08 Ağustos 2009, Cumartesi 07:43:14

Bu ne perhiz bu ne lahana!

Amerikan otomotiv şirketlerinin CEO’larının hükümetten yardım talep etmek için Detroit’ten Washington’a kendi şirketlerinin özel jetleriyle gitmesini eleştiren ve CEO’ları Senato’da azarlayan ABD Kongre üyeleri, şimdi kendi seyahatleri için 500 milyon dolara 8 yeni jet almaya hazırlanıyor.
  • HER HALDE EDİTÖRÜN GÖZÜNDEN KAÇMIŞ YORUM YOK SADECE REKLAM VAR BÖYLE MİSYONERLERİ BU SİTELERDEN UZAK TUTALIM YOKSA ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNE İHANET ETMİŞ OLURUZ EDİTÖRDE BEDAVA REKLAM YAPMAZ TÜM REKLAMLAR ÜCRETE TABİDİR.......EDİTÖR UYAN BEDAVA ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN REKLAMINI YAPMA..............SARHOŞAHTAPOT
  • Lahana değil, lahana turşusu!!!

Küresel krizden en fazla yara alan Amerikan otomotiv şirketlerinin CEO’larının geçen yıl sonunda hükümetten yardım talep etmek için Detroit’ten Washington’a kendi şirketlerinin özel jetleriyle gitmesini eleştiren ve CEO’ları Senato’da azarlayan ABD Kongre üyeleri, şimdi kendi seyahatleri için 500 milyon dolara 8 yeni jet almaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre son 15 yılda yaptıkları seyahatlerde hızlı artış yaşanan kongre üyeleri ve ekipleri, 1995’te tüm seyahatler için 1-2 milyon dolar harcarken, 2008’de bu rakamın 13 milyon dolara yükseldiği belirtiliyor. 
 
Smokinle aşevi kuyruğu

Küresel krizi bağlı olarak 2008 sonunda iflasın eşiğine gelen General Motors (GM), Ford ve Chrysler’in CEO’ları 25 milyar dolarlık yardım için ABD Kongresi’ni ikna etmeye özel jetleriyle gitmeleri ülkede büyük tartışma konusu olmuştu. Bir çok kongre üyesi, Senato’nun Bankacılık Komitesi’ne 4 saat boyunca ifade veren CEO’ların özel jetleriyle Detroit’ten Washington’a gitmelerini ‘aşevi kuyruğuna smokin ve şapka giyerek girmeye’ benzetmişti. Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerini yöneten CEO’lar, bir sonraki Washington ziyaretlerine özel otomobilleriyle gidip, şirket jetlerini satışa çıkarmıştı.

Aradan geçen 8 ayın ardından CEO’ları eleştiren Kongre üyelerinin, henüz krizin etkilerinin devam ettiği bir dönemde bu kez kendileri için 8 jet sipariş etmesi, Amerika’da daha büyük bir tartışma başlatacak. Wall Street Journal’a göre Kongre üyeleri, Savunma Bakanlığı ve Pentagon için 4 özel jet alımına onay verirken, bu jetlere ek olarak 4 jetin daha alınmasına dönük ek fon sağlanmasını kararlaştırdı. Bu kararın Senato tarafından onaylanması bekleniyor.

Kongre üyelerinin talep ettiği jetler arasında Pentagon için bir adet Gulfstream V markalı jet, bir Boeing 737s, Savunma Bakanlığına ise 2 adet Boeing 737s yer alıyor. Bu 4 jet dışında üyeler ayrıca 2 Gulfstream V ve 2 Boeing 737s daha almayı kararlaştırdı. Gulfstream V’in ‘Air Force’ versiyonun her biri için 66 milyon dolar, Boeing 737S için ise 70 milyon dolar ödenecek. Böylece 8 yeni jetin Amerika’ya maliyeti 500 milyon doları bulacak.

Fatura 500 milyon dolar

Amerikan Ödenek Komitesi, satın almaların eski ve daha pahalı olan jetlerin yerine yapılacağını belirterek, ekstra bir jetin ise hükümet için alınacağı ve yolcu kapasitesinin artırılacağını açıkladı. Askeri alanda ‘C-40s’ olarak bilinen Boeing 737s, gökyüzündeki ofis olarak adlandırılıyor. Uçağın içinde birinci sınıf deri koltuklar, çalışma masaları, 2 mutfak ve uyumak için özel odalar buluyor.

Kongre’nin Air Force kullanımı yüzde 14.5’i buluyor

Amerikan hükümetinin sahip olduğu ‘Air Force’ uçaklarını ağırlıklı olarak askeri yetkililer ve Beyaz Saray yetkilileri kullanıyor. Son 5 yıl içinde özel jetlerin yüzde 44’ü askeri kanat tarafından kullanılırken, yüzde 42’si hükümet, yüzde 14.5’i ise Kongre üyeleri tarafından kullanılmış.

Bu ne perhiz bu ne lahana!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
HER HALDE EDİTÖRÜN GÖZÜNDEN KAÇMIŞ YORUM YOK SADECE REKLAM VAR BÖYLE MİSYONERLERİ BU SİTELERDEN UZAK TUTALIM YOKSA ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNE İHANET ETMİŞ OLURUZ EDİTÖRDE BEDAVA REKLAM YAPMAZ TÜM REKLAMLAR ÜCRETE TABİDİR.......EDİTÖR UYAN BEDAVA ULUSLARARASI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN REKLAMINI YAPMA..............SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lahana değil, lahana turşusu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000