02 Mayıs 2011, Pazartesi 16:15:35

BU UÇUŞA YÜREK DAYANMAZ

Chkalovsky Hava Üssü’nden kalkan Tupolev 154B tipi uçak, havada dakikalarca kontrolsüz şekilde uçtu. Pilotlar mucize eseri uçağı piste indirmeyi başardı, kimsenin burnu dahi kanamadı.
  • taşı atıyor millet de arızayı tartışıyor, uçak uzun süre uçmamış da bilmem ne... herhangi bir sorun yok arkadaşlar, test uçuşu, kimsede panik yok, etrafta hareketlilik gördünüz mü? hayır. önceden haberdar olan birileri de kaydediyor sakin sakin. şakahaber
  • Arkadaşlar anlamadınız mı? Bu yeni SOLO RUS:)))
  • eğer doğruysa uzun süredir yerde yattığı; illaki büyük bir bakım yapılmadan uçurulmaz. ve bence pilot bir nevi denemeler yapmıştır uçağın tepkilerini ölçmek için gerçekten arıza olsaydı bu bana göre o uçak tek parça inemez gibi geliyor bu kadar acayip bir uçuştan sonra. o videoda özellikle çekilmiştir bilinçli olarak yoksa nasıl denk geldi tamda bu arızaya:)
  • Gene de seviyorum Rus uçaklarını ya... Bu arada, pilotun bu stresten yarı ömrü gitmiştir.
  • bana pek de kontrolsüz gelmedi. aieron-rudder koordinasyon testine benzettim. kolonu sağa bas pedalı sola ya da tersini yapınca uçak sağa veya sola o hareketi yapar. burnu ezerken rüzgar içine crabbing yaptı sonunda da. bana anormal bir şey gibi gelmedi. unutmayın o uçağı uçuranların çoğu mig veya sukhoi' lerden gelme adamlar.
  • bence sen kendine gül klavye pilotu.hatta limitlerini zorlama, G! limitlerini bulmuşsun ona gül..anlayana
  • Yakıttan dolayı an balans tır derım ben....Tanklar arasındakı yakıt akısı ılede alakalı olabılır.Yakıt arızası Tank arızası kesındır dıye dusunuyorum.Motor pallerı arası balanssızlıkta olabılır....Ama pılotlara helal olsun.....
  • Ariza: kumandalarin kaybolmasi, roll ve pitch. Pilot ucagi yere indirebilmek icin motor ve rudder ile kumanda ediyor..
  • Test uçuşu olmasın bu....
  • arkadasim gelin pilot olunda oyle konusalim sizlerle

Rusya’da kontrol uçuşu yapan Tupolev 154B tipi bir uçak, yürekleri ağızlara getirdi.  Chkalovsky Hava Üssü’nden kalkan uçağın, gökyüzünde kontrolsüzce uçuşunu amatör bir kamera saniye saniye kaydetti.

Uçağın kontrolünü tamamen yitiren pilotlar, havada yunuslama yapan, sağa sola ve yukarı aşağı hareket eden uçağı havada tutabilmek için büyük çaba gösterdi.

Dakikalarca o şekilde gökyüzünde kalma savaşı veren uçak, endişeli bakışlar arasında askeri hava üssüne inmeyi başardı. Üstelik uçak inişten sonra pist dışına çıkmayıp, pistte kalmayı başardı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, uçağın uzun süredir kullanılmadığı ve uzun zaman sonra ilk kez uçuşa verildiği öne sürüldü.

 

BU UÇUŞA YÜREK DAYANMAZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
taşı atıyor millet de arızayı tartışıyor, uçak uzun süre uçmamış da bilmem ne... herhangi bir sorun yok arkadaşlar, test uçuşu, kimsede panik yok, etrafta hareketlilik gördünüz mü? hayır. önceden haberdar olan birileri de kaydediyor sakin sakin. şakahaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar anlamadınız mı? Bu yeni SOLO RUS:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eğer doğruysa uzun süredir yerde yattığı; illaki büyük bir bakım yapılmadan uçurulmaz. ve bence pilot bir nevi denemeler yapmıştır uçağın tepkilerini ölçmek için gerçekten arıza olsaydı bu bana göre o uçak tek parça inemez gibi geliyor bu kadar acayip bir uçuştan sonra. o videoda özellikle çekilmiştir bilinçli olarak yoksa nasıl denk geldi tamda bu arızaya:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gene de seviyorum Rus uçaklarını ya... Bu arada, pilotun bu stresten yarı ömrü gitmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bana pek de kontrolsüz gelmedi. aieron-rudder koordinasyon testine benzettim. kolonu sağa bas pedalı sola ya da tersini yapınca uçak sağa veya sola o hareketi yapar. burnu ezerken rüzgar içine crabbing yaptı sonunda da. bana anormal bir şey gibi gelmedi. unutmayın o uçağı uçuranların çoğu mig veya sukhoi' lerden gelme adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence sen kendine gül klavye pilotu.hatta limitlerini zorlama, G! limitlerini bulmuşsun ona gül..anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakıttan dolayı an balans tır derım ben....Tanklar arasındakı yakıt akısı ılede alakalı olabılır.Yakıt arızası Tank arızası kesındır dıye dusunuyorum.Motor pallerı arası balanssızlıkta olabılır....Ama pılotlara helal olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ariza: kumandalarin kaybolmasi, roll ve pitch. Pilot ucagi yere indirebilmek icin motor ve rudder ile kumanda ediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Test uçuşu olmasın bu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim gelin pilot olunda oyle konusalim sizlerle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000