26 Ekim 2014, Pazar 09:21:26

BU UÇAK BUSINESS JET KAVRAMINI DEĞİŞTİRECEK

Aerion ve Airbus tarafından ortak üretilecek olan Aerion AS2 sesten hızlı uçacak biçimde tasarlanıyor.
  • Öncelikle rte olmasaysi bunlar olmzdi gibi bir yaklasim cok cahilce, belki daha da iyisi olurdu kimse bilemez. Kaldi ki bu rte milletin memleketini cehenneme çevirmiş sen ucaga binmeyen insanlardan bahsediyorsun. Vatandas ucaga binmis ama vatandasa neler binmis bu arada onu gormezden gelmeyin. Surda siyaset yaptirmayn.
  • 90'ların ortalarında Rus Sukhio'nin böyle bir projesi vardı, hatta yaptıkları tasarım rüzgar tüneli testlerinde olumlu sonuç vermişti. Sonra ardı gelmedi maalesef.
  • Fiyatda fiyat diyosunuz sanki bu jetlere devletten maaşlı sigortalı çalışan binecek. Adı üstünde özel jet kodomanlar , para babaları binecek bırakın da onlar düşünsün fiyatını ki düşünüceklerini de hiç sanmıyorum.
  • benden duymuş olmayın ama başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetimiz, yerli iş jeti yapımı için kolları sıvamış durumda. bölgesel yolcu uçağı projesi de bu yüzden uzamış bulunmaktadır. 'yolcu' kategorisinde öncelikli iş jeti projesine ağırlık verilmektedir. buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Türkiye onun sayesinde göğe yükseliyor Allah razı olsun.
  • vakit nakittir !

Sesten hızlı yolcu uçakları geçmişte birden fazla ülke tarafından geliştirildi, ancak sadece Fransız/İngiliz ortak yapımı olan Concorde tam anlamıyla ticari olarak kullanıma girdi. Bu tür uçakları üretmek ve işletmek pek ucuza mal olmuyor. Üstelik ses hızını aşarken yarattıkları şok dalgaları yüzünden her hava koridorunu da kullanamıyor.

Ancak yine de bu tür uçakların sağladığı sürat avantajı çekici olmaya devam ediyor. Aerion firması tarafından tasarlanan AS2 modeli, sesten hızlı bir uçağın masrafının altından kalkabilecek sayılı alıcıya yönelik tasarlanmış. Bu uçak Concorde gibi büyük kapasiteli bir yolcu uçağı değil, aksine 20 kişilik bir özel jet olacak. Aerion firmasının tasarımında büyük gelecek gören Airbus, ortak çalışma için bir anlaşma imzaladı.

Ne var ki AS2’nin ilk uçuşunu 2021 yılından önce yapması beklenmiyor. Öncelikle uçak için gereken pek çok parça için üreticilerin bulunması gerekiyor ki, bunlara üç adet süpersonik hıza ulaşabilecek jet motoru da dahil. Ancak projenin büyük kısmını yüklenen Airbus bu uçağın potansiyelinden emin görünüyor.

Aerion AS2 tamamlandığında Mach 1.6 hıza rahatlıkla ulaşabilecek. Bu da normalde 10 saat süren San Francisco – Tokyo arası seyahati 6 saatte tamamlayabileceği anlamına geliyor. Ancak tabii ki bu jetin fiyatı da pek ucuz olmayacak. Benzer yolcu kapasitesine sahip ancak süpersonik olmayan özel jetler 30 milyon dolar civarında fiyat etiketine sahipken, Aerion AS2 tahminen 100 milyon dolar üzerinde fiyatla satışa çıkacak.

BU UÇAK BUSINESS JET KAVRAMINI DEĞİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Öncelikle rte olmasaysi bunlar olmzdi gibi bir yaklasim cok cahilce, belki daha da iyisi olurdu kimse bilemez. Kaldi ki bu rte milletin memleketini cehenneme çevirmiş sen ucaga binmeyen insanlardan bahsediyorsun. Vatandas ucaga binmis ama vatandasa neler binmis bu arada onu gormezden gelmeyin. Surda siyaset yaptirmayn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
90'ların ortalarında Rus Sukhio'nin böyle bir projesi vardı, hatta yaptıkları tasarım rüzgar tüneli testlerinde olumlu sonuç vermişti. Sonra ardı gelmedi maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shui murat ~ 9 yıl önce
Fiyatda fiyat diyosunuz sanki bu jetlere devletten maaşlı sigortalı çalışan binecek. Adı üstünde özel jet kodomanlar , para babaları binecek bırakın da onlar düşünsün fiyatını ki düşünüceklerini de hiç sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akhavacı ~ 9 yıl önce
benden duymuş olmayın ama başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetimiz, yerli iş jeti yapımı için kolları sıvamış durumda. bölgesel yolcu uçağı projesi de bu yüzden uzamış bulunmaktadır. 'yolcu' kategorisinde öncelikli iş jeti projesine ağırlık verilmektedir. buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Türkiye onun sayesinde göğe yükseliyor Allah razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akbedevi ~ 9 yıl önce
öyle kuru teşekkür yetmez kardeşim. ben helvadan heykelini yapıp tapıyorum evde boş zamanlarımda.
akhavacı ~ 9 yıl önce
haklısın kardeşim, kuru kuru teşekkür olmaz. biz Ulu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın izindeyiz. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır. 2004'ten bu yana havacılığın bu kadar büyümesi onun sayesine oldu. bugün milletimiz ülkemizin her bölgesinde havacılık sektöründe çalışabiliyorsa bu onun eseridir. Allah bin kere razı olsun. bu olumlu gelişmeleri duydukça gözyaşlarıma hakim olamıyorum. üçüncü havalimanının temel atma töreni yapılırken ağladığımı bilirim. muhteşem bir gelişme.
durmak yok ~ 9 yıl önce
10 milyondan fazla insan hayatında ilk defa akp hükümeti zamanında uçağa bindi. Uçak bileti fiyatları, otobüs bileti fiyatlarıyla yarışıyor. Buda mı gol değil? :)
tech ~ 9 yıl önce
vakit nakittir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000