20 Mart 2008, Perşembe 10:06:38

Bu uçak nereden geçiyor?

Terörle mücadelede her türlü ekonomik tedbirlerin alındığı bu günlerde bir havayolu şirketi Kuzey Irak'ta bulunan sözde Kürt Federal Devleti adına uçuş yapıyor. Peki, bu uçak nereden uçuyor?

Türkiye’nin son dönemlerde teröre yönelik yürüttüğü mücadeleler en üst seviyede devam ederken bir havayolu şirketi sözde Kürt Federal Devleti adına Süleymaniye’den Avrupa’nın çeşitli noktalarına uçuş düzenlemeye devam ediyor.

Mesopotamia (Mezopotamya) Air isimli havayolu şirketi MAP Jet’ten kiraladığı OE-IKB Avusturya tescilli McDonnell Douglas (MD) 83 tipi yolcu uçağıyla haftada 2 sefer olmak üzere Amsterdam-Viyana-Süleymaniye ve Frankfurt-Viyana-Süleymaniye hattında uçuyor.

Mesopotamia Air’ın MD-83 tipi yolcu uçağı, tamamı deri 170 koltuk kapasitesine sahip ve uçuş fiyatları 700-1150 dolar arasında değişiyor.

Terörle mücadelede Kuzey Irak’a yönelik uygulanan ekonomik yaptırımlar göz önüne alındığında önemli bir gelir kaynağı sağlayan havayolu şirketinin Türkiye Hava Sahası’nı kullanıp kullanmadığı merak konusu oldu.

Bu uçak nereden geçiyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000