Eskiden 100 ml'ye kadar sıvı maddelerin (içecek, kozmetik dahil) alınmasına izin verilirken, Soçi Olimpiyatları öncesinde alınan özel güvenlik önlemleri nedeniyle "miktarına bakılmaksızın sıvı alınması tamamen yasaklandı" açıklaması yapılmıştı.
7 Ocak-21 Mart tarihleri arasında sürecek yasağa kamuoyundan itirazlar gelmiş ve özellikle ila. kullanmak zorunda olan hastalar isyan etmişti.
Uygulama dün başlarken, bu tepkiler dikkate alınarak son anda bazı istisnalar getirildi. Buna göre ilaç, bebek yiyecekleri ve havaalanı içindeki duty free mağazalarından satın alınacak içkiler yasağa dahil olmayacak.
Ancak havaalanında güvenlik kontrolü sırasında yolcuların yanlarına alacakları ilaçların "gerçekten ilaç olduklarının" ispatı için doktor reçetesi dahil belge istenebileceği, bu nedenle çok zorunlu olmadıkça yolcuların yanlarına hiçbir sıvı madde almamalarının daha iyi olacağı uyarısı yapılıyor. (Türkrus)
Facebook Yorum