İstanbul’a 20 dakika da uçulabilecek” şeklinde konuştu.

Bursa-İstanbul seferleri başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

ESB ~ 7 yıl önce
Bursa Büyükşehir Belediyesinin daha önceden bu uçuşları gerçekleştiren özel şirkete borcu yok muydu yahu? Yanlış mı hatırlıyorum??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İniş takımları.... ~ 7 yıl önce
İniş takımlarını açmayı unutmayan pilot almayıda unutmayın...;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İniş takımları.... ~ 7 yıl önce
İniş takımlarını açmayı unutmayan pilot almayıda unutmayın...;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 7 yıl önce
Ucaklar dhc dash serisi mi var mi bilen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cessna ~ 7 yıl önce
Ucaklar Dsh Dash degil, Cessna Caravan 208 modeli Amphibian serisi ( hem karada hem denizde kullanilabilne özelliği ). 14 yolcu kapasiteli diye biliyorum. Finansal zorluga giren Seabird firmasiyla kiralama anlaşması ile kullanilan onceki ucaklar ise Twin Otter 300 modeliydi ve 18 kişilik biraz daha büyük ucaklardi.
Yemezler ~ 7 yıl önce
Akıl var mantık var. Devlet körfez köprüsünü boşuna mı yaptırdı? Bir de üstelik günde bilmem kaç araç geçerse devlet yüklenici firmalara milyonlarca dolar ödeyecekmiş. Eee, havayolu ile bu köprü kullanımına rekabet getirirsen o köprüden geçmesi beklenen sayıyı nasıl tutturacaksın? Ulaştırma Bakanlığı bu işe takoz koyar, biz de bu tür açıklamaları yemeyiz diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB COOR. ~ 7 yıl önce
Köprü ücretini fazla bulup körfezi dolanmaya üşenmeyen vatandaş rağbet etmeyecektir muhtemelen. Siz canınızı sıkmayın. Bir de herkes aynı statüde, aynı sektörde, aynı imkanlarla çalışıp, aynı şeyleri talep etmez. Şu sınırlı düşüncelerinizden bi' kurtulun artık. Kurtulun ki ileriye doğru yol kat-edebilelim!
Bitmeyen şarkı ~ 7 yıl önce
Yine mi? Bunlar palyatif çözümlerdir. Madem havaalanını aldınız, pisti büyütün de Bursadan her yere uçuş olsun. Bursada sadece Yunuseli SAW a alternatif olabilir. Yenişehirin en büyük şanssızlığı SAW ın yakın olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LANDING AREA ~ 7 yıl önce
Istanbul'da nireye ineceeniz caanıımm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Take off ~ 7 yıl önce
Haliçte Balat iskelesinin az ilerisinde.
Canım ~ 7 yıl önce
Belki bilmiyorsunuz ama bu uçuşlar, deniz uçakları ile yapılacak. Haliç'e inecekler daha önceden olduğu gibi. Uçakların hem karaya hem denize inebilme ve havalanma özelliği var. O yüzden karadan havalanıp suya inecek. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız internette videoları var :)
600 m.lik meydan ~ 7 yıl önce
O meydandan hangi uçak uçar.hayalle yaşama.pilot olan anlar.20 dk ya uçar deniyor hayal gidiş 2saatten aşağı olmaz.hayal ürünü yaratmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 saat ? Otobandan ~ 7 yıl önce
Yunuseli pisti 1.400 m.
Meydan ~ 7 yıl önce
O meydanın pisti 600 mt değil 1,395 mt.dir. Embraerlerin iniş kalkışına uygun bir pisttir. Kimseyi yanlış bir fikre yöneltmeye hakkınız yok. Ama bu devirde 1,395 mt pisti olan, her tarafı günden güne manialarla kuşatılmış, kadük havalimanı mı kaldı derseniz, bu sonuna kadar doğru. Kapatıp batı yönüne uygun bir havalimanı yapılmadıkça bu Yunuseli hikayesini hep dinleriz.
recep altepe ~ 7 yıl önce
Sn Altepe İstanbul'u belki hiç bilmiyordur ama Topbaş'ın yerine gelse İstanbul'da kat kat iyi işler yapar. Bursalıları İDO tekelinden ve Turk Telekom tekelinden kurtaran adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kat 14 ~ 7 yıl önce
Ne mutluluk! """Yeni alınan uçakla birlikte Gemlik'ten Haliç'e 20 dakika olan mesafe 18 dakikaya düştü.""" Yani beş uçak daha alacak olursa sevgili Bursa Büyükşehir Belediyesi, mesafe 8 dakikaya düşer. Ha gayret, 1 dakikaya düşürelim, olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gemlik ~ 7 yıl önce
gemlik ile yunuseli'nin konumlarına bakarsanız olayın 2 dk'tan çok daha farklı olduğunu görebilirsiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000