03 Mayıs 2022, Salı 08:58:47

Bulgar otojir hava aracı prestijli Amerikan ödülü sahibi oldu

Amerika’nın Florida eyaletinde deneysel uçak üreticilerine yönelik gerçekleşen prestijli fuarda Bulgar şirketi birinci oldu.

Amerika’nın Florida eyaletinde deneysel uçak üreticilerine yönelik gerçekleşen prestijli fuarda Bulgar şirketi birinci oldu. 1960 yılından bu yana büyük ilgi gören fuarda Bulgar otojir, “en güzel iki kişilik araç” dalında ödülün sahibi oldu.

OTOJİR NE DEMEK?

Otojir helikopter ve uçak arasında bir karışımdır. Modelin ismi “Kallithea” ve Yunancadan tercüme edilince en güzel manzara anlamına gelmekte. Otojir karbon gövdesi ile en fazla 600 kilogram ağırlığında ve son derece manevralı olmasından dolayı zor alanlardan uçuş yapabiliyor ve böylece birçok farklı alanda kullanılabilmekte.

İlk otojir bundan 22 yıl önce üretildi, ancak piyasaya sürülmedi. Şirket 2004 yılında yeni bir model oluşturuyor ve 2008 yılında Montana yakınlarında bulunan havaalanında başarılı test uçuşu gerçekleştiriyor.

Ödüllü “Kallithea” modelini 2011 yılında geliştirmeye başlayan şirkette, şu anda tüm Bulgaristan’dan 25’in üzerinde mühendis çalışıyor.

Bulgar otojir hava aracı prestijli Amerikan ödülü sahibi oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000