03 Mayıs 2016, Salı 13:29:01

Bursa hava kargo için harekete geçti

BTSO Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yenişehir Havalimanı’ndaki kargo depolarının hava kargo taşımacılığına açılması gerektiğini söyledi.
  • yenişehir bilecik e daha yakın. Yenişehir e gidene kadar deniz otobüsüyle istanbula geçiyorsun. Şu yunuseli olayını keşke tekrar düşünseler
  • Yenişehir Hava Alanına okadar çok ilgi varki halk çitlere hücüm etmiş izdiham varmış.15 sene önce yapılan soğuk hava depoları da sebze meyve ihracatı için dönemin malum siyasetçileri tarafından yaptırılmışdı. Hava alanındaki yoğunlukdan kargo uçaklar inemiyormuş.3 gün sonrasına iniş müsadesi veriliyormuş.Bursa nın içindeki Yunuseli hava alanı kalmış olsaydı Bursa lılara daha çok faydası olurdu.Ozamanda söyledik şimdi de söylüyoruz YENİŞEHİR HAVA ALANI BURSANIN HAVA ALANI DEĞİLDİR.Zamanın malum Yenişehirli politikacısının malum nedenlerle yaptığı işler.
  • Yenişehire hava kargo şirketi kuracağım yakında
  • tmm sn msglsn glba...

Türkiye’deki oda ve borsalara rol model olan sektörel konseyler, kent ve ülke ekonomi gündemini belirlemeye devam ediyor. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Lojistik Sektör Konseyi üyeleri, Bursa’da hava kargo taşımacılığının başlaması için harekete geçti.

Konsey üyeleri, Yenişehir Havalimanı’na ziyarette bulundu. Ziyarete, BTSO Lojistik Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Hasan Çepni, 48. Komite Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu ve konsey üyeleri katıldı. Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak’ı makamında ziyaret eden Lojistik Konseyi Üyeleri, havalimanı bünyesinde kurulu olan hava kargo depolarının durumu hakkında bilgiler aldı. BTSO heyeti ayrıca havalimanı pistini de inceledi.

"ASRIN PROJESİ YENİŞEHİR’E İLGİYİ ARTIRACAK"
BTSO Lojistik Konseyi Başkanı Çepni, Bursa Yenişehir Havalimanı’nın son yıllarda yoğun talep gördüğünü söyledi. Çepni, özellikle İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun faaliyete geçmesi ile havalimanına olan ilginin daha fazla artacağını vurguladı. Hasan Çepni, “Şimdiye kadar Yenişehir Havalimanı’nın gücünü ve avantajlarını kullanamadık. 5 yıl içerisinde Yenişehir Havalimanı gerçek potansiyeline ulaşacaktır” diye konuştu.

"HAVA KARGO DEPOLARINI AKTİF HALE GETİRMELİYİZ"
Yenişehir Havalimanı’nın mümkün olduğunca iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Çepni, 15 yıl önce Yenişehir havalimanı ile birlikte yapılan kargo depolarının kullanıma açılması gerektiğini dile getirdi. Bursa’nın hava kargo ulaşımında Güney Marmara’nın merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu anlatan Çepni şöyle konuştu:

"Bursa Türkiye’nin ihracatına liderlik eden şehirlerden birisidir. Ürünlerimizin dünyanın dört bir tarafına göndermek için Yenişehir Havalimanı en doğru adres. Şimdiye kadar kullanamadığımız bu alanları en yakın zamanda tekrar faaliyete açmalıyız. Hava ulaşımında örnek çalışmalar sergileyen Bursa'ya hava kargo taşımacılığını başlatmalıyız. Bursa iş dünyası olarak bu depoların faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

"YENİŞEHİR KARGO TAŞIMACILIĞINA UYGUN"
Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak, Yenişehir Havalimanı’nı ayda yaklaşık 23 bin yolcunun kullandığını belirterek, son yıllarda havalimanına talebin arttığını söyledi. Havalimanında 9 bin 460 metrekare kapalı alana sahip kargo binası bulunduğunu ifade eden Pak, "Bu alanda her biri 115 metreküp olmak üzere 8 adet soğuk odası bulunuyor. DHMİ Bursa Yenişehir Havalimanı 24 saat iç ve dış hat yolcu ve kargo trafiğine açıktır. Pistimiz her türlü yolcu ve kargo uçağının iniş-kalkışına da uygundur. Her tür kargo uçağına yükleme yapabilen highloader aracının gelmesi ile kargo uçakları için hava alanında engel kalmamıştır” dedi.

Bursa hava kargo için harekete geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

yenişehir ~ 8 yıl önce
yenişehir bilecik e daha yakın. Yenişehir e gidene kadar deniz otobüsüyle istanbula geçiyorsun. Şu yunuseli olayını keşke tekrar düşünseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AND ~ 8 yıl önce
Yenişehir Hava Alanına okadar çok ilgi varki halk çitlere hücüm etmiş izdiham varmış.15 sene önce yapılan soğuk hava depoları da sebze meyve ihracatı için dönemin malum siyasetçileri tarafından yaptırılmışdı. Hava alanındaki yoğunlukdan kargo uçaklar inemiyormuş.3 gün sonrasına iniş müsadesi veriliyormuş.Bursa nın içindeki Yunuseli hava alanı kalmış olsaydı Bursa lılara daha çok faydası olurdu.Ozamanda söyledik şimdi de söylüyoruz YENİŞEHİR HAVA ALANI BURSANIN HAVA ALANI DEĞİLDİR.Zamanın malum Yenişehirli politikacısının malum nedenlerle yaptığı işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malum ~ 8 yıl önce
Yenisehirin malum politikacilari diye birsey yoktur. Yenisehir Bursa icinde siyasi olarak güçlü ve agirligi olan büyük bir ilce degildir. O havaalani zaten oradaydi. 1944te 2. Dunya savasi esnasinda insa edilmis askeri bir havaalanidir. Havaalanina yolcu terminali ve apron yapilip sivil ulasima acilma karari verildiğinde o havaalani 60 yildir zaten orada duruyordu. Yeni bir havaalanina yatirim yapilmamasi icin kıt ulke kaynaklarini akilci kullanim icin bu karar verildi. Ama havacilik ilkeleri göz önüne alinmadan kağıt uzerinde alinan bir karar oldugu icin sonuç yanlış oldu. Bu kısmı dogru. + cok yakindaki artik bir dünya devi olan Istanbul AHL faktörü.
And ~ 8 yıl önce
malum. Sen nerede yaşıyorsun. O bahsettiğin 1944 yılında yapıldığını söylediğin pistin yanına D.H.M.İ yeni bir pist yaptı.İşte o pistin ve soğuk hava depolarının yapıldığı yıllardaki malum Yenişehirin politikacılarından bahsediyorum.
Airmail34 ~ 8 yıl önce
Yenişehire hava kargo şirketi kuracağım yakında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pki ~ 8 yıl önce
tmm sn msglsn glba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000