17 Ocak 2019, Perşembe 08:34:30

Bulgaristan ABD'den F-16 alacak

Bulgaristan'da parlamento Hava Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 8 adet yeni "F-16 Block 70" tipi savaş uçağı alınması için hükümetin ABD ile görüşmesine onay verdi.
  • Yeni? Hala üretiliyor mu?
  • Üretim sözleşmesi 240 adetlikti, 240 adet üretildi ve bitti. Bazıları sözleşme kapsamında Mısır vb ülkelere teslim edildi, hepsi bizim envanterimize girmedi.
  • Bulgar hava kuvvetlerinin gücüne güç katacak. Buna inananlar da vardır elbet. Her toplumda cahil vardır inanacak. Öte yandan Lockheed martin de “Türk F16 larının şusu var busu yok” diye güya hava üstünlüğü sağlamaları için yazılım donanım teklifi yapıyordur. 2-3 sene sonra da artık sistemleriniz eskidi yenileme zamanı geldi diye kapılarını aşındırmaya başlarlar.
  • Ya biz bu F16ları üretmiyor muyduk millet? Ne oldu bu filmler https://youtu.be/LPp9eEUeEzA

Bulgaristan'da parlamento Hava Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 8 adet yeni "F-16 Block 70" tipi savaş uçağı alınması için hükümetin ABD ile görüşmesine onay verdi.

İktidardaki Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar Partisi (GERB), parlamentoda yapılan oylamada üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekillerinin desteğini aldı.

HÖH Lideri Mustafa Karadayı, "Tutumumuz net ve kesin. Söz konusu milli güvenlik olduğunda popülizmin yeri yoktur. Biz basit teknik donatım almıyoruz, milli güvenliğimize yatırım yapıyoruz." dedi.

Öte yandan ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) milletvekilleri hükümetin parlamentodan "açık çek talep ettiğini" öne sürüp, ABD ile F-16'lar için görüşülmesine karşı çıktı.

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, "Alınan karar sonucu Bulgaristan hükümeti yeni uçak filosunun alımı için ABD ile daha esnek görüşmeler yapabilecek. Bu görüşmeler sonuç vermezse İsveç ile Gripen uçaklarının alınması için görüşülecek." diye konuştu.

Karakaçanov, normal şartlarda 8 ay süren bu tür görüşmelerin en fazla 4 ayda tamamlanacağını söyledi.

Parlamento, 2018'de aynı konuda aldığı kararında uçakların alımı için yaklaşık 1 milyar avro bütçe ayırmıştı. Yeni kararda ise fiyat konusunda rakam belirtilmedi.

Bulgaristan'ın almak istediği 8 adet F-16 Block 70 tipi uçağın Hava Kuvvetlerinin halihazırda kullandığı ancak teknolojik ömrünü doldurmuş olan Rus yapımı MİG-21 ve MİG-29'ların yerini alması bekleniyor.

Bulgaristan ABD'den F-16 alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yolcu ~ 5 yıl önce
Yeni? Hala üretiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 ~ 5 yıl önce
Üretim sözleşmesi 240 adetlikti, 240 adet üretildi ve bitti. Bazıları sözleşme kapsamında Mısır vb ülkelere teslim edildi, hepsi bizim envanterimize girmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delicevat ~ 5 yıl önce
240 adet sadece tsk nın idi.. c ve d modelleri üretildi, mısır için a ve b üretildi..
8 adet F16 blok 70 breh breh breh ~ 5 yıl önce
Bulgar hava kuvvetlerinin gücüne güç katacak. Buna inananlar da vardır elbet. Her toplumda cahil vardır inanacak. Öte yandan Lockheed martin de “Türk F16 larının şusu var busu yok” diye güya hava üstünlüğü sağlamaları için yazılım donanım teklifi yapıyordur. 2-3 sene sonra da artık sistemleriniz eskidi yenileme zamanı geldi diye kapılarını aşındırmaya başlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ve F16 ~ 5 yıl önce
Ya biz bu F16ları üretmiyor muyduk millet? Ne oldu bu filmler https://youtu.be/LPp9eEUeEzA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000