08 Mart 2022, Salı 16:22:46

Bursa Yenişehir Havalimanı Sinek Avlayacak

Türkiye'nin sanayi şehirlerinden Bursa yıllardır havayolu ulaşımıyla ilgili sıkıntılar yaşıyor. Bursa'nın benzer sıkıntıları bu sene de yaşaması bekleniyor.
  • Yolcu olduğu halde kapatmak istiyorlar. Muş'a giden uçaklar dolu gitmesine rağmen Bursa Muş seferlerini iptal ettiler.Nedeni anlaşılabilir değildir. Demek ki Bursa'ya havaalanı layık görmeyenler vardır. Sadece doğru bir organizasyon ile pek çok şehre uçak seferlerinin dolu gideceğini düşünüyorum.
  • İstanbul havalimanlarına göre bursa kalkan uçaklar arasında fiyat farkı çok. Fiyatları indirsinler veya eşitleseler yolcu çokkk.
  • O kadar cahil ve ön yargılı bir toplumuz ki bu yüzden hep geriye gidiyoruz.Adam kalkmış diyor Sabiha Gökçen daha yakın ve daha iyi.Nasıl yakın nasıl daha iyi?Bursadan sabiha Gökçen körfezi dolanırsan 3 saat.Feribot kullanırsan 2-2.5 saat.Yeni köprüyü kullanırsan 1.5 saat.Özel aracınla köprüyü kullanmak çok pahalı.Gidiş dönüş 369 TL.Feribot da keza öyle gidiş dönüş 290 TL.Körfezi dolansan uzak.Ayrıca havaalanı otopark ücretleri pahalı.Otobüsle gitsen yeni köprüden geçiyor bu da bilete yansıyor.Bursa terminal-Sabiha gidiş dönüş 170 TL.Bir de uçak biletleri üstüne büyük bir maliyet.Gelelim Yenişehire Kent meydanı-Yenişehir Havaalanı burulaş bilet ücreti gidiş dönüş sadece 21 TL.Ulaşım 45-50 dk.Bu bir havaalanı için makul bir süre.Bu özel araçla daha da kısa.Köprü yok,feribot yok,trafik yok bu yüzden ulaşım ucuz ve kısa.Fahiş otopark ücreti yok çünkü orası bir devlet havaalanı.Ayrıca yoğunluk olmuyor Yenişehir Havaalanında sıra beklemiyorsun. Yenişehirden daha önce yapılan seferlerde hiçbir zaman doluluk oranı sorunu olmadı ama hep seferleri durdurup engellediler. Akp Bursa belediyesi dahil Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanına hizmet ediyor.Sebebi akp yandaşlarının işletmesi yolcu garantisi verilmesi onların para kazanmasının amaçlanması.Ayrıca bazı bilgisizler Yenişehire boşuna havaalanı yapıldı diyor.Orda askeri bir havaalanı zaten vardı.Düzenleme yapılıp sivil uçuşlara açıldı.Yani devlet tasarruf etti.Boşa yapılan bir havaalanı varsa o da İstanbul havaalanı.Milyarlarca euroyu sokağa attılar.Atatürk genişletilip kullanılabilirdi.Amaç hizmet değil.Yandaşa iş verip parayı bölüşmek.Göreceksiniz (Bursa-Bilecik-Eskişehir treni) Geçit-Yenişehir havaalanı durağı faaliyete geçtiğinde bile yine farklı şehirlere seferler artmayacak.Çünkü mesele yakınlık-uzaklık ve yolcu potansiyeli meselesi değil.Canım Bursam sahipsiz.
  • Bir hafta on gün sonra yaz sezonu yeni uçuş planlamaları deklare edilir herkes sus pus olur.......Kışın çalışan meydan yazın niye çalışmasın, üstelik pandemi can çekişirken?
  • Yunuseli havalimanını botanık parka doğru uzatıp, Fuat Kuşçuoğlu caddesını yer altından verebilirler
  • Yenişehir uzak olduğu ve Bursa merkez de şehire yakın alternatif bir havalimanı olmadığı için herkes sabiha gökçeni tercih ediyor. Yunuseli havalimanı yarım yapılarak büyütülebilşr veya görükle tarafına yeni merkez havalimanı yapılabilirdi…
  • o bolgede bir tek kocaeli cengiz topelin önü açık. onu da bilerek çalışmasına izin vermiyorlar. sırf sabiha gökçene rakip olmasın diye.
  • Çünkü Sabiha bile bursa merkeze daha yakın. Kim gitsin oraya
  • Bir yanlış planlama daha, koskoca havalimanı atıl mı kalacak? Yaz sezonu uçuşları full dolu olan bir alandaki seferler neden iptal edilir ki?
  • Yunuseli Havalimanı varken gittiler oraya yaptılar ne için rant icin. Bursayı Burtvin yaptılar. Faruk Çelik ve mevcut yönetim.

Türkiye'nin sanayi şehirlerinden Bursa yıllardır havayolu ulaşımıyla ilgili sıkıntılar yaşıyor. Bursa'nın benzer sıkıntıları bu sene de yaşaması bekleniyor.

Yolcu uçuşlarına açık Bursa Yenişehir Havalimanı, 2022 yılının yaz aylarında da hiçbir hava yolu şirketinin uçuş planları arasında yer almıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Bursa'dan Trabzon, Erzurum ve Muş'a hafta iki sefer düzenlenirken bu yıl yaz aylarında Bursa Yeni Şehir Havalimanı sinek avlayacak gibi görünüyor.

©AirportHaber.com

Bursa Yenişehir Havalimanı Sinek Avlayacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Battal Gazi ~ 2 yıl önce
Yolcu olduğu halde kapatmak istiyorlar. Muş'a giden uçaklar dolu gitmesine rağmen Bursa Muş seferlerini iptal ettiler.Nedeni anlaşılabilir değildir. Demek ki Bursa'ya havaalanı layık görmeyenler vardır. Sadece doğru bir organizasyon ile pek çok şehre uçak seferlerinin dolu gideceğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 2 yıl önce
İstanbul havalimanlarına göre bursa kalkan uçaklar arasında fiyat farkı çok. Fiyatları indirsinler veya eşitleseler yolcu çokkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H.sakin ~ 2 yıl önce
O kadar cahil ve ön yargılı bir toplumuz ki bu yüzden hep geriye gidiyoruz.Adam kalkmış diyor Sabiha Gökçen daha yakın ve daha iyi.Nasıl yakın nasıl daha iyi?Bursadan sabiha Gökçen körfezi dolanırsan 3 saat.Feribot kullanırsan 2-2.5 saat.Yeni köprüyü kullanırsan 1.5 saat.Özel aracınla köprüyü kullanmak çok pahalı.Gidiş dönüş 369 TL.Feribot da keza öyle gidiş dönüş 290 TL.Körfezi dolansan uzak.Ayrıca havaalanı otopark ücretleri pahalı.Otobüsle gitsen yeni köprüden geçiyor bu da bilete yansıyor.Bursa terminal-Sabiha gidiş dönüş 170 TL.Bir de uçak biletleri üstüne büyük bir maliyet.Gelelim Yenişehire Kent meydanı-Yenişehir Havaalanı burulaş bilet ücreti gidiş dönüş sadece 21 TL.Ulaşım 45-50 dk.Bu bir havaalanı için makul bir süre.Bu özel araçla daha da kısa.Köprü yok,feribot yok,trafik yok bu yüzden ulaşım ucuz ve kısa.Fahiş otopark ücreti yok çünkü orası bir devlet havaalanı.Ayrıca yoğunluk olmuyor Yenişehir Havaalanında sıra beklemiyorsun. Yenişehirden daha önce yapılan seferlerde hiçbir zaman doluluk oranı sorunu olmadı ama hep seferleri durdurup engellediler. Akp Bursa belediyesi dahil Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanına hizmet ediyor.Sebebi akp yandaşlarının işletmesi yolcu garantisi verilmesi onların para kazanmasının amaçlanması.Ayrıca bazı bilgisizler Yenişehire boşuna havaalanı yapıldı diyor.Orda askeri bir havaalanı zaten vardı.Düzenleme yapılıp sivil uçuşlara açıldı.Yani devlet tasarruf etti.Boşa yapılan bir havaalanı varsa o da İstanbul havaalanı.Milyarlarca euroyu sokağa attılar.Atatürk genişletilip kullanılabilirdi.Amaç hizmet değil.Yandaşa iş verip parayı bölüşmek.Göreceksiniz (Bursa-Bilecik-Eskişehir treni) Geçit-Yenişehir havaalanı durağı faaliyete geçtiğinde bile yine farklı şehirlere seferler artmayacak.Çünkü mesele yakınlık-uzaklık ve yolcu potansiyeli meselesi değil.Canım Bursam sahipsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A. K ~ 2 yıl önce
Sevgili kardeşim. Doğru tektir. Günümüzde ülke değil; fert çıkarları önemli. Yazdıklarını şu sayfada anlayacak kimse yok! Şahsi menfaatler; ülkemiz menfaatlerinin önüne geçmiş. Yazık.
Stand by ~ 2 yıl önce
Bir hafta on gün sonra yaz sezonu yeni uçuş planlamaları deklare edilir herkes sus pus olur.......Kışın çalışan meydan yazın niye çalışmasın, üstelik pandemi can çekişirken?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liman yak ~ 2 yıl önce
Rusya uçuş yapamayacağı için bizim ucaklar oraya yolcu taşıyacak..o yuzden
ferit ~ 2 yıl önce
Yunuseli havalimanını botanık parka doğru uzatıp, Fuat Kuşçuoğlu caddesını yer altından verebilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imkansiz ~ 2 yıl önce
2 sene once 13 katli 10nblok yapildi hurriyet mahallesine..pistim basina denk gelen hizaya..
İmkanlı ~ 2 yıl önce
Asıl yorumcu arkadaş o pisti kastedmiyor;doğu-batı yönlü 09/27 pistini ve bu pistin yanından(doğusundan) geçen duble yolu kastediyor...Yunuseli meydanı + şeklinde 2 piste sahip,sizin bahsettiğiniz kuzey-güney yönlü olan pistin kuzey tarafındaki yüksek katlı yapılar, doğru.Bakyapı prestij modern evler....
Bursa ~ 2 yıl önce
Yenişehir uzak olduğu ve Bursa merkez de şehire yakın alternatif bir havalimanı olmadığı için herkes sabiha gökçeni tercih ediyor. Yunuseli havalimanı yarım yapılarak büyütülebilşr veya görükle tarafına yeni merkez havalimanı yapılabilirdi…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efelek air ~ 2 yıl önce
o bolgede bir tek kocaeli cengiz topelin önü açık. onu da bilerek çalışmasına izin vermiyorlar. sırf sabiha gökçene rakip olmasın diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ismini vermek istemeyen yorumcu ~ 2 yıl önce
Çünkü Sabiha bile bursa merkeze daha yakın. Kim gitsin oraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 2 yıl önce
Bir yanlış planlama daha, koskoca havalimanı atıl mı kalacak? Yaz sezonu uçuşları full dolu olan bir alandaki seferler neden iptal edilir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faruk Çelik Hatasi ~ 2 yıl önce
Yunuseli Havalimanı varken gittiler oraya yaptılar ne için rant icin. Bursayı Burtvin yaptılar. Faruk Çelik ve mevcut yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000