27 Eylül 2013, Cuma 07:50:23

BU PİLOT ÇOK KONUŞULUR

Arjantin Hava Kuvvetleri'nden bir pilot, cesareti ile internet dünyasında olay yarattı...
  • Bu görüntüler bizimkileri gaza getirmesin.. gerçi benim tanığım bir binbaşı vardı helly ile denize sıfır uçan. Böyle sınır denemeleri, yarın bir gün dog fight veya başka bir operasyonda işe yarayabilir.. Bu tarz hareketleri bütün hava kuvvetleri pilotları yapar..bunu saklamaya gerek yok..
  • Şimdi,eğri oturup doğru konuşalım,aynı uçuşu biz yapsak yine burada yani airport haber de kahramanlık falan değil pilotun yedi sülalesini yere serecek başlık atılırdı.Böyle geçiş yapan pilotu uçuştan bile ayrılsın istenirdi.Gerçi havakuvvetlerinde böyle tip çok uçuş yaptık.Hatta eksozdan çıkan gazın denizi yardığını gördük,tarlalarda toza dumana girdiğini gördük.Alçak uçuşla 2 tane çadır yıktım diye bizi uçuş kuruluna kadar çıkarmaya kalktılar.Yani bu iş yurt dışında yapıldımı buraya cesaret ,kahraman gibi başlık atarsınız,Türkiye de bir Türk pilotu uçtumu vatan haini diye lanse adersiniz.Eee normaldir burası Türkiye...
  • bu dahada alçaktan uçuyor
  • Bırakın Pilotu da , yerde bekleyenlere gerçekten hayran kaldım. Helal olsun:)
  • Başlığı böyle yazdım. Zira bu harekete muhteşem salaklık demekten başka birşey söylenmez. Sorun bakalım o pilota eğitim veren kuruma, o yetkiyi bu muhteşem salaklığı yapması için mi vermişler. Ya o esnada windshear olsaydı, ya rüzgar ani değişiklik yapıp yerdeki adamın kafasını iniş takımlarının srasına sıkıştırsaydı, olmayacağını kim garanti eder, hangi sağlam bilek buna engel olabilir? Bu haber yine böyle mi verilirdi? Cahilleri cesaretlendirmeyin. Bu sözü edilecek kadar büyük bir meziyet değil, havacılık ta bir sirk gösterisi değil. Şuna bakın, bir sürü yorumcu da havaya girmiş anında? Havacılık bir kültürdür derler ya! Ne kadar kültürlü olduğumuz ortada...
  • Havaci ne yapsalar dogrudur, ogrenemedinmi
  • Başlıkta cesaretli pilot demiş ama altta bekleyenler bence daha cesaretli, üstünden yakın mesafeden uçak geçiyor ve pilot hata yapsa alttakiler zarar görecek hiç onları düşünen yok...
  • Havacılıkta zaten her zaman bu tür uçuşlar görev gereği yapılır. Genellikle yardım malzemeleri belirlenen bir bölgeye paraşütle yüksekten atılabileceği gibi çok alçaktan araziye iniş yaparmışcasına da atılabilir. Bu havacılar için gayet sıradan ama riskli bir görevdir. Buradaki pilot görev gereği alçak uçuşmu yaptı, displinsizlik mi yaptı onu buradan bilemeyiz tabiiki.
  • Biz de koyunlarin uzerinden gecerdik.. Onlar dagilir sonra gariban coban peslerinden kosar tekrar suruyu toplamaya calisirdi..
  • Antartika kime aittir?Her isteyen gidebilir mi.Bilen varsa yazabilir mi lütfen?

Güney Amerika ülkesinin Antarktika'daki üslerinden birinde gerçekleştirilen tehlikeli gösterinin yıldızı olan pilotun ismi bilinmiyor.

Pilot, C-130 Hercules kargo uçağı ile, inişe geçer gibi piste yaklaşıp, yerdeki personelin başlarının sadece birkaç metre üzerinden uçarak, onlara uçakla adeta "dokunarak" geçiyor.

Görüntüyü izleyen havacılık uzmanları, pilotun cesaretinin bir faciaya dönüşmesinin an meselesi olduğunu belirtirken, böylesi bir yükseklikte uçağı kontrol etmenin zorluğunun da altını çiziyorlar.

Dünya genelinde 50'nin üzerinde ülkenin kullandığı C-130 Hercules, havacılık tarihinin en başarılı nakliye uçaklarından biri olarak kabul ediliyor. (Milliyet)

BU PİLOT ÇOK KONUŞULUR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Gazzz ~ 11 yıl önce
Bu görüntüler bizimkileri gaza getirmesin.. gerçi benim tanığım bir binbaşı vardı helly ile denize sıfır uçan. Böyle sınır denemeleri, yarın bir gün dog fight veya başka bir operasyonda işe yarayabilir.. Bu tarz hareketleri bütün hava kuvvetleri pilotları yapar..bunu saklamaya gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye de olmaz ~ 11 yıl önce
Şimdi,eğri oturup doğru konuşalım,aynı uçuşu biz yapsak yine burada yani airport haber de kahramanlık falan değil pilotun yedi sülalesini yere serecek başlık atılırdı.Böyle geçiş yapan pilotu uçuştan bile ayrılsın istenirdi.Gerçi havakuvvetlerinde böyle tip çok uçuş yaptık.Hatta eksozdan çıkan gazın denizi yardığını gördük,tarlalarda toza dumana girdiğini gördük.Alçak uçuşla 2 tane çadır yıktım diye bizi uçuş kuruluna kadar çıkarmaya kalktılar.Yani bu iş yurt dışında yapıldımı buraya cesaret ,kahraman gibi başlık atarsınız,Türkiye de bir Türk pilotu uçtumu vatan haini diye lanse adersiniz.Eee normaldir burası Türkiye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C-130 ~ 11 yıl önce
bu dahada alçaktan uçuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırakın Pilotu ~ 11 yıl önce
Bırakın Pilotu da , yerde bekleyenlere gerçekten hayran kaldım. Helal olsun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magnificent ~ 11 yıl önce
Başlığı böyle yazdım. Zira bu harekete muhteşem salaklık demekten başka birşey söylenmez. Sorun bakalım o pilota eğitim veren kuruma, o yetkiyi bu muhteşem salaklığı yapması için mi vermişler. Ya o esnada windshear olsaydı, ya rüzgar ani değişiklik yapıp yerdeki adamın kafasını iniş takımlarının srasına sıkıştırsaydı, olmayacağını kim garanti eder, hangi sağlam bilek buna engel olabilir? Bu haber yine böyle mi verilirdi? Cahilleri cesaretlendirmeyin. Bu sözü edilecek kadar büyük bir meziyet değil, havacılık ta bir sirk gösterisi değil. Şuna bakın, bir sürü yorumcu da havaya girmiş anında? Havacılık bir kültürdür derler ya! Ne kadar kültürlü olduğumuz ortada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onlar ~ 11 yıl önce
Havaci ne yapsalar dogrudur, ogrenemedinmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Pilot ??? ~ 11 yıl önce
Başlıkta cesaretli pilot demiş ama altta bekleyenler bence daha cesaretli, üstünden yakın mesafeden uçak geçiyor ve pilot hata yapsa alttakiler zarar görecek hiç onları düşünen yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal bir şey ~ 11 yıl önce
Havacılıkta zaten her zaman bu tür uçuşlar görev gereği yapılır. Genellikle yardım malzemeleri belirlenen bir bölgeye paraşütle yüksekten atılabileceği gibi çok alçaktan araziye iniş yaparmışcasına da atılabilir. Bu havacılar için gayet sıradan ama riskli bir görevdir. Buradaki pilot görev gereği alçak uçuşmu yaptı, displinsizlik mi yaptı onu buradan bilemeyiz tabiiki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaaaa ~ 11 yıl önce
Biz de koyunlarin uzerinden gecerdik.. Onlar dagilir sonra gariban coban peslerinden kosar tekrar suruyu toplamaya calisirdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çoban ~ 11 yıl önce
Ha! Sonunda yakaladım seni. Yıllar sonra burada seni bulacağım aklıma gelmezdi.
a ~ 11 yıl önce
Antartika kime aittir?Her isteyen gidebilir mi.Bilen varsa yazabilir mi lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antarctica ~ 11 yıl önce
Orasi tum dunyaya ait bir kita. Yerleske degil, ulke yok orada. Gitmek zor olacaktir. Son derece uzak ve soguk. Teknenle git istersen ama ne kadar yasabilirsin? Avlanip sogukta hayatini idame ettirebilecekmisin? Yada Aylarca sana yetecek erzak ve yakiti teknede mi gotureceksin? Iletisim yok, yol yok. Zengin ulkeler gemi gonderiyor, kargo ucagi gonderiyor orada laboratuvar kuruyor. Bizim ulke bunu yapmiyor. Aman iyi ki yapmiyor orayada torpilliler dolusur mangal yakar. Ne geregi var?
Verdik Gitii ~ 11 yıl önce
Arkadas cok istiyorsan orasi artik senin olsun, bir Antarktikayi sana cok mu görecegiz, hayirini gör !!
Antarktika ~ 11 yıl önce
Antarktika, Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbu'nu içeren kıtadır. Afrika ve Okyanusya'nın güneyinde olan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta. Dünyanın en kurak yeridir, kıtanın bazı yerlerine 2 milyon sene yağmur yağmamıştır. Vikipedi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000