20 Mayıs 2019, Pazartesi 17:01:51

Bulgaristan'dan ABD'ye F-16 tepkisi

Bulgaristan Savunma Bakanı Karakaçanov, "ABD'nin F-16 savaş uçakları için bizden talep ettiği fiyat abartılı ve mantıksız." dedi.
  • Isvicrenin de dusmani yok fakat senelerdir savas ucaklari var. Hatta 1980 lerde 400 tane savas ucagi vardi. Bugun F18 ve F5 ucaklari kullaniyor ve hatta Fransiz "Rafale" ucagini denemekte.
  • Bulgaria ve Romania Nato'ya hiç ihtiyacı yokken haybeden üye oldu güya Rus tehditi varmış gibi gaza getirip Amerikanın askeri sömürgesi olma yolu açıldı böylece.Uçak başına 56 m. € düşüyor ki bu anormal yüksek.Biz F-16 ları 22 m. $' a almıştık 34 yıl önce....Alacaksanız Fransız yada İngiliz uçaklarından alın,Rus uçağı aldırmazlar size biliyoruz NATO MATO ayakları.
  • bekleyin milli uçağı yapınca size ucuza sataruz
  • Sizin F16`yla ne isiniz var acaba?
  • O uçakları size 5 Leva ya tıpış tıpış aldıracaklar. Bunu hepimiz biliyoruz.
  • Ne gerek var coninin uçana biz komşuları olarak hürkuş satalım...
  • Soyismin 10 numero dayı karakaçanov
  • Hürkuş alsınlar daha iyi. 16 uçakla zaten ülkeyi savunamazlar büyük bir güce karşı.
  • 7 milyon nüfuslu Bulgaristan bile ülkesinin halkının parasını savurmuyor israf etmiyor umarım geçmişte biz F16 yı alırken bizimkilerde aynı şekilde davranmıştır

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, ABD ile savaş uçağı alımı için yürüttükleri görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini belirterek, "ABD’nin F-16 savaş uçakları için bizden talep ettiği fiyat abartılı ve mantıksız." dedi.

Karakaçanov, düzenlediği basın toplantısında, Bulgaristan ile ABD arasında 16 adet F-16 savaş uçağı alımı amacıyla yürütülen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanabileceğini söyledi.

Bulgaristan Parlamentosunun uçakların alımı için 900 milyon avro bütçe ayırdığını kaydeden Karakaçanov, "ABD’nin F-16 savaş uçakları için bizden talep ettiği fiyat abartılı ve mantıksız." dedi.

Karakaçanov, ABD ile yapılan görüşmelerin umut verici olmadığını belirterek, "Gerçek fiyatı 3 Bulgar levasını geçmeyen bir şeyin fiyatının tam 5 leva olduğunu söylediklerinde nasıl bir yanıt verirsiniz? Bakın, çocuklar, 'Bu fiyat neden bu kadar kabarık?' dersiniz." şeklinde konuştu.

ABD ile görüşmelerin süreceğini dile getiren Karakaçanov, fiyatın makul seviyeye çekilmesi, ödemelerin vadeye bağlanması ve ilk uçakların en geç iki yıla kadar teslimi konusunda ısrarlı olduklarını kaydetti.

Karakaçanov, ABD hükümeti ile görüşmelerin sonuç vermemesi durumunda söz konusu uçakları İsveç'ten alabileceklerini söyledi.

İsveç uçak şirketi Svenska Aeroplan Aktie Bolaget (SAAB) ile temasa geçileceğini söyleyen Karakaçanov, "Biz şimdilik gerekli çabaları gösterip görüşmeleri sürdürüyoruz ancak ABD hükümeti ile temaslarımızdan sonuç alamazsak İsveç'in SAAB şirketi ile görüşmelere gidebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Hava Kuvvetlerinin eski Rus yapımı MiG tipi 16 savaş uçağına sahip olduğu ve bunlardan sadece 4’ünün görev yapabilecek durumda bulunduğu belirtiliyor.

Bulgaristan Parlamentosu, 16 Ocak'ta ülkenin yeni savaş uçağı filosu alması yönündeki kararı kabul etmiş ve hükümet, ABD ile 16 adet F-16 tipi savaş uçağı alımı amacıyla görüşmelere başlamıştı.

Bulgaristan'dan ABD'ye F-16 tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

B727-2F2 ~ 5 yıl önce
Isvicrenin de dusmani yok fakat senelerdir savas ucaklari var. Hatta 1980 lerde 400 tane savas ucagi vardi. Bugun F18 ve F5 ucaklari kullaniyor ve hatta Fransiz "Rafale" ucagini denemekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karakaçanoğlu ~ 5 yıl önce
Bulgaria ve Romania Nato'ya hiç ihtiyacı yokken haybeden üye oldu güya Rus tehditi varmış gibi gaza getirip Amerikanın askeri sömürgesi olma yolu açıldı böylece.Uçak başına 56 m. € düşüyor ki bu anormal yüksek.Biz F-16 ları 22 m. $' a almıştık 34 yıl önce....Alacaksanız Fransız yada İngiliz uçaklarından alın,Rus uçağı aldırmazlar size biliyoruz NATO MATO ayakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekleyin ~ 5 yıl önce
bekleyin milli uçağı yapınca size ucuza sataruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BLG ~ 5 yıl önce
Sizin F16`yla ne isiniz var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 5 yıl önce
sende niye varsa onda da o yüzden var, adamı sen mi koruyacan?
? ? ? ~ 5 yıl önce
Kime karşı koruyacak? Türk,Romen,Yunan,Makedon hepsi dost kuvvet Natocu.
?????? ~ 5 yıl önce
iyide sende niye var o zaman? hem sen yarın nato dan çıkarsan!
? ? ? ~ 5 yıl önce
BİZİMKİLER HER GÜN K.IRAKA GİDİP GELİYORLAR.K.Kıbrıs var Stratejik...Yunanla özel husumetimiz var 100 yıllık..Ermenistan,Suriye dost kuvvet mi?
Bulgaria ~ 5 yıl önce
O uçakları size 5 Leva ya tıpış tıpış aldıracaklar. Bunu hepimiz biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah Allah ~ 5 yıl önce
Ne gerek var coninin uçana biz komşuları olarak hürkuş satalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soyisim ~ 5 yıl önce
Soyismin 10 numero dayı karakaçanov

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Hürkuş alsınlar daha iyi. 16 uçakla zaten ülkeyi savunamazlar büyük bir güce karşı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jhkiusng ~ 5 yıl önce
7 milyon nüfuslu Bulgaristan bile ülkesinin halkının parasını savurmuyor israf etmiyor umarım geçmişte biz F16 yı alırken bizimkilerde aynı şekilde davranmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BG ~ 5 yıl önce
Hürkuş. Hürkuş seni korusunda komşuya düşünme kardeş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000